Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

W jakim wieku dziecko wazy 15 kg?

Polecane posty

Niby tak, ale siatki centylowe nie mówią, ile dziecko powinno ważyć, tylko jaka jest średnia waga w danej grupie wiekowej. 50 centyl nie oznacza wagi idealnej tylko to, że na 100 dzieci 50 waży tyle, a pozostałe 50 jest grubsze albo chudsze. Ważne jest jeszcze, czy siatka centylowa jest świeża, bo taką z przed 30 lat to można sobie w d... wsadzić...

Gość nbvlfldxcl
moja corka ma 3,5 roku i wazy 15kg jest szczuplutka :)

No tak, to wszystko prawda, Rafinko. Pisząc że dziewczynki osiągają wagę 15 kg w wieku między 21 mż a 5 rokiem życia miałam na myśli 94% dzieci ;)

Kurka nie czytajcie tego co piszę, bo dziś mam jakiś kiepski dzień i byki sadzę :) Siatki centylowe to oczywiście nie wymysł teoretyczny tylko wynik empirycznych badań nad tysiącami dzieci. Sorki za to niefortunne przejęzyczenie.

chemical, hihihi tylko z tego w sumie nic nie wynika :D każde dziecko kiedyś osiągnie wagę 15 kg :D:D:D tylko 15 kilogramowy 21 miesięczniak z normalnym wzrostem to grubas a 4,5 latek to chudy śledź :D:D:D

Autorka się pyta w jakim wieku dziecko waży 15 kg. No to odpisuję że 94% dzieci osiąga tę wagę między 21 miesiącem a 5 rokiem życia. Pozostałe 6% jeszcze wcześniej lub później. Zakres ogromny i sprawa bardzo indywidualna, ale... Przy (grubym) założeniu, że córeczka autorki nie utyje gwałtownie ni z tego ni z owego to wagę 15 kg osiągnie raczej później niż wcześniej i przy założeniu utrzymania się w obecnym centylu będzie to w wieku ok. 4,5 roku. Jak na mój gust to z sensem odpowiadam ;)

tyż prawda :D tak sobie dywaguję bo mi się nudzi :D a tak przy okazji ja wagę 15 kg osiągnęłam w wieku lat 5,5 istny kościotrup :P

Gość Alexxxa
A mój syn jako maluszek byl pulchny, a teraz jest wagowo na 10 centylu a wzrostowo na 75. :( Nie zawsze więc wagę dziecka da się przewidzieć. Choć, porownując że mój w wieku 5,5 lat waży 19 kg, to 15 kg dla dwulatka wydaje mi się nieco za dużo.

Gość wertikal
tzn ze moje dziecko jest grube? bo ma 4 miesiące i waży 7250g

Gość gość
Mój syn ma 15 miesięcy i waży 14kg. Nie jest gruby, jest za to wyrośnięty :D Kupuję ubranka na 92-98 :)

Gość igorekkk
Moj ma 4 latka i wazy 15,8 Jest szczupły ale jeść lubi ma 102 cm

Gość gość
a co powiecie 3, 5 latek 20 kg i wzrost ponad siatkę centylową...a jes szczupły?wzrost ok 112 cm

Gość moja ma 20 miesiecy
i wazy 15 kg :) Jest troche pulpet, ale nie jest gruba (ma 90 cm) Syn skonczy 4 lata i w sieprniu i wazy 24 kg, ma 117 cm.

Gość gość
aaa.. i żeby nie było.. jest po prostu ,,nabity" nie chudy, nie gruby :)

Gość gośćmagda
Mój syn ma 11 miesiecy i wazy 15 kg. A nie jest grubaskiem tylko duzy sie urodzil i szybko przybiera wiec o takim wozku narazie tez sie wstrzymamy moze jak zacznie chodzic to zgubi :-D