Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drapiący się w głowę

Czy możliwa jest prawdziwa miłość bez seksu?

Polecane posty

Gość inka .........
Koleżanko dopisujesz tej wymianie zdań za dużo ... :) Ot tyle ... Ale tak właśnie jest ... Nie jest łatwo walczyć ze sobą, jak się kogoś pożąda, ale lepiej to się kończy, gdy suę zwleka... Zresztą po facetach też to widzimy, jak mu zależy, to nie nalega, ani nawet nie próbuje ... a w innym przypadku to od razu, zanim zapyta o imię ... A laska szczęśliwa, że taka pożądana ... żałosne .. i chwalą się nawet nieraz tym ...

Gość PSedłonim
:-) Przeholowałaś nieco z filozofowaniem, Inka. Dla ogromnej rzeczy ludzi ważne jest, żeby przeżyć dzień. Tak po prostu.

Gość PSedłonim
Inka ma rację, Paola. Wzięło Cię na nadinterpretację. Inka mądrze pisze, co nie oznacza, że grucha się ze mną. Nie oznacza także, że we wszystkim się z nią zgadzam. Ale że pisze mądrze, to fakt. Ogromnie lubię mądre kobiety. A który mężczyzna nie lubi mądrych kobiet?

Gość inka .........
Pewnie tak, dla mnie to za mało ... Ale pewnie dlatego, że jest, jak jest ... Potrzebuje dużo więcej, aby żyć ....

Gość inka .........
PSedłonim - tak jak my uwielbiamy mądrych facetów ... takich niestety wielu nie ma ... Ale są i to ważne .... W ogóle ta ja wolę facetów mądrzejszych od siebie ... Spotkać takiego na drodze swej ... to jest ślad stały .. Całą resztę szybko zapominam ...

ja sobie żartuję, natomiast Wy jakos podejrzanie się tłumaczycie (dużo) :-D

Gość PSedłonim
Wiesz co, Inka, to chyba jest wspólne oczekiwanie. Kobieta pragnie spotkać mądrego mężczyznę. Mężczyzna oczekuje od kobiety mądrości.

Gość PSedłonim
:-) My sobie niczego nie tłumaczymy, Paola. My po prostu odczuwamy pewną radość, że udało nam się zrozumieć pewne bardzo istotne rzeczy.

Gość inka .........
Owszem, szukamy w drugiej osobie tego, na czym nam zależy ... czego sami chcemy ... Tym co zależy na rozwoju, szukają podobnych sobie ...

Gość PSedłonim
A co powiesz o reszcie, Inka, znaczy o tych, którzy nie szukają podobnych sobie?

Gość inka .........
Człowiek jako przeciwieństwo nas ... może intrygować .. i intryguje .. Ale raczej dotyczy to mniejszych spraw, niż potrzeby ... Jakoś rzadziej zdarza się związek udany wśród takich .... Musi być jakaś wspólna płaszczyzna .... Inne przeciwieństwa jak najbardziej ... wiem po sobie ... :P

Gość PSedłonim
A może jest to płaszczyzna wyznawanych zasad, Inka? Może płaszczyzna rozumu? Jak sądzisz, dlaczego się teraz tak dezawuuje kobiecość? Dlaczego w marnej cenie jest męskość?

Gość inka .........
Zasad, no nie wiem ... to raczej nie to .... potrzeby raczej ... Byłam ze swoim przeciwieństwem ... on tytuł doktora (nadal się uczy) poukładany perfekcjonista ... zamknięty, mocno stąpający po ziemi ... Ja postrzelona, niezdecydowana, niepoukładana, rozkojarzona wiecznie ... itd. z bogatą wyobraźnią ... Ale mieliśmy wspólne potrzeby ... np. literatura .. wrażliwość na sztukę ... potrzeby rozwoju ... duchowe .... potrzeby pójścia naprzód ... On intrygował mnie tymi swoimi cechami ... Ja jego chyba szaleństwem ... hehe nigdy nie mógł się nadziwić, że można być aż tak postrzelonym ... do dzisiaj nie może ... :P

Gość inka .........
płaszczyzna rozumu ... już bardziej ... choć to jeszcze nie do końca ...

Gość przed chwilą była o tym
w tv2, czy możliwa jest prawdziwa miłość bez seksu? jest możliwa jeśli oboje z partnerów jest aseksualna ,czyli ułomni w pewnym sensie, i tworzy tzw białe małżeństwo.

Gość nina blue
tak mozliwa jest prawdziwa milosc bez sexu choc terudna napewno ale mozliwa!

Gość PSedłonim
:-) Płaszczyzna wspólnych potrzeb. Istotnie, "płaszczyzna rozumu" jest chyba nieporozumieniem. :-)

Gość inka .........
Kobiecość, męskość ... myślę, że to kwestia dostosowania się, do czasów .. partnera itd ....

Gość PSedłonim
Inka! Ja Cię już prosiłem! Nie nazywaj mężczyzny "partnerem", tak jak ja tego nie robię w odniesieniu do kobiety. Mężczyzna nazywając kobietę "partnerką" ubliża jej po prostu.

Gość inka .........
przed chwilą była o tym - tylko, że Ty mówisz o stałym związku ... a prawdziwa miłość nie musi być związkiem ... często nie jest nawet ... W związku stałym brak seksu wskazuje na coś złego ....

Gość PSedłonim
Znaczy, Inka, że istnieje coś takiego jak "nieprawdziwa miłość"?

Gość inka .........
Mnie nie ubliża ... Facet ma mi towarzyszyć w życiu ... nie należeć do mnie ... Tak jak ja nie chce, być niczyją własnością .... Partner wskazuje na fakt, że idziemy przez życie obok siebie z własnej woli ... A nie dlatego, że np. w wieku młodzieńczym wzieliśmy ślub, bo coś nam się wydawało ... I teraz tkwimy w tym, bo tak trzeba ... To wszystko musi być świadome ... i dobrowolne .... na każdym etapie życia ...

Gość PSedłonim
To mniej więcej tak (ale jednak może więcej), jak "nieprawdziwa prawda".

Gość PSedłonim
Tfu! Inka. Określenie "partner" uwłacza zarówno mężczyźnie, jak i kobiecie. Mężczyzna doskonale wie, co się od niego należy kobiecie. Kobieta świetnie wie, czego ma oczekiwać od mężczyzny. Nie i jeszcze raz nie dla idiotycznej nowomowy!

Gość PSedłonim
(Świetnie, Paola. Widzę, że Cię coś tutaj do nas ciągnie. :-)

Gość inka .........
PSedłonim - nie.... ale jeśli prawdziwa jest, to nie ma potrzeby mieć władzy nad kimś ... to właśnie z miłości wynika, że nic nie jest przypadkowe ... co do nieprawdziwej miłości .. owszem sporo takowych ... tutaj można się pomylić niejednokrotnie ... miłością ludzie nazywają rózne stany ... Pomijam, że przecież każda jest inna ....

zauważ, że ja pojawiłam się na tym topiku znacznie wcześniej (czasowo)

Gość PSedłonim
Znaczy, Paola, że ciągnęło Cię w te strony już wcześniej...

Gość PSedłonim
A kto powiedział, Inka, że miłość polega na władzy?