Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruuubasek

niemowlę 3 miesiąc waga 7,5 kg- tylko pierś

Polecane posty

Gość gruuubasek

jak w temacie. ile ważą wasze 3miesięczne dieciaczki karmione tylko piersią i czy waga w temacie nie wyadaje wam sie zbyt duża???

zalezy co na to lekarz...moja zuzia jest bardzo szczuplutka, majac 6 miesiecy wazy 7300g wiec twoj faktycznie jest spory...ale moze taki jego urok...chyba warto pogadac z lekarzem... moja slabo przybierala na piersi, teraz na kaszkach itp lepiej...a waga urodzeniowa jaka byla u Twojego?Moja miala 3950g:)

Gość Filipinka88
Nie ma się czym martwic synek znajomej ważył podobnie około 3 miesiąca co prawda przeszedł na bebiko ale teraz już zaczyna chodzic i waga spada.moja córcia jak miała trzy miesiące warzyła 5110 urodzila się 3060.Każde dziecko jest inne.A czy Ty albo Twój mąż jesteście szczupli czy raczej pulchni bo to też może byc od tego zależne.

a z jaką wagą urodziło się dziecko ? moja mając 3 miesiace wazyła 7,8 kg - na sztucznym mleku od 1,5 miesiaca, urodzila sie z wagą 3300 g , lekarze kazali mi kontrolowac częstotliwosc karmienia i teraz jest juz lepiej

Gość aseeee
Mój klocuszek ma 4 miesiące i tydzień i waży 8700 a jak miał 3 miesiące to 7,6 kawał chłopa

waga dobra!! nie martw się....gorzej by bylo jak by wazył za mało...jak zacznie raczkowac to napewno spali wszystko co za duzo:) moj tez tak mial....teraz ma 10 miesiecy i 10 kg....i jest taki ruchliwy .....

Gość kosmalka
mój mały ma 3 miesiące i wazy 8120. lekarka zleciła badanie krwi na tarczycę.Karmiony tylko piersią.

Gość mama dwójki dzieci
ja mam synka karmionego tylko piersią. Waga urodzeniowa 3200 teraz ma 2m10d i waży 5200g. Dla mnie 7,5kg to olbrzym na ten wiek

Gość Jeti....
Spójrz na swoją dietę, może za dużo jesz przetworzonych i smażonych rzeczy, a prawie wcale pieczonych i duszonych?? Moja szwagierka jadła pyzy z torebki, kotlety mielone, smażone ziemniaki, zawiesiste sosy i miała córkę - klopsa. Ja jem dużo sałatek, pieczone mięsa, masę owoców i naprawdę mój mały jest silny, szczupły i ładnie przybiera na wadze...

Gość trele morele baks
Jeti gadasz jak potluczona :P Zdiagnozuj to, ale jesli jest ok nieprzejmuj sie. Moje dziecie tez bylo i jest klopsem. Ale i ja i maz w jej wieku bylismy klopsami. Ja nawet w jej wieku wazylam o 2kg wiecej niz ona. W wieku ok 3 lat waga nam stanela, zaczelismy pnac sie do gory i dzis nie jestesmy grubaskami :)) Nie pamietam ile moja mala wazyla juz w wieku 3 miechow, ale dzis ma 2 lata i wazy 15.

Gość Jeti....
Przecież jedzenie przenika do mleka matki :) Doradca laktacyjny i położna twierdzi to samo co ja, że należy się zdrowo i mądrze odżywiać a dziecko będzie szczupłe ale też ładnie będzie przybierało na wadze. Znam mamy grubaski, ale po urodzeniu dziecka zaczęły jeść zdrowo i mają szczupłe dzieci, więc to bzdura, że jaka mama taka córka....

Gość trele morele baks
pytanie czy te mamy grubaski zawsze byly grube?? czyli jak ja zjem schabowego 250gr to np 500kcal i iles tam tluszczu to w 200ml mleka bedzie tyle samo kcal i tluszczu tak??

Gość trele morele baks
zgadzam sie ze trzeba zdrowo sie odzywiac i nie tylko jak sie karmi piersia, ale tu chodzi o to ze wiecej witamin wtedy w mleku wartosciowych skladnikow, a nie ze mleko tluszczem oblega

Gość Arya1
Sprawdzilam-moj jak mial trzy miesiace wazyl 8,2kg, urodzil sie rowne 4kg.Tez na piersi wylacznie do 6 prawie miesiaca. Teraz ma 14msc. 13,5kg i 87cm-kawal chlopa z niego:) A moj krzyz to w pol normalnie zlamany....

Gość Arya1
Aha i dodam ze jego pediatra tez mial pewne zastrzezenia w tym czasie co do wagi, zalecil badania rozne ale wszystko w 100% w normie. Moj maz jest wleeeki wiec maly poszedl w tate.

Gość Donalola
Mój syn 19 lipca skończył 3m-c wczoraj byliśmy na szczepieniu i waży 8,3 kg i jest karmiony tylko piersią. Nigdy nie jadła tłusto w mojej diecie jest dużo warzyw i owoców. Lekarka powiedziała że nic tylko po zazdrościć bo to znaczy że matka ma wartościowy pokarm i po za tym dziecko jest silniejsze. Dodam że jego waga urodzeniowa to 3,8 kg

Gość Softlan***
ciężko powiedzieć, mój syn za tydzien koczy pol roku i wazy nie całe 8 kg i jest od urodzenia na mm. zapytaj lekarza.

Gość Mama 3 miesiecznego maluszka
Synek za 9 dni skończy 3 miesiące i waży 5,700 jest karmiony wyłącznie piersią. Myślę że na 4 miesiące podwoi swoją wagę. Gratuluję dorodnego maluszka, dużo zdrówka dla Was. Mam tylko pytanie czy nie jesz dużo drobiu? Cieszę się jak czytam takie tematy, bo widzę że mamy z powodzeniem karmią wyłącznie piersią, bez dokarmiania mm z syntetycznymi witaminami.

Gość mój syn ma roczek
waga urodzeniowa 4kg 59cm 1m 5kg 2m 6200 3m 7500 4m 8390 5m 9200 6m 10kg 7m 10,5kg teraz ma rok i 11,5kg wygląda normalnie nie grubo ale jest większy od rówieśników wygląda na 2 latka, w wieku kilku miesięcy był pulchniutki ale też długi karmiony piersią przez 6 miesięcy potem mnie gryzł i zrezygnowałam bo w wieku 4,5m miał już pierwsze ząbki ;) rośnie zdrowo i dużo je, lepiej żeby dziecko było większe i miało apetyt niż problemy z przybieraniem na wadze, autorko jak widać moje dziecko było w tym wieku takie samo ;)

Gość mój syn ma roczek
a jaka waga była przy urodzeniu autorko?? ja się dziwie bo mój syn był spory i wystarczyło mu moje mleko przez 6 miesięcy a koleżanka miała prawie 5kg bobasa i musiała dokarmiać ;) nie wiem czy odżywianie matki ma wpływ na wagę dziecka hmmm

Gość Domello
Moja córeczka 3m1tydz - 7kg, karmiona tylko piersią, waga urodzeniowa 3.6kg

Moj synek ma 3 miesiace i 2 tygodnie,wazy 7.560 a waga urodzeniowa 2.840 wczesniak.Karmiony tylko piersia zy to dobra waga?

Gość lkdd
Mój mając 3 miesiące z hakiem ważył 8,500 g. Też był tylko na piersi. Karmiłam go do 6 miesiąca. Teraz ma ponad 16 miesięcy i waży 13,500 g. Ale jest wysoki, wszyscy mu dają co najmniej 2 lata.

Gość lkdd
Jeti- ale pierdolisz głupoty... Ja w ogóle nie jadłam smażonego, tłustego itp., same lekkie rzeczy, bo inaczej moje dziecko miało kolki, a mimo to miałam tłusty pokarm i mały bardzo szybko przybierał na wadze. A urodził się z wagą 3845 g

Moja ma pol roku i wazy 6.100 gr. waga ur 3036. Lekarz powiedzial ze w 6 mce powinna podwoic swoja wage. Najpierw piers teraz mm bo slabo prYbierala

moj syn urodzil sie wazac niemal 4kg. byl tylko na piersi przez pierwsze 4 miesiace. i wg siatek centylowych, ktorym nie ufam wogole byl ponad 75 centylem... teraz ma 18 miesiecy i wazy niespełna 11 kg. wyglada dobrze, nie choruje, duzo je.. taka jego uroda, ze jest szczuply.. a Twoj maluszek, kiedy przejdzie ma 'normalne'posilki moze spasc z wagi. jezeli lekarz nie ma uwag, a malenstwo rozwija sie prawidlowo, moim zdaniem nie masz po co przejmowac sie waga :)

Gość helosolo
duże macie te dzieci, u nas mała ma 10 mies. i waży 8700

Gość helosolo
jej waga urodzeniowa to 3800

Gość co do ścisłości
mój urodził się 3200g na 3 miesiące 5500g, też tylko pierś ale jest krótki i wygląda dość tłuściutko. Prawie w ogóle nie jem kurczaków. Na 5 miesięcy ważył 6650g przy 65cm