Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruuubasek

niemowlę 3 miesiąc waga 7,5 kg- tylko pierś

Polecane posty

Gość mama zdesperowana
Mam problem byłam ostatnio z córka u lekarza i poszłyśmy zważyć małą. Ma 9 miesięcy, waży 11kg . Pielegniarka która ją zważyła zrobiła mi awanture żeco ją z nią robie że jest gruba i co jej daje do jedzenia, jak wkońcu wymieniłam ze mięsko z kurczaka je to dopiero sie rozpętało, i że ona to same warzywa powinna jeśc a nie jakies kurczaki czy inne mieso... no az sie mi nogi ugieły.. totalnie zgłupiałam...Przecież dziecko które ma 9 miesiecy MUSI jeść mieso a nie na samych warzywkach zyc... a i ma przyjsc na wizyte bo ja dziecku krzywde robie... dajac mieso a i zapomniałąm.. banany... tez wielka krzywda dziecku sie po nich dzieje bo powinna tylko krajowe owoce jesc... I stwierdziła ze dzieci w wieku 4 lat ważapo 11kg... Poradzciie co mam o tym myslec bo już zwariowałam..

Gość co do ścisłości
mięso z kurczaka to najgorsze co można dać dziecku, już o wiele lepsze jest indycze, gęsie czy kacze. Nie wiem skąd wzięła się ta pielęgniarka ale na moim zdaniem dużo waży Twoje dziecko choć ważny jest też wzrost no i geny czy Wy jesteście duzi.

ja byłam wczoraj z Hanką, waży 8400g i ma 69cm. Fakt, że jest na mm, a ja mam obsesję, że będzie za gruba, na co pediatra mi powiedziała, że mam się nie przejmować, bo mam dużą dziewczynkę i tyle. Wcześniej bardzo ją wyliczałam z jedzeniem, aż pediatra była zdziwiona. Hanka jednak i tak regularnie co miesiąc tyje po 1kg. Zaczęłam jej rozszerzać dietkę dzień przed ukończeniem 5miesiąca. Wczoraj pediatra powiedziała, że ma dawać już mięsko. Po prostu dziewczyna ma potrzeby i tyle i głodzić dziecka nie będę. A zjada warzywka, owocki też, ale więcej warzyw jej daję:) Nie martw się jakąś pigułą.

Gość przesdzasz
mysle, ze powinnas sobie dac spokoj z martwieniem sie pielegniarka. Mala wazy troche duzo i co z tego, zrzuci jak zacznie chodzic zobaczysz.

Gość mama zdesperowana
Mamy tendencje do tycia obydwoje ale pilnujemy sie z waga, ja przy wzroscie 170 waze 57 kg. Mała duzo sie rusza teraz bo zaczela raczkowac i wszedze jej pełno . Wzrostu jej nie zmierzyła. Kurczaka dostaje mniej wiecej raz na tydzien i dostaje rowniez indyka, czasem cielecinke i królika. Ogólnie mm nie zje wiecej niz 180ml, a przewaznie po 150ml jej robie, wiec zoladka nie ma rozepchanego jak zazuciła mi pielegniarka. W planach mamy że jesli waga bedzie do 3 lat za wysoka to zapiszemy ją na jakies zajecia aby mogla gdzies zgubic zbedne kilogramy. A dlaczego mieso z kurczaka jest najgorsze? Mamy mięsko zawsze z pewnej hodowli ze wsi wiec kury niczym faszerowane nie były.

Gość vbm
te wasze dzieciary to jakies mutanty :O

Gość Karolka28
Dziewczyny dużych Dzieciaków:) Nie martwcie się! Mój Syn niedawno skończył 3 miesiące i waży 7200 gr. Karmię Go tylko piersią. Urodził się 2 tygodnie wcześniej z wagą 3,5 kg. Pediatra nie widzi w tym nic niepokojącego. To moje drugie dziecko, Córcię urodziłam pięć lat wcześniej, 2640 gr. Również karmiłam Ją piersią i przybierała znacznie wolniej niż Syn. 7 kg ważyła kończąc 5 miesięcy. Wiele zależy od genów. Odżywiam się zdrowo, nie mam nadwagi, jestem drobnej budowy ciała. Za to mój Mąż jest wysoki, więc zapewne Syn odziedziczy wzrost po Nim:)

Gość psss a psss
Córka szwagierki urodziła się z wagą 3 kg. Teraz ma 4 miesiące i waży 8,2 kg. Jest tylko i wyłącznie na piersi.

Gość cvbnmcfvbn
elkafelka ale Twój jest na mm a tu dziewczyny napisały o dzieciach piersiowych. Organizm dziecka wytwarza inny tłuszcz przy karmieniu piersią i inny przy karmieniu sztucznym. Dlatego dzieci karmione piersią w późniejszym wieku są mniej narażone na otyłość.

Ale mój na mm jest lżejszy niż dzieci na piersi, jak pisały dziewczyny wyżej, czyli patrząc z mojego punktu widzenia - jest dobrze :) Bo z tego co wiem, dzieci na mm są bardziej narażone na przekarmienie.

Gość jkljkljkl
mój chrześniak przez ponad pół roku był uroczą tłustą kluską zaczął raczkować, chodzić i do tej prozy (prawie 4 lata) jest wysoki i chudy - wszyscy się śmieją, że jego energię powinno się wykorzystywać do wytwarzania prądu jak nie śpi - biega. to dziecko nigdy nie siada synek mojej 1 szwagierki waży 7 kg i ma 3 m-c, jest króciutki, więc bardzo rozlany synek 2 szwagierki od niemowlęcia był mały i nadal jest za mały nie masz się czym przejmować, powinnaś się cieszyć

do zdesperowanej mamy. Uwazam ze mialas pecha trafiajac na taka pielegniarke,mowi bzdury,moj synek tez mial taka wage jak byl maly,juz od szustego miesiaca byl karmiony miesem i owocami itd.jak zacza chodzic to waga bardzo szybko spadla teraz ma 12 lat i nie jest wcale groby a nawet powiedziala bym ze powinien troche nabrac wagi,tak wiec to co ludzie mowia to sa bzdury ciesz sie ze twoje dziecko dobrze wyglada,gdyby mialo mala wage to by byl wiekszy problem.Moj drugi synek ma 4.5 miesiaca i wazy 8.200 i swietnie sobie wyglada,i sie nie martwie jego waga bo wiem ze jak bedzie chodzil to sie to zmieni,dodam ze jak i ja tak i moj maz jestesmy normalnej wagi.Jezeli chodzi o mieso to pomyslcie w dawniejszych czasach ludzie dawali dzieciom kury i jakos nie bylo mowy o tym ze to nie zdrowe i nic sie dzieciom nie dzialo.....ludzie zbyt bardzo wymyslaja.Ciesz sie tym ze masz zdrowego dzieciaka.Pozdrawiam

Musiałam się wypowiedzieć bo jak czytam komentarze o tym, że waga dziecka zależy od tego jak się odżywiasz to mnie krew zalewa:)). mam 31 lat, mierzę 170cm i ważę ok. 63 kg, mój mąż mierzy 188 cm i jest szczupły. Nasze dzieci- synek 2 lata i 7 m-cy - 14 kg i 96cm - wygląda jak patyczek. W wieku 3 m-cy ważył 7600, przy urodzeniu 3700. ręce miał jak wędzona szynka hehe. Przez rok karmiłam go piersią na ścislej diecie bez mleka, jaj i wszystkiego co zawierało te produkty, o serze żółtym, jogurciku, czekoladzie mogłam sobie pomarzyć, miał taką alergię. Ja wyglądałam jak kościotrup bo wyjadł ze mnie wszystko. Obecnie mam 4 miesięczna córcie, która przy urodzeniu ważyła 3850, jak miała 3 miesiące ważyła 7800 i miała grubo ponad 70 cm. Nie jest gruba jest proporcjonalna do długości i jest śliczna. Ja jestem na diecie ale nie tak restrykcyjnej, nie jem tylko mleka, jogurtów i ograniczam jaja. Wszystko to są geny. Mój mąż po urodzeniu 4300 i 63m, do 2 roku życia toczył się jak kula bo był taki gruby a potem był najszczuplejszy, nawet jak się poznalismy to kazałam mu troszkę przytyć taki sucharek był z niego hehe. WIEC NIE MARTWCIE SIĘ DZIEWCZYNY JAK MACIE PULCHNE DZIECIACZKI A SAME JESTESCIE NORMALNEJ BUDOWY I WASI RODZICE TEZ BO ONE TEŻ BĘDĄ TAK WYGLĄDAŁY. A TAKIE MICHELINKI TO SAMA RADOSĆ!!!!!

Jeszcze jeden temat tu poruszę. Ząbkowanie to też sprawa genów, zarówno synek jak i córcia pierwsze ząbki - dwie dolne jedynki w wieku 2,5 miesiaca. Ja również tak szybko miałam zęby i mój mąż też więc jak słyszę teksty w stylu że to niemożliwe to mówię że wszystko jest możliwe:) pozdrawiam.

Gość gość
Ja tez zaczynam się już martwić i szukam czegoś, żeby przeczytać, że to normalne. Moja córka za 3 dni skończy 4 miesiące i waży 9,4kg jestem przerażona. karmie ja tylko piersią. Przez to, że jest taka ciężka nie ma zamiaru się przekręcać na boki i to tez mnie martwi.

Gość paroovvaaa
Moj syn ma 3 mcee,67 cm i 8 kg. jest grubasem jak na razie,ale dostaje tylko moje mleko,wiec sie nie martwie. Corka jest szczupla,nawet chuda -ma dwa lata. tez zaczynala z wagi raczej ciezkiej,choc nie az takiej :p

Gość gość
Właśnie podają własne mleko należy się martwić bo jak niemowle ma dużą wagę to może znaczyć że za dużo chemii w naszej diecie. Mój syn był karmiony od początku piersią i w wieku 3 miesięcy ważył 8 kg co mi nie dawało spokoju i poradziłam się lekarki. Lekarka powiedziała że to głównie dieta matki ma wpływ na wagę dziecka i że taka waga do normy nie należy. Zrezygnowałam z przetworzonych pokarmów, tłuszczów nasyconych . Przedewszystkim zaczęłam się inaczej odzywiać (więcej warzyw, mniej mięsa, mniej przetworów mlecznych, więcej produktów pełnozbożowych, ziarna sezamu (więcej wapnia niż w mleku). Syn zaczął pić czystsze mleko i na jakiś czas dużo wolniej przybierał na wadze ale w normie. Dziecko po dwóch miesiącach sporo urosło i niejako optycznie schudło bo nie widać było już wałów tłuszczu jakie miał wcześniej. Córka była karmiona mm z powodu stanów zapalnych piersi i była od początku chuderlakiem pomimo że dużo piła więc wierzę lekarce co do mojej diety.

Gość gość one
tłuszcz, który ma dziecko karmione WYŁĄCZNIE piersią jest dobrym tłuszczem i bardzo, bardzo zdrowym!

Gość do goscia z 19:09
Od 4 misiaca dziecko wolniej przybiera na wadze. Moj synek ma 2misiace i 2tyg i wazy 6 kg i mierzy 68cm. Grubasek jeszcze nie jest,jest duzy, z tylu wyglada na 6 miesieczne dziecko. Urodzil sie 4kg.

Gość gość
nie czytałam wypowiedzi ale: ja karmię mm, koleżanka piersią. między naszymi pociechami jest 2 kg i 2 tygodnie (jej córa starsza i cięższa) wszystko zależy od tego ile ważyło po porodzie mój synek ważył 2800 kolezanki nie pamiętam, na 3 miesiące mój ważył równo 5800, więc jej córeczka jakoś 7800, więc podobnie jak Twoje

Gość bighkfvh
moja ma 6,5 miesiaca wazy 8,5 kg jak sie urodzila to wazyla 3750 a jak miala 3 miesiace to wazyla okolo 6300g

Gość gość
warto zdrowo odżywiać się zwłaszcza kp ale to że dziecko zaczęło mniej przybierać po 3 miesiącu to naturalne i tak powinno być.

Gość rympallka
Ty z 19.09 - p*****ly opowiadasz. dziecko zaczelo wolniej tyc,bo po prostu na poczatku przybiera szybko,a potwm wolniej i tak juz jest.

Gość gość
dużo piła a mało przybierała? Nie trzeba być Einsteinem żeby skojarzyć że nie przyswajała wartości z mleka/ nie służyło jej albo były inne powody np bakterie w moczu, pasożyty itd. Taki noworodek nie ma szybkiej przemiany a mm tuczy, więc to nie jest prawidłowa reakcja na mleko.

Gość mamaspiacejdziewzynki
no nie wiem, czy to dobrze ze tak male dzieci waza tak duzo. Wg mojej lekarki to nie jest calkiem normalne - moga byc problemy hormonalne np. Poza tym grube dziecvi czesciej choruja, no i komorki tluszczowe, ktore sie wytworza - nigdy juz nie znikna, co najwyzej moga sie skurczyc. Moze i czesc dzieci jak zacznie chodzic to schudnie ale z pewnoscia nie wszytkie, nie macie sie co ludzic.

Gość gość
jeśli dziecko naprawdę dużo przybiera warto zbadać hormony tarczycy, co do komórek tłuszczowych z mleka mamy w dużej mierze tworzy się tłuszcz brązowy jak w ostatnich miesiącach w życiu płodowym i ten tłuszcze nie zostaje na zawsze, komórki spalają się całkowicie dlatego ten tłuszczyk jest zdrowszy od tego po mm czy posiłkach stałych tłuszczu białego inaczej żółtego.

Gość gość
Moja w wieku 3 miesiecy tez wazyla okolo 7.5 bo pamietam ze orzybierala 1.5 miesiecznie a urodzila sie 3200. Ja tez bylam grubiutka za niemowlaka a teraz waze 50 kg i mam 170 cm wzrostu. Bylam wrecz jedna wielka falda. ;) A odzywiam sie zdrowo i dbam o diete, nie jem nic smazonego, same owoce, warzywa, gotowane mieso i ryze, kasze. Teraz dziecko ma 9 miesiecy i wazy 10 kg, od 1.5 miesiaca przybiera juzz niewiel, spalanadwyzki. Perwnie do roku bedzie okolo 12 max.

Gość XxxbbbxxX
Mój syn przy urodzeniu mierzył 52 i ważył 3,540, teraz skończył 2 miesiące mierzy już 65 i waży około 5,500 ;)

Gość gość
mój maluch urodził się z wagą 3700g, a dziś ma 3 miesiące i wazy 8100g :) Jest karmiony wyłącznie piersią. Teraz jest niezły pulpecik z niego ale gdy tylko zacznie chodzic wyszczupleje...tak to jest z maluchami ;)