Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aliciaaa

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Mam małe pytanie. Od tygodnia biorę tabletki antykoncepcyjne CILEST. Pierwszy raz wzięłam je w poniedziałek o godz 23, ponieważ tak późno dostałam okres, a ponieważ, że często zasypiam wcześniej to we wtorek postanowiłam wziąć o 18 i od tamtej pory brałam tak codziennie, tylko raz zdarzyło mi się wziąć półtorej godziny później. Wczoraj z moim chłopakiem robiliśmy to bez gumki, nie wiem czy doszedł, ale wydaje mi się, że nie, a wiem, że podczas stosunku wydziela się mała ilość nasienia. Po krótkim czasie postanowiliśmy jednak jej użyć gumkę. Czy mogliśmy wpaść przez to, że zdarzyło mi się wziąć tak, a nie inaczej tabletki. Z góry dzięki za odp. Odpowiedź z Cytowaniem

Gość mieć swoją wartość
no jasne ze mozesz, kazdy moze :P

1. Przeczytaj ulotkę tam masz jak wół napisane po jakim czasie działa zabezpieczenie ("preparat Cilest stosowany zgodnie z zaleceniami działa antykoncepcyjnie począwszy od pierwszego dnia przyjmowania"). 2. Kto kobieto Ci Cilest zapisał???? Najgorsze jakie mogą byc. 3. Zapytaj czy doszedł. 4. Zawsze jest ryzyko nawet jak bierzesz tabletki. 5. Nie zadawaj głupich pytań. 6. Pozdrawiam :-)

Brałam Cilest przez pół roku, dobre tabsy jednak mi osłabiły libido do zera i odstawiłam je. Czasem bywało tak, że brałam tabsa 12 godzin po czasie, kochałam sie bez gumki i w ciąże nie zaszłam. Jednak musisz pamietac kochana że na wszystkie kobietki tabsy inaczej działają więc to wszystko zależy jak leży. Jednak z doświadczenia wiem że nie wolno od tak sobie zmieniać godzin przyjmowania tabsa tylko dlatego, że idziesz wczesniej spać. To są hormony, nie witaminki, nie wolno sobie z tym lekceważyć, chyba że chcesz niespodziewanie zostać mamusią. Tak mi powiedział mój lekarz i ja się tego trzymałam. Jednak nie chce się tym świństwem truć i chce mieć kiedyś zdrowe dziecko. :) Pozdrawiam cię gorąco, nie przejmuj się, nie jesteś w ciąży.

Ogórek przykro mi ale ulotki nie dostałam bo w aptece powiedziano mi ze skoro mam recepte wiem jak brac. Sory ze napisałam tu ale nie zaczaiłam amy_xx Wiem, że nie wolno i wiem, że głupio zrobiłam, ale miejmy nadzieję, że bedzie jak mówisz :)

Gość agatucha
powinnas sie domagac ulotki , powinna ona byc w kazdymopakowaniu. bez wzgledu na to czy ci ginekolog powiedzial czy nie. Na ulotce jest wszytko napisane

cilest nie jest tabletka jednoskładnikową zatem spóźnienie o max 12 godzin nie wpływa na skuteczność pigułki, 1,5 godziny spóźnienia to nic tragicznego jeśli się spóźnisz w pierwszym tygodniu o więcej niż 12 godzin to musisz wziąć natychmiast pigułkę i pozostałe przyjmować o tej porze co wcześniej...ale należy zabezpieczać się o kolejny tydzień dodatkowo. Moja Sis jest lekarzem ginekologiem i temat mam dosyć obcykany, w ciązy nie jesteś Ale jak bierzesz tabsy o 18 to bierz o tej porze i nie zmieniaj sobie od tak pór przyjmowania tabletek, godzinę dogodną możesz zmienić sobie po 7 dniach przerwy