Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witamina C

Trądzik hormonalny u kobiet

Polecane posty

Gość Witamina C

właśnie chyba go mam, zrobiłam badania hormonów/ podejrzenie PCOs jutro będę miała wyniki Gdzie występuje najczęściej broda i linia szczęki czasem pojedyncze GULE na policzkach.. właśnie to zazwyczaj nie są chrosty ale duże bolące czerwone GULE. Ponadto w miejscach podobno gdzie skóra jest wrażliwa na hormony/ androgeny czyli linia szczęki i policzka + broda, czyli tam gdzie najczęściej mam te GULE mam wstrętne jasne lub ciemniejsze włosy, ponad to na innych częściach ciała również Mam także inne PCOsowe objawy.. Rabarbar i borowina Znalazłam na stronie luskiewnik kilka przepisów na trądzik hormonalny, ale jak pewnie wiecie wiekszosci tych specyfików nei ma u Nas, chce jednak napisać coś innego, znalazłam tam że na trądzik hormanalnym dobrze jest pić kompot z rabarbaru a na każdą szlankę łyzeczka miodu Podobno rabarbara obniza androgeny wczoraj kupiłam i pije Przeczytałam również na tej stronie że dobra jest kostka borowinowa - same właściwości borowiny ktore znalazłam są niebywałe. Jutro mam właśnie odebrać bo zamówiłam w aptece. Zobaczymy jak to będzie

Gość N_M
hmmm ja tez mam tradzik ale czy hormonalny nie wiem, testosteron mam w normie natomiast androstendion mam podwyzszony. Ginekolog kazal mi zrobic dalsze badania hormonow, w tym celu ide do szpitala na dwa dni. Myslisz ze to moze byc od tego androstendionu?? Mam 24 lata a Ty??

Gość witamina C
jaki masz testosteron? ja mam25lat

Gość N_M
Mam testosteron 31,0 ponoc jest dobry, gdzie to moge sama sprawdzic?? jest jakas strona?? kurcze chcialabym wiedziec co jest nie tak, czy to sa jakies hormony czy co ale kiedy sie tylko bedzie dalo decyduje sie na Izotek, tylko czy tradzik nie wroci??

Gość N_M
dodam jeszcze ze mam masakrycznie przetluszczajaca sie cere, takie "gule" to mam na brodzie, a poza tym mam tradzik na calej twarzy (nierowna skora, krosty glownie na policzkach i zostaja ciezko gojace sie przebarwienia... sa tez blizny) nie mam nadmiernego owlosienia, czy jest opcja wiec ze to moze byc PCO??

Gość witamina C
testosteron 31 to ok jest

Witam! Ja mam dopiero 17 lat i borykam się z trądzikiem już od 5 lat ;/ uciązkiwe i okropne nie ma co. .. No ale mój problem jest inny bo jest taka reguła że na lato mam czyściutką buzię, zero krost i wogóle cacy aż się cieszę, a jak tylko idzie zima to zaraz krost że szok... potem zostają przebarwienia i mnóstwo blizn.. i leczę się praktycznie caaały rok. W tamtym roku poszłam do ginekologa. Ale była to porażka, bo dał mi leki bez żadnych bardań. Brałam przez 4 miesiące i tylko przytyłam 10 kg, źle się czułam i wogóle.... Nie wiem co dalej będzie. Teraz poszłam do lekarza na badania hormonalne i USG ale nic nie ma żadnych zmian. Jeśli ktoś wie czemu tak jest to proszę o pomoc. Dziękuję z Góry i pozdrawiam :]

Gość grabarka
Katarinka...musisz wiedzieć,że po antybiotykach , hormonach jest jeszcze większy wysyp pryszczy... jest tu kilka wątków, poszukaj i poczytaj czym się dziewczyny leczą, każdemu pomaga coś innego.. może spróbuj ziół? albo idź do dermatologa...