Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ullanka

slub w piatek

Polecane posty

Chciałam zapytać czy któraś z was miała lub będzie miała slub w piatek. Czy trudno załatwic z księdzem taką sprawę? Wiem , że episkopat wyraza zgode na takie sluby.

chyba nie jest trudno, moj kolega bierze slub w czwartek. Tylko wiecej problemow dla gosci bo musza brac wolne. ja bym chciala wziac w piatek ale USC daje sluby tylko w soboty (tzn ten urzad gdzie ja chce wziac slub).

wiem ze takie sluby sa teraz praktykowane i cywilne i koscielne jesli chodzi kosciół to ostateczna decyzja nalezy chyba do proboszcza a nasz cos nas zwodzi i nie chce sie wypowiedziec jednoznacznie

no to mu powiedzcie żeby się zecydował szybko i konkretnie bo jak nie to będziecie pytać innego proboszcza ale myśleliście że skoro on jest taki fajny (tutaj zamiast słowa fajny należy wymyślić jakiś inny komplement) to że się zgodzi. Możecie jeszcze wspomnieć że zawsze super msze mają i w ogóle prowadzi wyjątkową parafię... troszke manipulacji nie zaszkodzi ;)

Gość ja mam slub w piatek
15-08 kolezanka 02-08-2008

Gość ja mam slub w piatek
mialo byc 01-08 :)

Gość saga.
hej, ja biore slub 15.08, to świeto akurat, poszlam do kosciola do kancelarii zapytalam, powiedzieli ze jak najbardziej i z e nie ma problemow zadnych. oprocz tego, to sa same plusy ze wesle i slub w pt- tj duzy wybor sal, zespol/dj, itp[, malo osob bierze slub w pt. sa i minusy: np musisz dla gosci zalatwic jakas znajomą fryzjerkę- ode mnie przyjada goscie z odl 300km i musze fryzj zamowic na 15glow Pan a przeciez 15.08 to swieto i salony nieczynne Pozdrawiam.

ogolnie w piatki u w Kosciele slubow nie udzielaja bo jest to dzien postny (smierc Jezusa) no chyba ze jest to swieto no albo ksiadz sie zgadza.

Gość miałki
tez chcielismy slub w piatek ale nasz dobry znajomy ksiadz powiedział ze ok, pod warunkiem ze wesele zacznie sie po pólnocy. paranoja :o

ja miałam w piątek 14.09.2008 i absolutnie żadnych problemów z załatwianiem tego terminu. U nas w parafi już od lat księża udzielają ślubów w piątek i nie robią z tego problemu