Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczka.

Jak wystawic komentarz na allegro, jak już nie ma aukcji

Polecane posty

Gość allegrowiczka.

zawsze wystawiaałm wchodząc do wygranej aukcji, a teraz jak weszłam na aukcję która wygrałam a która zakonczyła juz sie nie mogę wystawic komentarza, bo aukcja została usunieta przez praowniak allegro (troche pospieszył się, skoro aukcja skonczyła się w we wtorek...)

Gość allegrowiczka.
nie wie nikt?

Gość inny allegrowicz
Moje allegro, Komentarze, Wystaw. Naprawdę tak ciężko wpaść na to?

Gość allegrowiczka.
ale NIE DA SIĘ... cały czas wyskakuje komunikat, że nie moge wystawic komentarza...

Gość allegrowiczka.
nawet w tym miejscu gdzie piszesz nie widnieje taka aukcja... a towar dostalam...

jeśli aukcja została usunięta przez pracownika Allegro już nie będzie można wystawić komentarza

Gość agaggaghshdsdfdh
Jeśli aukcja została wycofana, to nie ma możliwości wystawienia komentarza niestety.

Gość allegrowiczka.
jest taki napis: Ta aukcja została usunięta przez pracownika Allegro - nie możesz wystawić komentarza.

Gość allegrowiczka.
a dlaczego pracownik allegro ją usunał? przeciez doszła do skutku...

no właśnie nie możesz wystaeić komentarza bo aukcja została usunięta

Gość agagagagagag
sprzedawca naruszył widocznie zasady i aukcja została usunięta.Chciałaś wystawić pozytywa?

pewnie coś przeskrobał

ale w sumie niezły numer. na szczęście dziewczyna dostała towar, ale co jeśli by się okazało, że ktoś ją oszuka? na jakiej podstawie ma wyciągać konsekwencje jeśli np towar jest zupełnie niezgodny z opisem?? Iść na policję z wydrukiem "aukcja usunięta przez pracownika allegro"? pogięło któregoś administratora - takie rzeczy się robi przes zakończeniem auckji, a nie po wygranej, w końcu oferta na aukcji to w świetle prawa podpisanie umowy...

Gość agaggaghshdsdfdh
Mi sie kiedys zdarzylo ze aukcja zostala wycofana bo sprzedawca wystawial w 1 aukcji kilka modeli figurek dla dzieci a powinien kazda oddzielnie. Niby nic powaznego a tez komentarza nie moglam wystawic bo aukcje wycofano w czasie gdy szla przesylka

Gość allegrowiczka.
jeszcze sprzedający miał same pozytywy... ale znowu sprzedaje ten sam towar na innych aukcjach.. o co chodzi???

A po co te pytanie do nas napisz do autora aukcji i sprawa jasna....

Gość agaggaghshdsdfdh
Moze napisz maila do wystawiajacego, ja tak zrobilam i mi wyjasnil wszystko z przeprosinami ze namieszal

a czemu ci tak zależy na tym komentarzu?...jeden w tą jeden w tą,co za różnica...nie ma aukcji to nie ma,daj sobie spokój

Gość allegrowiczka.
sprzedawca wysłał towar taki jaki zamawiałam błyskawicznie, więc chciałam wystawić pozytywa....

agaggaghshdsdfdh---> a twój sprzedający co namieszał że mu aukcję wycofali?

Gość agaggaghshdsdfdh
Kupowalam figurke shreka dla dziecka :) i tam byly wystawione w aukcji jeszcze inne. Okazalo sie ze kazda powinna byc oddzielnie... takie otrzymalam wyjasnienie no i faktycznie potem sprawdzalam, kazda juz byla osobno wystawiona. W sumie to dziwne bo czesto w aukcji jest kilka modeli lub kolorow do wyboru, nie wglebialam sie juz dalej w szczegoly, po prostu olalam to bo towar otrzymalam

Gość allegrowiczka.
ja kupowałm posciel, tez było kilka kolorów do wyboru :O

Gość Poirytowany
Odgrzebuje temat allegro i usuniętej aukcji żeby podzielić się niemiłym doświadczeniem związanym z serwisem allegro. Kupiłem przedmiot od sprzedającego 4xx pozytywów 1 negatyw, wysłałem na maila potwierdzenie przelewu , później kilka mail-i , nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Dopiero gdy zdecydowałem sie wystawić negatywa zorientowałem się dlaczego ... Otóż "Ta aukcja została usunięta przez pracownika Allegro - nie możesz wystawić komentarza" taki komunikat pojawia sie przy próbie wystawienia komentarza. Oczywiście sprzedawca zdał sobie sprawę że na poziomie allegro pozostanie czysty i w zasadzie oszustwo ujdzie mu na sucho gdyż nie jestem w stanie mu zaszkodzić negatywem. Od pracowników allegro dowiedziałem się tylko że wysłali maila z "prośbą" do sprzedawcy o wyjaśnienie sytuacji i że mogę złożyć doniesienie na prokurature w myśl złamania umowy cywilnej. Tylko ciekawie na jakiej podstawie prokuratura ma wszcząć dochodzenie jeśli aukcja została usunięta. Dodatkowo ciekaw jestem czy wogóle zajmie się sprawą jeśli kwota aukcji np nie przekracza 100 zł . Pozdrawiam i przestrzegam.

Gość buncek
ja juz mnialem pare takich akcji i sie nie dziwe czeba zglosci do totora allegro i rozwiarze sprawe

Gość alllegrosciphone
mi usunęli telefony ale niemam pojecie kto to jest totor, mnie tylko wkurza jedna baba z firmy prawniczej która mąci na własne życzenie a nie na życzenie właściciela praw....

Gość Oszukana na allegro
Ja też mam bardzo niemiłe doświadczenia z Allegro. Kupiłam sukienkę od oszustki i złodziejki - jak się okazało po zakupie. Zapłaciłam od razu przez "Płacę z Allegro" i zamówiłam kuriera, ponieważ wysyłka "miała" nastąpić w ciągu 24h od wpłaty. Kontakt ze sprzedającą zerowy (mail, sms, telefon - 3 różne numery i gg). Gdy rozpoczęłam spór allegro w magiczny sposób następnego dnia po rozpoczęciu sporu została wysłana przesyłka (wiem, bo po jej otrzymaniu sprawdziłam datę nadania). Odesłałam towar, bo już dawno było po imprezie halloween, więc sukienka nie była mi potrzebna. I tak przez ponad miesiąc nie dostałam zwrotu pieniędzy ani nie miałam sukienki a pracownik Allegro kazał mi iść ze sprawą na policję i skontaktować się z adwokatem - buhaha!!! Każdy wie, że poniżej 500zł jest znikoma szkodliwość czynu. Poza tym 1. nie stać mnie na adwokata 2. Sukienkę w końcu dostałam po baaaaardzo długim czasie, więc policja ma to w d*pie, bo prawa nie złamano. Zapytałam pracownika allegro, w jednym z maili, jakie oni mogą podjąć środki w celu pomocy mi w rozwiązaniu tej sprawy. Otrzymałam odpowiedź, że to są informacje tajne i nie mogę uzyskać odpowiedzi, co oznacza: "ta złodziejska firma płaci nam jako allegro prowizję więc na nim zarabiamy a na Tobie jako kupującym nie więc sp*er**laj, bo nie zabijemy kury znoszącej złote jajka". Allegro ma niemalże monopol więc już teraz olewa klientów, którzy kupują i chroni złodzieji, bo płacą haracz. Dlategoteż teraz kupuję na eBay, jest nieco gorzej, ale trzeba mieć w życiu zasady - ja nie będę wspierać złodzieji i firm, które mają mnie głęboko w d*p*e. Mają za dużo kasy i się im poprzewracało. Gdyby wszyscy przestali kupować, to tych złodzieji i oszustów mogą sobie wsadzić... jak nie będzie klientów.