Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia99

INTERCYZA-pomozcie mi

Polecane posty

Gość niunia99
a co z ziemia? nawet jesli przepisze pol domu na niego, a ziemia jest moja kupiona przed slubem, to dom i tak bedzie moj?

Dom nie jest oddzielny od ziemi - to jest jedna nieruchomość, ale jeśli ziemia ma księgę wieczystą (a już rzadko która teraz nie ma) to będzie wiadomo, że ona była Twoja przed ślubem.

Gość ten tego ten
mój dom ma osobną księgę i działka na której stoi też ma osobną księgę

Gość tralalallla
jak to czytam to jak by było o mnie tylko , ze ja to ta "BIEDNA" A wiec od poczatku . Jestem w zwiazku juz osiem lat , facet nie chce sie zenic. Pracuje u niego w firmie . Jego marzeniem bylo miec DOm . Niestety nie mial zdolnosci kredytowej i namówil mnie zebym wziela z nim kredyt . Kocham go wiec sie zgodziłam. ALE JA GŁUPIA JESTEM !!! Dom jest nasz wspólny tz 2/3 do 1/3 ja oczywiscie mam mniejsza połowe bo on wiecej włozyl w dom no i w ogóle on ma pieniadze . Tak powiedzial :( . jak by byl slub to tylko z intercyzą bo przeciesz pewnie go zostawie i oskubie z jego pieniedzy . Widze ze ten zwiazek polega tylko na pieniadzach zero zaufania miosci tylko to moje a to twoje . Nie mam sily odejsc :(

Gość niunia99
droga trallalla oceniasz tylko z punktu widzenia tej "sorry za cytat "biedniejszej" Nie wiesz jak jest po drugiej stronie..... ile ktos wlozyl trudu, pracy czy czgos tam, aby to kupic...

Gość tralalallla
No to powiedz mi jak to jest z tej drugiej strony. i czy ty bys chciala zeby ktos cie tak traktowal

Gość tralalallla
tak jak pisalam wzielam z nim kredyt 300 tys jak facet kopnie mnie dupe i przestanie placic kredyt to do kogo pojdą ?? po rate DO MNIE

Gość niunia99
wiem rozumiem Cie dlatego sie zastanawiam co robic..

Jestem kobietą... - tak się składa, że studiuję prawo. Odrębna nieruchomość budynkowa występuje rzadko - w tym przypadku dom i działka zgodnie z zasadą superficies solo cedit są/będą jedną nieruchomością.

Gość tralalallla
nie wiem ja ci powiem wpladłam z tym wszystkim jak sliwka w kompot. KONKIBINAT - mało tego nie dostaje wypłaty od czasu kiedy zamieszkalismy w domu :( Co ja zrobie jak sie rozstaniemy ??

Gość tralalallla
Nie daje mi , jak sie odzywam na ten temat to unika gadki. Kiedys cos tam mowiel ze przeciesz mieszkam z nim i sa wydatki rata , media itd

Gość tralalallla
Pracuje u niego w firmie jestem normalnie zatrudniona jako pracownik juz 6 lat i od kiedy mieszkamy razem nie dostaje wypłaty

Gość wiii
I widzisz autorko tematu, żeby nie zostać taką ..... jak tralalallla spisz sobie ta intercyzę, nie przepisuj nic na faceta i wogóle nie daj się wrobić. Bo do sprawy tralalallla to nawet się nie odnoszę bo ona sama już widzi jaka była głupia... :o

wiesz co, mnie się to w głowie nie mieści jak Ty się dałaś tak urobić? nie masz własnych pieniędzy a pracujesz on dysponuje Twoją kasą, a może chciałabyć na coś zaoszczędzić, coś sobie kupić, pewnie Ci nie pozwala a gdyby odpukać coś Ci się stało, to nie masz nawet na lekarza

Gość tralalallla
Przeciez ja to wszystko wiem jestem w kur...na na maxa tylko z tym debilem w ogole nie mozna pogadac zaraz ryczy i sprowadza wszystko do jendnego jak ci sie nie podoba to mozesz sie wyprowadzic

Gość maja99
Podpisz intercyze!! Ludzie sie zmieniaja i za 20 lat z jego milosci moze juz nic nie pozostac, wymieni cie na mlodszy model i oskubie z kasy. Koniecznie ja podpisz!!!

Gość niunia99
dzieki kochane, dzieki ze otworzylyscie mi oczy, dojrzalam do decyzji i macie racje, nie wiadomo co bedzie za 20 lat.... pojde do prawnika pozdrawiam serdecznie wszystkie i biedniejsze i bogatsze, bo tak naprawde liczy sie milosc i serce :P

Gość wiii
Pewnie że najbardziej liczy się miłość, także kochaj siebie i dbaj o siebie :D taka prawda, takie czasy....

Gość niunia99
wii :) masz racje, ale ja kocham przede wszystkim jego a nie siebie, musze nauczyc sie troche egoizmu ;) oby zycie nie dalo m w d..ke;)

Gość wiii
Życze Ci abyś sie nauczyła, a nie zby życie lub teściowa Cię tego musieli uczyć :)

Gość fjhdfyjdyj
Masz rację! Jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą dupę! A ta akcja z wypłatą to normalnie masakra! Podałabym gnoja do sądu...

Gość do PIPu idz