Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jogurt beztluszczowy

ile wynioslo was w calosci wesele,nie wliczajac

Polecane posty

sukni slubnej.ah,no i podajcie liczbe gosci. dziekuje

Gość 2 dni 70 osób
byłby za to nowy samochód średniej klasy

Gość Bananofee
Male przyjecie 18 osob (polowie z tego wynajelismy pokoje) 6500zl (bez sukienki, garnituru, obraczek,fotografa) tylko restauracja, nocleg i dekoracje

Gość groszeczek
loj nie wiem dokladnie ale sporo bez ubran to moze gdzies 20tys.tyle daja nam rodzice na polowe i za to oplacamy alkochol wodke,wino,piwo orkiestre,140zl od osoby ,sale,autobus itp.,a za swoje fotograf i kamera,dekoracje,auto,ciuchy i kierowca do odwozenia gosci

mi rodzice daja tylko 6tys,a reszte sami doplacamy,nie wiem czy to malo czy duzo,wesele na ok 50 szt.

Gość caca
Średnio wesele dla 100 osob to koszt 50 000 zł :)

Gość sama sobie wypraw wesele
a nie zerujesz na rodzicach :o chcesz zeby twoi starzy do konca zycia splacali raty bo ich corka zasrana wziela slub ?? :o:o:o TYLKO 6 tys ty nawet nie masz drugich tyle zeby dolozyc ;/;/ idiotko pomagaja na tyle ile moga a tobie wciaz malo jak 6ys to zrob kurde tylko wesele wy + rodzice na pewno starczy

ja od rodzicow ani tesciowej nie dostalam ani zlotowki na wesele i kosztowalo mnie na 35 osob ok 8-10tys trudno dokladnie wyliczyc :)):) n aprezent od taty dostalam tysiac zl a od tesciowej 200zl :) wiec jak daja ci 6 tys to masz rewelacje!! a wesele samemu powinno sie zrobic dla siebie a nie dla cioc rodzicow :/ czasami mama wrazenie ze para mloda jest na wlasnym weselu jakby gosciem :(

około 30 tysiecy ale to ze wszytkim juz po 10 tys daja nam rodzice a reszte my wesele na ok 140 osob :]

sama sobie wypraw wesele-----jakbysmy chcieli to bym sobie i mogla cale wesele z wlasnej kieszeni wyprawic:)ale rodzice sie uparli,ze pomoga,wiec nie cwan tu,ok?z reszta tlumaczyc sie przed toba nie bede,bo jesc mi nie dajesz:D my bedziemy miec okolo 50-60 osob,wiec chcialam sie popytac tak orientacyjnie.

a suknie dostaje w prezencie od mojej babci kochanej:)

bez sukni i garnituru + dodatki wyniosło nas ok 13500 zł w tym podróż poślubna, za wszystko sami płacimy bez całkowitej pomocy rodziców czy kogoś tam. Wesele na 46 osoby (w tym 4 osobowa obsługa).

To widzę, że różnie to wygląda. Wyobraźcie sobie, że ja jadę w tym roku na 2 wesela do rodziny na 200 i 220 osób!!!!! Dla mnie to szok. Jedno jest w knajpie, a drugie na wsi. Tam tak jest, poza tym z tego co kuzynka mówiła wszystko jest jakby poza nią. Decyduje babcia i mama! Ja za tą kasę to bym wolała na Karaiby pojechać a nie oglądać ciotki klotki których nie znam. Straszne to jest. Powiedzcie a z jakich prezentów byłyście zadowolone? Może jakieś oryginalne pomysły?

Gość llloaaa
a co zrobic jesli ja nie chce imprezy weselnej dla całej rodziny, moi rodzice też są przeciwni a on i jego rodzina nalega? dla mnie wesele moze byc na 20 osób i tez bedzie ok. po co mi ciotki, kuzynki i ich dzieci? ja z nimi zyc nie bede a dom sie sam nie wybuduje :O

podejrzewam,ze nas wesele wyniesie okolo 20 tys na jakies 50 osob,male i skromne przyjecie,ale jak z bajki:-) ha,a moje wesele odbedzie sie dokladnie w tym samym miejscu co wesele tego pajac ploszajskiego.znajac zycie,to po tym \'celebrycie\' ceny pojda w gore:O no wlasnie jak powiedziec gosciom,ze prezentow nie cchcemy?wolimy pieniazki,z racji tego,ze nie dalibysmy rady wszystkiego zabrac do uk.

miałam podobnie. Powiedziałam M, że to jest NASZE wesele, jego mama, ciocie, babcie miały swoje. Zresztą jestem już w takim wieku (a M jeszcze bardziej), ze po prostu nie wypada by rodzice finansowali taką uroczystość. Nauczyłam się polegać na sobe, nie prosić niepotrzebnie o pomoc jeżeli są jeszcze inne wyjścia i jeszcze ważniejsze decydowac za siebie. Z mojej strony zrezygnowałam prawie z większości gosci (nie da się ukryć, ze kierowały mną również i finanse) po co mi siostra mojej matki, która nas ciągle obgaduje, kuzynki, które widziałam ostatni raz jakieś 4 lata temu, matka była obrażona - bo jak to wygląda? Powinnam zaprosić itd Ja wiem, co powinnam i to zrobiłam. Rodzinie M powiedziałam, że nie wyobrażam sobie by na naszym weselu były osoby, które nie znamy i z którymi nie utrzymujemy kontakt. Musieli się z tym pogodzić. A moja matka nadal się gniewa ale to ja akurat mam głęboko gdzieś.

Dokładnie nie wiem, bo jestem jeszcze przed, ale wesele na 90 osób wraz z noclegami wyniesie nas ponad 30 tyś. zł (wliczam w to wszystkie koszty: ubrania. opłaty, kwiaty itp.).

kurcze.... jakbym nie liczyła to mi ponad 40.000 na 85 osób wychodzi :( oby tylko 50.000 nie przekroczyło :( pozdrawiam :)

My będziemy mieli ok. 65 osób na weselu, a koszty (bez sukienki) = ok. 22 tys. zł. (Składa się na to: wesele, poprawiny, nocleg w domkach dla gości, torty, alkohol, ciasta, kwiaty, kosmetyczka, fryzjerka, fotograf, DJ, obrączki)

Gość 20 tys 70 osób

Gość marzenicha
wesele+ poprawiny (w tym obrączki, kamera , foto itd.) 30 tyś na 95 osób :-O wesele sie zwróciło w całości :-D

Gość rodzicom czy Wam
sie zwrocilo?? Bo na ogol tak jest ze rodzice sie zadluzaja a mlodzi kase biora...:P

Gość marzenicha
ale o co ci chodzi? Myslisz ze wszyscy sie zadłużają na wesele!!! Fakt rodzice nam pomogli finansowo i dolozyli do wesela, a zwrocilo sie nam ogolnie jako rodzinie. A to był taki prezent od rodziców dla nas. Chyba dają swojej wlasnej córce a nie komus obcemu.

Trudno powiedzieć, ale bez sukni i dodatków do niej - jakieś 25 tysięcy, plus minus tysiąc. Było 90 osób.