Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturenja 1898

technik rachunkowosci - prosze o rade

Polecane posty

Gość maturenja 1898

hej kafeterianie! powiedzcie mi jaka przyszlosc jest po szkole poliealnej technik racunkowosci??? prosze o rady za i przeciw? a moze jest ktos kto uczy sie na tym kierunku lub skonczyl wlasie taka szkole? prosze o rade

Gość maturenja 1898
halo???

Szczerze mówiąc to perspektywy są raczej marne:(. Po szkole trudno jest o pracę w zawodzie bo wszędzie żądają praktyki. Skończyłam ten kierunek parę lat temu,ale nie udało mi się pracować w tym zawodzie. Pewnie jeszcze zależy to od miasta, w którym mieszkasz i niestety od znajomości jakimi dysponujesz.

Gość maturenja 1898
a co z zalozeniem wlasnego biura rachunkowego?

Gość maturenja 1898
jejku to ja juz nie wiem na co mam isc!!!!

dp tego potrzebne są fundusze,poza tym nie wiem czy jako świeżo upieczony absolwent, z zasobem wiedzy czysto teoretycznej, byłabyś w stanie samodzielnie poprowadzić biuro rachunkowe?

rozumiem,że kończysz liceum i zastanawiasz się co dalej?

Gość maturenja 1898
masz racje... no ale powiedz mi prosze co mam w takim razie zrobic? na co się wybrac?? jestem po LO szukam rozwiazania by potem móc pracowac

jeżeli interesuj Cię ekonomia to może warto wybrać szkołę po której uzyskałabyś licencjat? Wtedy szanse są większe.

Gość maturenja 1898
niestety za daleko mam do wyzszej szkoly niestety a jeszcze nawet nie mam prawa jazdy. dlatego chcialabym zrobic tego technika

wiesz, może teraz coś zmieniło się na rynku pracy,ale wiem z własnego doświadczenie,że bez znajomości naprawdę trudno o pracę w tym zawodzie

Gość maturenja 1898
a czy moglabys mi polecic jakis inny zawód po ktorym są perspektywy?

Gość księgowa z doświadczeniem
sam technik rachunkowości to raczej mało intratny zawód , co najwyżej będziesz zwykłą księgową ( takie sobie zarobki) - ale pójdż na studia o kierunku rachunkowym to możesz więcej zdziałać - możesz zajac kierownicze stanowisko w dziale finansowym/księgowym , zrobić kurs na główną ksiegowąi łykać napawdę niezłą kasę. Jak chcesz otworzyć biuro rachunkowe to muisz mieć licencję z ministerstwa finansów , a tej nie dostaje po szkole średniej ( musisz mieć praktykę udokumentowaną min. 2 letnią bodajże ) bądx skończyć studia o kierunku ekonomicznym na uczelni gdzie można uzyskać stopień doktora. Ale od czegoś trzeba zacząć - skończ tę szkole średnią i załap sie do biura rachunkowego żeby załapać trochę praktyki , a potem to Cię wszędzie z pocałowaniem ręki przyjmą . Ale poczatki są kiepskie - mało kasy ...

Gość maturenja 1898
no ok. 150tys mieszkancow

o widzisz masz teraz fachową poradę :)

powodzenia w podjęciu mądrej decyzji:)

ale z Twojej wypowiedzi widzę nie nie jest to zawód Twoich marzeń?

Gość maturenja 1898
dziękuję za radę, juz widze światełko w tunelu!

Gość maturenja 1898
szczerze to odpowiadalby mi taki zawód ale boje sie troche ze wlasnie z praca bedzie zle :( a zalezy mi

Gość maturenja 1898
a powiedzcie mi jeszcze jakie są najlepsze zarobki księgowej? to tak z ciekawosci :)

jeżeli podoba Ci się to zajęcie to zrób technika,a potem zobaczysz co dalej. Może do tego czasu coś zmieni się na rynku pracy.

o wysokości zarobków nie mam pojęcia

Gość maturenja 1898
bardzo dziekuje

Gość vvvvvvvvvvxxxx1
ja Ci poradze zrobić technika farmacji;) zawód pewny pozdro:)

Gość xwoman
Najlepiej nie robić żadnego technika, tylko od razu na studia iść. Ja zrobiłam technika informatyka i nic mi to nie dało, bo informatyków chcą z wyższym wykształceniem. Średnie zawodowe już prawie nic nie znaczy-niestety. Mogę ewentualnie iść do pracy biurowej, ale szanse są małe szczególnie że mam zaledwie 4-miesięczne doświadczenie w tym zawodzie i wiadomo, że do pracy biurowej jest sporo chętnych. Zamierzam teraz poskładać aplikacje do najbliższych firm, ale marnie to widzę. Chyba zacznę szukać pracy w sklepie... chociaż i tam wymagają doświadczenia. To wszystko jest chore...

Gość xwoman
Do księgowej z doświadczeniem- a to nie jest nudna praca? Bo ja właśnie się namyślam czy nie iść na studia rachunkowość i zarządzanie, żeby potem być księgową. Jeszcze się zastanawiam nad informatyką ekonomiczną... W sumie ofert pracy nie brakuje i dla informatyków i dla księgowych...

Gość maturenja 1898
chce isc najpierw na technika bo na studia mam za daleko zeby dojezdzac musze zrobic sobie najpierw prawo jazdya to jak wiecie tez nie jest proste

Gość inninis
szkoda czassu na technika, nic nie da, lepiej od razu na studia, a czy nudny zawód , dla mnie nie nudny, ale trzeba to lubić