Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandruss06

Dziwna Narośl W Okolicy Pachwiny

Polecane posty

Gość sandruss06

Witam wszystkich gorąco! Od około roku mam dziwna narośl w okolicy pachwiny, jest to taka kuleczka wyczuwalna pod skóra i ma okolo 1cm średnicy.. Od dawno zastanawiało mnie to co to moze byc ale wstydziłam sie isc do lekarza.. Od tygodnia zaczeło mnie pobolewc ta kuleczka i wczoraj ona pękła poleciało troche krwii i przezroczystej wydzieliny a z tej dziurki wyszło jakies mieso i nie wiem co to jest... Zdaje mi sie ze ta kuleczka sie pomniejszyła, ale martwi mnie to cos wychodzace z tej dziury.. Nie chce isc do lekarza :( BłAGAM POMOCY!! :( nie wiem co zrobic..

Gość niestety musisz iść do lekarza
to jest ciaza pozamaciczna

Gość sandruss06
to jest nie możliwe, ja mam to od okolo roku.. i to narosl jest na skórze po lewej stronie przy pachwinie.. to nie moze byc ciaza poza maciczna, jest to nie mozliwe

ciaza pozamaciczna trwa dłuzej niz zwykła. zagnieżdza się z jajniku jamie brzysznej lub pachwinie

widzisz poroniłas bo ciaza pozamaciczna była starsza i wygryzła zwykłą

Gość sandruss06
nie to jest nie mozliwe.. to niby dlaczego okres mam regularnie... ?? Czytam właśnie o ciązy pozamacicznej i nie pisze o takich przypadkach. Dlaczego tak sądzisz ze to ciąza poza maciczna? przeczyłas to czy słyszałas o takich przypadkach jak moim?

Gość sandruss06
pomocy!!!!!!

moja sąsiadka miała taką ciąze... a okres masz dlatego ze ciaza nie zagniexdziła sie w macicy

Gość moje anioły
dziewczyna przerażona a ty jej wciskasz kit o ciąży pozamacicznej w pachwinie :o jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to może lepiej zamilknąć??

Gość sandruss06
Dzieki Ci "moje anioły" a może Ty wiesz co to jest?

bo z takimi rzeczami się idzie do lekarza a nie na forum:o to prawdopodobnie zapalenie gruczołu bartolina

Gość sandruss06
aha jeszcze cos.. to co wyszło i jest nadal w tej dziurze ma ma 3 mm wielkosci.. Ale przeraza mnie to bo nie wiem co z tym zrobic.. a jak wczoraj sie przy kąpaniu przez przypadek zadrapałam to bolało i krew mi z tego poleciała..

Gość moje anioły
nie, niestety nie mam pojęcia, ale najlepiej będzie jak pójdziesz z tym do lekarza.

Gość sandruss06
a może to jest jakas choroba przenoszona drogą płciowa? choć zawsze do zabezpieczania uzywałam prezerwatywy.. A czytałam na jednym z forum ze moze to byc cos w podobie do rzeczaczki.. bardzo mnie to niezapokoiło... a co to takiego jest te zapalenie gruczołu bartolina?

Ropień gruczołu Bartholina Gruczoł Bartholina - gruczoł przedsionkowy większy - uchodzi do przedsionka pochwy na wysokości 1/3 dolnych warg sromowych mniejszych. Najczęstszą przyczyną zapalenia tego gruczołu jest zakażenie dwoinkami rzeżączki, pałeczką okrężnicy lub paciorkowcami. W wyniku zainfekowania bakteriami ujście gruczołu zamyka się i dochodzi do zakażenia zbierającej się w nim wydzieliny. Do głównych objawów zapalenia należą: obrzmienie lub guz w przedsionku pochwy; zaczerwienienie okolicy guza; podwyższenie temperatury ciała; silny ból okolicy sromu narastający przy siadaniu i zmianie pozycji. Leczenie polega na chirurgicznym nacięciu ropnia w takiej fazie choroby, w której treść ropnia jest na tyle płynna, że może swobodnie wydostać się na zewnątrz. Brzegi nacięcia należy obszyć lub skoagulować, aby zapobiec zbyt szybkiemu zamknięciu się gruczołu. Niekiedy konieczne jest miejscowe lub ogólne leczenie antybiotykami i środkami przeciwzapalnymi. Schorzenie to często nawraca, zwłaszcza gdy nie opróżniono ropnia do końca albo gdy antybiotykoterapia była nieskuteczna.

Zapalenie gruczołu Bartholina (łac. bartholinitis) to choroba występująca najczęściej między 20 a 40 rokiem życia, z reguły jednostronnie. Spowodowana jest przeważnie przez gronkowce, paciorkowce lub ziarenkowce (gonokoki), które, po wniknięciu przez przewody wyprowadzające, wywołują stan zapalny. W przebiegu choroby dochodzi zazwyczaj do niedrożności ujścia gruczołu i nagromadzenia treści ropnej, następnie może dojść do perforacji i wycieku ropy do przedsionka pochwy lub na powierzchnie skóry. Leczenie polega na wycięciu okienka na wewnętrznej powierzchni wargi sromowej mniejszej w celu zapewnienia drogi odpływu ropy (marsupializacja). Stosowanie antybiotyków jest konieczne tylko w przypadku potwierdzonej obecności gonokoków.

Gość sandruss06
hmmm.. nie mam zadnych takich objawów towarzyszujace ten chorobie.. Bardzo w to wątpie aby ta choroba mnie dotyczyła..

to idź tumanie do lekarza i nie wkórwiaj ludzi:o

Gość kiedys mialam guzka kolo pachw
iny, bolal mnie bardzo i okazalo sie, ze to wrośniety włos :P tyle, że "obrósł" w ropę i inne takie.

Gość sandruss06
Po tym co wyczytałam jeszcze w internecie mysle ze to nie jest ta choroba, poniewaz ta choroba robi sie na wardze sromowej a ja mam to przy pachwinie..

Gość sandruss06
""kiedys mialam guzka kolo pachwiny, bolal mnie bardzo i okazalo sie, ze to wrośniety włos tyle, że "obrósł" w ropę i inne takie. "" WłąśNIE!! Zauwazyłam w tym taki włosek biały.. ma okolo 1,5cm JAK SIE TEGO POZBYłAS?

Gość sandruss06
aj no dobra nie chce mi się tu siedzieć, idę się wysrac i zjesć swoja kupę

Gość tak szczerze
ona nie ma zadnego zapalenia gruczolu,tylko zwykly tluszczak albo kaszak...przeciez w pachwinie sie ciagna wezly chlonne,te same co pod pacha...ja tez mialam kaszaka,ale pod pacha....zlikwidowalam go silnymi lekami,ale bardzo mnie te leki oslabily...kolejnym razem mialam na zebrach i wtedy wycielam,to lepsze rozwiazanie,niz niszczenie watroby chemia...ale moje cysty nie pekaly...pejakace sa niebezpieczne,wiec lepiej idz do lekarza..jak ma sie to babrac,to lepiej to wyleczyc i miec z glowy

Gość sandruss06
FAJNE SE JAJA KTOS ROBI Z MOIM NICKIEM ;/

Gość sandruss06
DODAM JESZCZE że przed pęknięciem skóra w okolicy tej kuleczki była lekko brązowa, tak chocby opalona.. Do jakiego lekarza mam sie z tym udac? lepiej najpierw do lekarza pierwszego kontaktu czy do ginekologa?

Gość sandruss06
Przestan dzieciaku sie bawic.. Mnie to nie bawi..

Gość tak szczerze
a po co ci ginekolog do tego?? tu musisz isc do ogolnego i ona albo cie wysle do dermatologa albo do chirurga...albo do chirurga dermatologa...w zaleznosci od jej oceny dostaniesz albo leki doustne, albo masc...albo strzykawke na znieczulenie i wyciecie tego swinstwa

Gość sandruss06
ILE BEDZIE TRWAłO TO WSZYSTKO- USUNIECIE TEGO?? PONIEWAZ NA 20 DNI WYJEZDZAM Z KRAJU..

Gość tak szczerze
to chyba zalezy jaka jest kolejka do chirurga..ale nie wiem,czy narosl,ktora sie otworzyla bedzie wymagala wycinania...moze masc wystarczy... ale powiem ci,jak to wygladalo u mnie.mieszkam w nie za wielkim miescie,wiec do chirurga za bardzo kolejki nie ma...ot rejestrujesz sie rano i przychodzisz w ten sam dzien.czyli jeden dzien,zeby pogadac z ogolnym i drugi,zeby pojsc do chirurga.takie male zabiegi koles robi od reki,wiec moznesz liczyc 2 dni plus tydzien na zrosniecie rany...ale wiem,ze w innych miastach (wroclaw) czeka sie tydzien,zeby sie zobaczyc z ogolnym i miesiac na chirurga,ktory potem dopiero wyznacza nam termin zabiegu...takze zalezy od kolejek w przychodniach....jak ci zalezy to idz tylko do ogolnego panstwowo,a potem do chirurga prywatnie,zeby nie czekac,jesli oczywiscie zajdzie taka potrzeba... nie radzilabym isc od razu do chirurga,bo oni wiadomo,jak tyle lat ich ucza,zeby ciac,to na pewno ci masci nie poleci,tylko wytnie,zwlaszcza,ze to dla niego mila kasa....a nie oszukujmy sie,przez pierwsze 2 dni rana sprawia lekkie trudnosci w poruszaniu sie (troche rwie).

Gość sandruss06
OHH... WOLAłABYM JAKAS MAść.. A NIE CHCE ZADNYCH ZABIEGóW.. BOJE SIE BóLU ITP.. MIAłAś ROBIONE ZNIECZULENIE OGóLNE CZY MIEJSCOWE? JAK TO WYGLADAłO?