Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onamila

ROŻEK-kiedy go uzywac ?

Polecane posty

Gość onamila

duzo osób chwali rozki kiedy sie go uzywa? cała noc? za kazdym razem jak dzisecko śpi? i w koncu jaki wybrab? na alllegro jest wprost zatrzesienie-usztywniane ,nieusztywniane itp

Ja miałam rożek usztywniany i bardzo go sobie chwalę, ale może to kwestia przyzwyczajenia. Usypiałam w nim moje dziecko od pierwszych dni po narodzinach i korzystałam z niego do co najmniej 6 miesiąca. Jak dla mnie rożek podobnie, jak przewijak, to rzeczy niezbędne.

Mi rożek posłużył tylko 2 razy : -pierwsze karmienie -[przywiezienie dziecka ze szpitala do domu Jak dla mnie nie potrzebna rzecz .Nie wygodnie mi było .Czułam się jak bym miała dziecko XXXL :D

moj maly pierwsze 2-3 mc spal tylko w rozku, nie mial jescze poscieli, teraz ma 4mc i posciel jest jeszcze dla niego za duza. dziecko mocno otulone w rozku czuje sie bardzo bezpiecznie jak u mamyw brzuszku, dobrze mu zapewnic troszke takiego uczucia po porodzie, wazne zeby było otulone i było mu cieplutko:)

Gość Bez niego nie da rady
do 3 mcy bez rozka sie nie da, do karmienia, do noszenia na codzien, do spania itepe,polecam kazdemu!!!!!!

Gość hooopp

My go używaliśmy przez pierwsze 3 tygodnie może... Noworodek jest bardzo delikatny, czułam się pewniej nosząc go w tym rożku, nie przelewał się tak przez ręce. No i nie wyobrażałam sobie bez niego życia. Układałam też w nim malutką spać - tak troszkę na boczku, czułam się pewniej, że się nie zakrztusi... Potem wyczytałam, że dziecko w rożku nie powinno leżeć, że to źle dla bioderek itp itd i przestałam zawijać weń córeczkę. I się okazało że spokojnie bez niego można się obyć. Chociaż na początku to rzeczywiście ułatwia współpracę z delikatnym maluszkiem.