Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

W sumie to na kafe są prawie same idealne mamy, więc pewnie szybko zginie mój topik, ale chciałam napisać dlaczego nie jesttem mamą idealną: - bardzo długo oglądam tv, bo mi się nudzi i czasami nie patrzę na córkęm aż zaczyna krzyczeć bo coś sobie zrobiła - jak nie chce zasnąć to klnę pod nosem - zjadam małej chrupki - jestem zła na nią jak nie zje mleka, bo żal mi że się marnuje -czasami za długo jej nie przewijam i ma dużo sików w pampersie - pozwalam jej się bawić na podłodze nie pierwszej czystości itp A poza tym bardzo kocham moją córkę, nie wiem czy bardziej można

Gość niedobra mama
hehe fajnie że jest ktoś taki jak ja :)

witam w klubie! ja czasami tez nie patrze na corke i ogladam tv :0 a poza tym w ogole nie biore udziału w konkursie na Matke Roku bo i tak w oczach mojej tesciowej sie nie nadaje i staram sie przy dziecku nie wariowac - czasami jak czytam to forum to mam wyrzuty sumienia :)

Gość No wreszcie jakieś
normalne mamuśki.;)

a moge byc czwarta? niektore z tego forum uwazaja ze wrecz jestem zla i nie dobra matka i wogole be wiec nei wiem czy pasuje bo do idealu pewnei mi daleko :D

dolaczam sie poniewaz ja robie to samo co Wy, ale syna pilnuje moja mama, jak np teraz:)

Ja siedzę czaem w necie i czytam głupoty, a synek mnie ciągnie za rękę. Wtedy jestem na niego zła, że nie umie się sobą zająć. Czasem na niego krzyczę jak jest nieznośny i potem mam wyrzuty sumienia. A kochm go nad życie. Teraz też mnie szarpie. Jest już po 20, a on jeszcze nie wykąpany. Co więcej, nie chce mi się go kąpać.

Kocham go nad życie, ale nie jestem taka jak te Matki Polki co świata poza dzieckiem nie widza;)

moja już spi i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Spała by pewno jeszcze wcześniej, bo zasypia mi przy flaszce, ale żeby zjadła wszystko to dałam jej komórkę do ręki i jak już była nietomna to spadła jej na buzie :( i mała się rozbudziła i zaczęła płakać, zal mi jej było strasznie, a ja co robiłam w tym czasie? gapiłam się w tv :(

I jeszcze czasem robię dziecku na obiad jajecznicę jak mi się nie złoży ze zrobieniem matczynego obiadu

ognik a ja sie tak zasiedzialam na cafe ze mój maly już usnął oczywiście niewykąpany :classic_cool: a tam raz czy dwa moze mu sie zdarzyc czy nie :P:P

Siemka mamuśki ;) Mam dwie córuchny 4 latka i 2,5 roku Przyłączam się: - nie oglądam tv, ale siedzę przed kompem - też wyjadam dzieciom :P - czasami nie reaguję jak się biją - do \"pierwszej krwi\" :classic_cool: - wkurzam się jak nie idą szybko spać wieczorem - pozwalam bałaganić, bawić się dziwnymi rzeczami np garnkami - czasami mówią do mnie po imieniu Ale najważniejsze jest to że kochamy się najbardziej na świecie, naszego trio nikt nie ruszy :classic_cool:

Hehe mój Mały właśnie się budzi. Muszę mu dać jeść, ale najpierw wypadałoby go wykąpać. Straaaaasznie mi się nie chce (i pewnie go nie wykąpię - no co wczoraj był kąpany;) ). A ponieważ jeszcze nie ma w domu jego taty to mam wymówkę, że sama sobie nie dam rady:P No i muszę ruszyć tyłem sprzed kompa i zrobić mu butelkę - i też mi się nie chce!:o

🖐️ ja mam już wyrośniętą sporo latorośl, ale do nie idealnych chętnie się dołączę:).

hmm ja wiekszosc czasu spedzam przy kompie i po stopce widac co robie jednoczesnie :D teraz maly juz spi wiec chyba zadne przewinienei ze pisze na kafe :) ale ja mam wieksze przewinienei i podobno neiwybaczalne ze strony Matek Polek bo od poniedzialku ide do pracy a maly z opiekunka ;)

a swoją drogą to myslę,że ta \"nie idealność\" to zdrowy dystans, który i nam i dzieciom tylko na dobre wyjdzie.

A teraz się śmieję do monitora, a mały razem ze mną :-D Wacikami już się nie da wytrzeć, poza tym jest taki obklejony jedzeniem (m.in. słodyczami, których mu nie odmawiam), że muszę go odmoczyć w wannie. Bo nie myję go obsesyjnie dopóki nie jest na tyle brudny, że może mi pobrudzić ściany i podłogi

ja na obiad mam bobaski :P albo zgadnijcie - jajecznice hehehe no nie czesto ale zdarza sie i tak a co tam mamuski to juz maja calymi dniami w kuchni i w piasku siedziec no przeciez to chore :)

nie wiem czy jest ideał matki :O ale powiem wam , ze wam bardzo ale to bardzo zazdroszczę, bo gdy moja jęknie to ja mało nóg nie połamie i pedzę do niej sprawdzić czy wszystko oki :O jak nie chce jeść mi mleka, to mam wyrzuty sumienia, ze to moja wina- bo napewno nieodmierzyłam idealnie :O jak ma problem z uśnięciem (bardzo rzadko) to wyrzucam sobie, ze ja źle wyciszyłam i na bank źle tuliłam w ciągu dnia i dlatego jest marudna :O jak jest smutna , to robię z siebie \"klauna\" - bo przeciez 5miesięczniak musi się śmaić na okrągło :O jak sprzatam lub gotuję a mała nie śpi- to mam wyrzuty sumienia, ze sie nią nie zajmuję, a powinnam :O mam fioła - fakt :O nadopiekunczość- fakt :O i co ja mam z soba zrobić?? aaaaaaaaa naprawdę ja kocham nad zycie ! tylko czy ja oby nie przesadzam w tej miłości? czy poprostu po 30 to lepiej nie mieć dzieci , bo się świruje tak jak ja?? :(

ognik: dobre:D No w sumie po co sobie dodatkową robotę przysparzać, taką jak mycie podłóg i ścian;) Mój Mały ma dopiero niecałe 5 miesięcy czyli jeszcze nie siedzi, a jest ciężki, więc sama go nie wykąpię:P - powiedzcie mi, że mogę go nie wykapać;)

zgadzam się że idealność w tym wypadku to zdrowy dystans Poprawiłyście mi chumor, bo co niektóre są gorsze niż ja :P No i jeszcze mi uświadomiłyście że ja też daję czasem małej coś słodkiego a chyba raczej w wieku 10 mies nie powinna no i do tego jej aż dwa zęby "przemywam" wodą jak mi się przypomni

hmm moja nieidelanosc to tez dawanie dziecku od 3 mca sloiczkow a nie robienei zupek bo mi sie po 1 nie chce a po 2 nieoplacalne to jest :0 kolejna nieidealnosc to nieprasowanie ubranek i pranie ich razem z naszymi w normalnym proszku.. uhuhu pewnei by tych nieidealnosci bylo wiecej jakby sie zastanowiuc, a co do kapania to ja kapie mlodego co 3 dni :)

Gość e tam celi
trochę przesadzasz, zaobserwowałam że to własnie matki po 30-tce są bardziej wyluzowane.;)

a na spacer wychodzimy na godzinę dziennie (nie codziennie). I ten spacer to raczej zakupy i załatwianie ważnych rzeczy po drodze, potem kilka minut biegania po trawce i do domu. I patrze przez okno na te matki co chodzą z wózkami w tą i z powrotem przez pół dnia i też mam wyrzuty sumienia no i też mu wyjadam czasem smakołyki