Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka medycyny 24

rzucam studia medyczne

Polecane posty

panna em - wybacz ale przemawia przez Ciebie żal i zazdrość;) czas sie chyba pogodzić z tym że nie dostałaś sie na medyka;)

Tak masz rację-zazdroszczę. Ale szczerze mówiąc wszystko przede mną, bo dopiero za rok matura. Więc nawet nie startowałam ;]

panna em: no to postaraj sie, zeby sie dostac to nie bedziesz musiala zazdroscic

Oj bardzo bym chciała, ale kiedy widzę progi... Coraz wyższe. A do Pzn (tam, gdzie na pewno będę studiować) od przyszłego roku wchodzi fizyka :O Nie mam szans... Albo stomatologia albo kosmetologia. Byle coś związanego z moją ukochaną chemią i (trochę mniej) biologią

panna em: no to probuj w niemczech, tutaj nie ma egzaminow tylko liczyci sie srednia

krytyczne oko :O ? za błędną ocenę sytuacji należałoby przeprosić...

Gość do panny em
a jestes pewna, że w poznaniu wprowadzają fizykę? :(

Kobita, która uczy mnie chemii jest o tym przekonana... Też mi to nie na rękę :O A plotek by raczej nie roznosiła... Ona jest w CKZ, sprawdza matury z chemii i jej córka tez za rok startuje na medycynę więc wiesz... Niee, ja wolę jednak studiować w Polsce.

No coz, dziekuje wszystkim za wypowiedzi, ostatecznie decyzje i tak musze sama podjac, ale tak taki "Reflecting Team" czasami nasuwa nowe mysli..........

Gość klhhku
Ja bym nie rezygnowała. Czasem warto się pomęczyć przez te lata, żeby póżniej robić to o czym marzyłaś- jeżeli marzyłaś, chciałaś pomagać ludziom. Ja od dawna marzyłam o medycynie ale niestety nie wyszło... :-( Też byłoby mi cięzko ale robiłabym wszystko,żeby przebrnąć przez najtrudniejsze lata nauki. Nie warto rezygnować jeżeli udało ci sie dostać na takie studia

Gość do panny em
o kurde :(:(:( ja chciałam d poznania, bo jestem kiepska z fizy :( a od dziecka chciałam zostać neurologiem :(

jeszcze kilka slow do panna em: pamietaj na medycynie fizyka i tak Cie nie ominie, ale jesli lubisz chemie to tez juz masz dobre predyspozycje, przynjamniej do tego by radzic sobie na studiach, bo jakim lekarzem bedziesz tego nie mozna ocenic......

Nie panikuję, bo już nawet nie mam na to siły... I z właśnie względu zaraz idę spać, ale dobra, nieważne. Nie, za to, że się zajechałaś i wyszłaś na głupią bo myślałaś, że uda Ci się komuś dopiec tym, że nie dostał się na medycynę. A tu zonk :O Nie pykło Ci :P 2 klasa liceum wydaje Ci się tak odległa? Jeśli startujesz na medycynę to musisz zacząć się uczyć już w pierwszej klasie, tymczasem ja jestem już w drugiej, a właściwie konczę. Od września klasa maturalna, więcej fakultetów. widać, że nie masz o tym bladego pojęcia. Albo nie skończyłaś podobnego kierunku albo jestes takim `mózgiem`, że nie musiałaś się uczyć

Nie jestem kiepska z fizy-mam 4 u dość wymagającej babki. Po prostu czuję, że nie podołam trzem rozszerzonym na maturze, ale przeciez jestem DOPIERO w drugiej klasie i panikuę :O A, że fizyka jest na pierwszym roku-wiem. Moja szwagierka kończy właśnie medycynę i już ją o wszystko wypytałam.

panna em: no to jestes swietnie zorientowana, wiec zycze powodzenia!!

Ja Tobie tez oczywiście w podjęciu decyzji. Oby była słuszna i obyś jej nie żałowała 🌻

dzieki:) dobranoc!!!

panna em - nie starałam Ci sie dopiec;) po prostu nie zgadzam sie z zdaniem że ta dziewczyna komukolwiek zajeła miejsce :o a fakt że jesteś w liceum a już masz takie podejscie jeszcze bardziej przekonał mnie że jesteś troche dziwna;P ja byłam na biol-chemie, połowa mojej klasy poszła na medyka ale nikt w drugiej klasie nie miał takiego podejścia jak ty;) jak jesteś dobra i mądra to sie dostaniesz... a jak jesteś przecitna to lepiej dla Ciebie że pójdziesz na łatwiejszy kierunek... troche wiecej dystansu do życia, bo do matury możesz nieprzeżyć;) to że masz jakieś marzenia to super, ale to nie znaczy że ude Ci sie je zrealizować;) i naprawde na medycyne pchają sie wszyscy ale tylko najlepsi (ewentualnie Ci co mają wtyki) sie dostaną... pozdrawiam:)

Ale czy Ty czytasz wszystko, co ja napisałam? Nie pchałabym się na medycynę, gdybym w siebie nie wierzyła... Dlatego też napisałam, że będzie ciężko napisać maturę po 100% z każdej (taka była konkurencja w zeszłym roku na UM w Poznaniu!). Zaczynam więm myśleć, jak już napisałam o innym kierunku.

Ja dziwna? Właśnie Ty mi się wydajesz trochę dziwna, bo odbierasz wszystko inaczej niż wszyscy :O gdybym nie miała dystansu do zycia to bym już nawet podeszła do tej fizyki rozszerzonej, ale że mam dystans to nie zrobię tego. rozumisz?

Jarek 84 jesteś zbyt zjeebany, żeby ze mną rozmawiać. O wydymaniu już nie wspomnę. Chyba, że to było do autorki topicu-i tak nie zwrócę ci honoru...

Gość DR d
Ja jestem lekarka. Tez mialam zalamke na 2 roku studiow. Ogolnie to te studia weryfikuja marzenia o pomocy i samarytanstwie. Przykre to, ale prawdziwe. Ja nie chcialabym pracowac w Pl jako lekarz, nigdy! Wyprowadzilam sie z kraju i sie ciesze. Naprawde sie zastanow! Jak szlam na studia, to sluza zdrowia miala sie zmienic, hihii. Zal mi Kolegow co zostali.sciskam Cie!

panna em - czytam doklandie;) życze Ci żebyś sie dostała... ale nawte jak sie dostaniesz to nie wiesz czy dasz rade... mam kumpele na medyku, madra jest cholernie, dostała sie bez problemu... ale nie dała tam sobie rady! ty byś chyba nie chciała żeby, ktoś (w takim momencie )o tobie powiedział ze zajełaś komuś miejsce dla swojego kaprysu?

studentka medycyny 24, cóż to Twoja decyzja ;) żyj tak, aby być z siebie dumną i szczęśliwą :D dobrze zrobiłaś ! trzymam kciuki

Wolalabym wylecieć niż sama zrezygnować. Może dziecinne podejście, ale na pewno starałabym się utrzymać do końca. Naprawdę dużo daję od siebie. Poświęcam na chemię tyle czasu, że szok... Tymbardziej, że mam pofyraną babkę :O Dzięki, ale coraz częściej myślę o tej kosmetologii... Medycyna wydaje się być mi odelgła. Tobie też powodzenia życze.

Kaszalocie... Ty i te Twoje duupne teksty :O Pojedź mi jeszcze swoim badziewnym tekstem z hemoroidami i żyłą wodną :D Kijem bym cie nie dotknęła ty nadety obludny bufonie z małym kutasem i z wielkimi kompleksami...

Zapomniałam o osiedlowej lampucerze... Jak ty jestes zjeebany... :O pisz do mnie więcej. najlepiej zrobie jak bede miala na ciebie wylane... kolejnymi tekstami do mnie pokażesz maleńkość swojego ptaszka więc wszystko zalezy od ciebie kompleksiarzu