Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LADY LAIK

Do Pań Ekspertek- FARBUJĄCYCH WŁOSY

Polecane posty

Gość LADY LAIK

1. Jeżeli mam przetłuszczające się szybko włosy mogę farbować włosy?

pewnie ze mozesz,nawet moze byc tak ze po farbowaniu będą się mniej przetłuszczały:)

Gość ooooooooooooooo
A w czym to przeszkadza, ja też mam przetłuszczające się włosy i farbuje włosy od 10 lat

Gość LADY LAIK
dziekuję Wam :) ale jeśli pozwolicie mam jeszcze kilka pytań

Gość LADY LAIK
dotąd, używałam szamponów do włosów dla dzieci (ponoć hamuja przetłuszczanie bo są łągodne, a te do włosów przetłuszczających wzmagają jeszcze, bo wysuszają skórę, któa broni sie produkowaniem jeszcze większej ilości łoju- zgadzam sie z tym) Ale teraz chciałabym myc włosy szamponem do włosów fabwoanych, zeby się błyszczały, itp.. Myślicie, że jak nie bedę używała tych dziecięcych tylko do włosów farbowanych silneijsze przetłuszczanie nie powróci?

Ja zawsze musiałam myć codziennie, odkąd myję włosy szamponem z czarnej rzepy myje co 3 dni:) Jest to polski szampon, najlepszy jaki dotad stosowalam.

dziweczyny nie myjcie szamponami wlosow dla dzieci,od czasu do do czsau jasne,szmpony dla dzieci sa przeznaczone dla delikatnych wloskow,nie zapewnia ochrony ani nie odzywia wlosow farbowanych,przesuszonych.Uzywajmy szmponow w zaleznosci od potrzeb wlosow,sa farbowane,zniszczone,suche,mieszane(suche na koncach,przetluszczajace sie u nasady),zmieniajmy tez szmpony i inne kosmetyki,bo skora przyzwyczaja sie i nie wchlania juz tych skladnikow

super sposob na blyszczace wlosy to plukanie(oststnie)w wodzie mineralnej,sok z cytryny nadaje tez polysk,ogolnie plukanie w zimnej wodzie(zamyka luski wlosa),w czasie suszenia zakonczcie chlodnym nawiewem:)

Gość LADY LAIK
czyli mogę spokojnie zmienić szampon z dziecinnego na do włosów farbowanych?

jasne!!!bez obaw,napewno wyjdzie Ci to na lepiej:) Macie jeszcze jakies pyt.?chetnie odpowiem,nie jestem fryzjerka ale mam malego bzika na temat pielegnacji wlosow:)

Gość LADY LAIK
Droga Totalna- z nieba mi spadłaś! :) CO ile polecasz myć włosy?

Gość LADY LAIK
Kiedyś myłam włosy codziennie. W końcu przez 4 dni ich nie myłam i etraz mogę śmiało myć co drugi dzień(czyli jednak włosy się przyzwyczajają do częstego mycia)

Gość LADY LAIK
bo nie chcę znowu myc włosów codziennie

wlosy myjemy w zaleznosci od potrzeby,wiadomo-wychodzisz gdzies,to przeciez nie pojdziesz w tudtych wlosach:)ja myje co 2 dzien,rano w 3 sa jeszcze znosne wiec zakladam taka szeroka bawelniana opaske i luz,no bo tylko u nasady sa tluste,jesli siedze w domu no to nie myje ale max 4 dni,ale to rzadko bo przeciez skora swedzi i wiadomo wlosy sa zwyczajnie brudne,bardzo latwo osiada na nie kurz i inne zanieczyszczenia z dworu,tak wiec myj tak czesto jak musisz,wlosy niszcza sie podczas mycia tylko wtedy,kiedy zle sie z nimi obchodzisz,czyli i nie trzyj recznikiem,rozczesuj po odrzywce(jak masz przetluszczajace to kup sobie taka lekka mgielke w sprayu,przeznaczona wlasnie do takich wlosow,nawilzy je fajnie,bo przewaznie wlosy tluste sa suche na koncach)

Gość LADY LAIK
ale codzienne mycie to masakra :) teraz jak mogę myc śmiało co drugi dzień, czuję, ze żyję :) nic mnie bardziej nie drażni niż fryzjerka, która mówi, że włosy sie nie przyzwyczajają do codziennego mycia, bo się przyzwyczajają.

Gość LADY LAIK
A jak ta mgiełka sie nazywa? Nie używałam odżywek, bo po nich szybciej mi się przyzwyczajały :/

Gość LADY LAIK
Droga Totalna, dziękuję :) A może polecisz jakieś fajne uczesania do okrągłej twarzy? :)

napewno loczki pogrubiaja,najlepiej proste,grzywka na skos moze byc,ale naprawde to kazdemu pasuje co innego,jesli slicznie Ci jest w loczkach to nie rezygnuj

Gość LADY LAIK
Włosy mam za ramiona z 6 cm :)

Gość LADY LAIK
czy lepsze związane czy rozpuszczone? Nie mam grzywki i nie chcę mieć:)

Gość LADY LAIK
Totalna, już Cię nie ma ?:(

Gość LADY LAIK
mam jeszcze jedno pytanie, czy jak się spłukuje farbę z włosów to się myje je szapomnem czy już nie?

Gość inna111111111
to ja mam inne pytanie... czy jesli mam zadkie wlosy zrobie sobie trwala na male fale to bedzie sie wydawalo ze jest ich wiecej??

Gość ja odpowiem
farbe sie splukuje tylko woda, trwala zwiekszy objtetosc wlosow, ale zastanow sie, bo raczej wtedy juz bedziesz musiala robic regularnie, a to przeciez zniszczy wlosy i spowoduje, ze beda mniej podatne na ukladanie.

Gość inna111111111
ale mi ogolnie zawsze takie sie podobaly no i myslalam tez o zageszczaniu ale chyba mnie nie stac:) w sumie to nie mam zadkich ale cienkie:(

Gość LADY LAIK
naprawdę farbę sie spłukuje tylko woda?

Gość LADY LAIK
a jak ktoś farbuje na brudne włosy (lepiej chwyta) to położenie farby uznaje się za umycie??