Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olex25

Moja dziewczyna nadużywa alkoholu

Polecane posty

Gość ilza
znalazła sobie "lekarstwo" zreszta tak jak ja wtedy,ale w pewneym momencie zrozumie e tak dalej nie moze byc.alkohol maskuje lęk,ale też pogłebia depresję.Tan jest to odczuwalne po odstawieniu alkoholu.Wiem ze jak jaj pomożesz to jej sie uda z tego wyjść.Będzie potrafiła sie cieszyc zyciem.

najlepsza byłaby indywidualna terapia - fakt, że AA są bardzo monotonnie nakręceni, lepiej do indywidualnego terapeuty

Gość olex25
muszę wracać do pracy zajrzę tu wieczorem może uda mi się namówić też Agnieszkę.

Gość ilza
napewno nie wolno Ci szantażowac ze odejdziesz,bo ona nie przestanie pic,ale zacznie wiecej.jej potrzeba teraz poczucia bezpieczenstwa,tzn tegfo ze jesteś przy niej.Daj jej artykuły o leku,depresji.Znajdziesz na necie duzo.Nie mów o alkoholu,ale mów jej o depresji.Jak juz zdecyduje pójsć sie do psychiatry,lekarz będzie widział co z nia dalej zrobic,tzn jakie leczenie jest potrzebne.a teraz amykam do pracy:) jakchcesz jeszcze pogadac to wieczorkiem zajrze na topic.Pozdrawiam:)

Gość Kolezanka776
Może spróbuj o nią powalczyć. Zaproponuj pomoc, leczenie np w klinice specjalizującej się w leczenu ludzi z problemem alkoholowym http://leczyc.pl/. Musisz uswiadomić jej ze ma problem.