Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreska nad o

Pusta koperta

Polecane posty

Gość kreska nad o

Ile takich oszukańczych kopert wam się zdarzyło? Rzecz jasna nie mam zamiaru patrzeć każdemu na ręce i zerkać przy nich do kopert, ale z tego co mówiła mi siostra wpadło jej kilka pustych kopert, nie rozumiem po co to ludzie robią? Czy nie lepiej w ogóle nie dawać.

mnie sie trafily dwie, robia to po to by inni widzieli ze dali, i mlodzi tez a potem i tak nie dojdziesz kto dal pusta a kto nie :>

Gość kreska nad o
z reguły koperty dostaje się od osób bardzo nam bliskich, więc tym bardziej jestem zdziwiona takim dziwnym zachowaniem.

też mnie to dziwi u nas sie nie trafiło ale słyszalm o takim czyms chyba lepiej włożyc juz nawet 50 zł niz pusta

Gość kreska nad o
już lepiej kupić kwiaty za 20 zł niż dawać pustką kopertę, kompletnie tego nie rozumiem.

tez sie zgdzam ze lepsze kwiaty niz koperta pusta, ale coz ludzie sa rozni, u mnie jak arz na 99% trafily sie et koperty od osob ktore byly tylko na slubie a nie na weselu ale.. po co to niew iem ;/ za to ja sei cieszylam np z drobiazgow zamaist kwiatopw np toster czy mikser , ksiazka itp zamaist kwiatow bo kwiaty zwiedla i padna a to sei przyda a nie kosztuje fortuny :> kwiatow i tak mialam dostatek :)

oczywiście też jestem bardziej za drobnymi upominkami niż za kwiatami, ale mimo wszystko wolę bukiet kwiatów niż pustą kopertę :) ciekawe czy mi się takowa zdarzy, mam nadzieję, że mam w miarę normalnych sąsiadów, znajomych i rodzinę :D

Gość życzenia
A ja wkladam kartkę z życzeniami i kasę do koperty,wiadomo wowczas od kogo itd,gdyby każdy tak robił,to byliby "na tacy"Ci co im takie pomysły do głowy przychodzą(z wrodzonej grzeczności i z racji na swoj wiek, nie nazwę po imieniu tego pomysłu). Wszystkiego najlepszego wszystkim Nowożeńcom,no i zero pustych kopert.

Gość dokładnie
ja tez tak robie tzn wkładam pieniadze w kartke slubna i do koperty w ktorej dostałam zaproszenie, a miałam przyjemnosc byc na takim weselu gdzie młodzi po oczepinach tzn po tym jak dostali pieniazki wstali i powiedzeli teraz to wam nie przytocze jak dokładnie ale w kazdym badz razie wyjmowali pieniadze z kazdej koperty i układali na stoliku widocznie spodziewali sie czegos takiego ze dostana pusta koperte i tak tez było nawet nie chce mowic jak wygladali ci od ktorych była ta koperta pewnie ze nie była podpisana i młodzi chyba tez nie do konca by wiedzeili od kogo ona jest ale po zachowaniu mozna było sie domyslec kto tak zrobił

Gość no ja tez tak robie ze
z kasa wkladam kartke z zyczeniami i podpisuje sie na niej. wolalabym juz dostac i 20 zl zamiast pusta koperte i zamiast tych kwiatow. nieceirpie takich wiazanek, juz lepsza bylaby 1 roza

Gość no ja tez tak robie ze
pewnie wczesniej przegladali koperty i zauwazyli braki i dlatego tak zrobili z tym pokazem... :P

Gość nie materialisci
tylko po co w ogole daja koperte pusta!? to niech juz tej koperty tez nie daja. na co komu pusta koperta w prezencie. to chamskie i tyle. przyszli by z kwiatkiem czy bombonierka i ok. a nie z pusta koperta.

Gość Agneska mala
u mnie w jednej trafilo sie 20 zł. :) pustych nie bylo

Gość Viss
ale było fajne wesele już to widzę atrakcja wieczory zamiast dennych zabaw z balonem itp siedzenie i patrzenie na oficjalne podliczanko kasy:/ Oczywiście nie pochwalam dawania pustych kopert, wolałabym odmowic zaproszenia niz zrobić coś takiego. Ale zachowanie Państwa Młodych poniżej poziomu...

Gość groszeczek
heh moi znajomi mieli w kopercie pocieta gazete tak samo jak pieniadze

ja tu chyba czegos nie rozumiem.. To na wesele zaprasza sie gosci po to zeby kase dawali?? A jak nie maja co dac to lepiej zeby nie przychodzili.. bo co oni sobie mysla ze za darmo dacie im jesc i pic na weselu??!! to chyba jakas paranoja.. ja ma 22 lata i na wesele zapraszam wielu znajomych ze studiow i wiem ze oni napewno kasa nie sypna.. ale poprostu chce zeby byli ze mna w tym dniu.. To co ja mam na zaproszeniach pisac ze wejsciowka na wesele kosztuje 50zl i wiecej??!! Moja siotra juz jest po slubie i jej sie nie zdarzyla zadna pusta koperta.. Owszem byly takie w ktorych nie bylo pieniedzy ale wszystkie byly podpisane.. bo nie po to sie przychodzi na wesele zeby pokazac innym \" patrz ja daje koperte\" tylko po to zeby wpolnie opijac szczescie pary mlodej..

Gość zimne palce
co to znaczy 'pusta koperta" ??? tak zwyczajnie putsa koperte dali ? bez kartki chocby odrecznie naipsanej: wszytskiego naj ! ? nie rozumiem tego : 'pusta koperta' :O

z tymi pustymi kopertami bywa różnie.... u moich znajomych zdarzyło sie kilka pustych kopert, ale okazało sie potem dlaczego... otoz jedenz kuzynow nastoletnich opróznił je tuz przed wyjsciem na slub... koperty dane puste nieświadomie ale pech chiał ze sie wydało bo bliska rodzina 4 puste itd...

a to ze ludzie posuwaja sie do tego ze daja puste koperty lub pocieta gazete, to wina takich ludzi jak niektorzy na tym forum.. ktorzy oburzaja sie, ze jak mozna przyjsc na wesle i tylko dac kartke z zyczeniami.. ze to nie wypada niby.. albo jest na tym forum jeszcze jeden taki temat w ktorym poruszane jest ile trzeba dac w koperte jak jest sie gosciem u brata, kuzynki, kolezanki itd. Padaja tam ogromne kwoty.. nawet do 800zl.. dla mnie to glupota.. daje sie tyle ile sie mozna dac.. glupi polski zwyczaj "postaw sie a zastaw sie"..

Gości zaprasza się po to, żeby dobrze się bawili, najedli, nachlali i w ogóle skorzystali z darmowej imprezy. Każdy Ci powyżej napisał, że lepiej nie dać nic niż dać pustą kopertę, bo co ona ma niby oznaczać? Ma gratulować parze młodej? ma symbolizować szczęście? bo nie rozumiem. Jak ktoś włoży mi do koperty kartkę z życzeniami, to wystarczy, nie każdego stać na 300zł w kopercie, więc ładna kartka z życzeniami i podpisem wystarczy, ale pusta?

Gość masakraaaaaaaaaa
Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd! Ale skąd to się bierze? Komu do głowy przychodzi, żeby dać samą pustą, papierową kopertę (już nie mówiąc o pociętych gazetach)... Niechby samą kartkę z życzeniami dał albo kwiatka i byłoby dobrze!

my materialisci NIE !!!! owszem czeka sie na prezent ale wole dostac 10 zł niź pustą koperte i ktos fałszywie składa życzenia ja zawsze wkłądam kartke z życzeniami i podpisami i kasą z kultury już swoją drogą misia pluszaka mogą dac a nie na krzywy ryj