Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w temacie

Kobieta - oficer. Czy mężczyźni boją się takich kobiet?

Polecane posty

Gość jak w temacie

Podobno jestem ładna, miła, uprzejma, mam niezliczoną ilość znajomych i przyjaciół, ale mężczyźni, kiedy dowiadują się, jaką pełnię funkcję, najpierw są zdziwieni i zaszokowani, potem pada teks" ciekawe, jak wyglądasz w mundurze", a następnie poprostu się ulatniają. Wybrałam taki zawód, gdyż jest w miarę opłacalny i przede wszystkim lubię to, co robię. Nigdy nie przenosiłam "oficerskiej" postawy na życie prywatne. Dlaczego więc wszyscy ode mnie uciekają...?

Gość BRUDASY
Bo masz za wysokie bmi :P

ciekawe jak wyglądasz w mundurze zmykaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.............................

Gość Janeczek
Są tacy co się nie boją - mundurowi .

Gość jak w temacie
Gdybym miała za wysokie bmi mogłabym zapomniec o zdaniu egzaminu z wf-u. Co do mundurowych-owszem, być może, ale tu również odnosze wrażenie, że wolą oni "szare, potulne myszki", tak jakby kobieta w oficerskim stopniu robiła za jędzę w domu.

Gość Janeczek
No mylisz się !!! jestem od 15 latek w mniej więcej twoim stopniu i mam żonę salową , jakoś mi to nie przeszkadza.

Ja bym brała:D Gdybym była facetem;) Chociaż gdybym miała bardziej wysportowaną, silniejszą psychicznie, bardziej odpowiedzialną kobietę wybrać....to też bym pewnie zwiała :P

Gość jak w temacie
Janeczek-więc o tym mówię, mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam, bo nie to było moim zamiarem. Mam wrażenie, że mężczyźni-nawet mundurowi, raczej uciekają od kobiet sprawiających "twarde" wrażenie.Przy czym często jest tak niestety, że ta "twardość" przedkłada się tylko na pagony.

ale co się dziwisz biedakom jedni nigdy nie byli w wojsku to się boją że to będzie problemem a inni tak jak ja mają chyba za niski stopień :( i też się boją że to będzie problemem

Gość jak w temacie
Łe tam za niski stopień...znam małżeństwa (udane), gdzie kobieta jest w stopniu oficera, albo pododofcera, a facet jest st. szer. lub kpr.Na dodatek służą w tych samych jednostkach, wię to chyba nie jest reguła....może powinnam pomyśleć o zmianie zawodu..?

ja nie służę a służyłem i teraz już nic nie jestem winien ojczyźnie :D:D:D:D no co ty jak lubisz to to po co masz zmieniać tylko pewnie wysłali Cię do dziury jakiejś :(

Gość jak w temacie
Wręcz przeciwnie, jedna z największych Jednostek w Polsce. I do tego dokładnie ta, do której chciałam się dostać. Może ja poprostu przestanę mówić, czym się zajmuję, chociaz i tak jestem wielce daleka od " chwalenia" się tym. Zawsze jednak pada pytanie " czym sie zajmujesz"...I zamiast z godnością odpowiadać, będę owijała w bawełnę.

Gość Janeczek
Kobieto nic nie zmieniaj ! Jak by mi się trafiła komandor czy mat co to za różnica ! W mundurze czy bez , człowiekiem trzeba być mijając próg domu !

Na pytanie "czym się zajmujesz" odpowiadaj -----> "manikjurem". Ponoć działa:D

Gość jak w temacie
Mądra wypowiedź, szkoda, że takich facetów ze świeczką szukać...

owijaj w bawełnę i tyle a jak się zabuja któryś to mu powiesz baczność żołnierzu 100 pompek za nie wykonywanie rozkazów albo do łóżka

Gość Janeczek
No nam nie wolno mówić gdzie . Port , lotnisko, czy plac czołgowy hehe

Gość jak w temacie
perse----> przetestuję :-)

Gość Janeczek
Na służbie , obecnie ?

Gość Janeczek
Do piąte koło , tak sprawdzam i ją namierzam hhhhhhhhhiiiiiiiiii

Gość jak w temacie
Wiem, że nie wolno, ale nie o to chodzi... To czasami wręcz zakrawa na paranoję. Ostatnio zdarzyło mi się, że z koleżankami poszłyśmy na "babskie" piwo na miasto. Weekend, po słuzbie, miasto duże...trafiłam na jednego z "moich" żołnierzy w knajpie.Równolatek, niższy stopniem. Rozmowa jak najbardziej na poziomie, często mamy ze soba kontakt na stopie służbowej. Podczas rozmowy mówię do niego": " Dajmy spokój z paniowaniem/panowaniem-mam na imię....(..) ). Przy następnym spotkaniu w Jednostce ( nadmieniam, że w cztery oczy ), on się do mnie zwraca per Pani ( tu wymienił stopień ) . przypomniałam mu, że jesteśmy na " Ty". a on do mnie, że ze względu na relacje służbowe nie może. Łapy mi opadły... rozumiem, że nie przy ludziach, ale żeby na osobnosci...?

Gość jak w temacie
jakoś miekki oficerski dydek jestem....

Gość Janeczek
Za stary nie jestem i na balety czasami chodzimy , a tam prawie cała załoga. Jakoś się krępowali ale ok bo widocznie mnie lubią i szanują

Gość jak w temacie
Taaa....ale relacja facet-facet to co innego...