Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Venus00

WEGETARIANIE I WEGANIE - Łączmy się

Polecane posty

http://www.ilph.org/makeanoise/campaign-now.html.. farmazonow nie pieprze,przejdz na strone Viva lub Peta to sie przekonasz sam/a..,faktycznie ciaza trwa dluzej,ale chodzi o to zobrazowanie tego chorego motywu jakim jest masowa produkcja. przemysl miesny jest tak rozwiniety teraz nie ma mowy o humanitarnym obchodzeniu sie ze zwierzetami przy ich hodowli. krowom zmienia sie cykl po to by produkowala mleko dla ludzi.niestety nawet nie ma czasu odchowac swe dzieci,bo sa od niej zabierane po paru tyg.tylko po to by znow po jakims czasie przystawic ja do byka..:(

tak juz niestety jest,ze zawsze sie znajdzie jakis madry czlowiek,ktory ma duzo(a czasem o wiele za duzo)do powiedzenia..

Gość pewnie je schabowego
:classic_cool:

"jesli twierdzisz,ze natura zaprojektowala cie abys jadl mieso,to najpierw zabij wlasnorecznie to co zamierzasz zjesc.zrob to ,uzbrojony tylko w to ,w co wyposazyla cie natura,bez pomocy noza, tasaka czy topora.(Plutarch)

Jestem, jestem…:P Wow! Ile was przybyło bardzo się cieszę  Ja w wegetarianizmie stawiam pierwsze kroki, nie brakuje mi mięsa a jeśli komuś brakuje to niech się nie zmusza nie na tym to polega! Poganka super ze jesteś na pewno wiele się od ciebie nauczymy

co z tym winem bo nie łapie czemuz to nie mozecie go pic?podobno sa takie swiry,ktorzy jedza tylko to co spadnie z drzewa krzaka itp nic nie zrywaja.to dopiero czuby:D

to są frutarianie i ja chciałabym kiedyś do nich dołączyc. wege od 4 lat, weganka niecałe 2 miesiące z krótką przerwą. Ale tylko sie wpisalam, bo nie moge czytać argumentów miesożernych, cisnienie mi sie podnosi i w ogóle.

Gość ja tez wygladam podobnie
przed chwilą oglądałam "Fast food nation". Biedne krówki 😭

no super..a teraz nastepny cytat samego Paula Mccrtneya: \"gdyby rzeznie mialy szklane sciany,kazdy bylby wegetarianinem\" pozdraviam wszystkich wrazliwych..❤️🌻

ale sie napisalam i wszystko mi zniklo..niewazne.jeszcze raz. moje dziecko,prawie2 letni chlopczyk jest wege,jak i moj mezczyzna(4 lata).dla nas wegetarianizm(jak i dla kazdego powinien byc),jest stylem zycia.nie kupujé kosmetykow(tj.Loreal,Garnier,Nivea..etc) testowanych na zwierzetach,nie mam zamiaru tego wspierac.. nie nosze skor(choc nosilam),detergenty,proszki do prania,niektore produkty spozywcze sa testowane na zwierzetach..czytajcie etykiety zanim kupicie. coca cola wspiera wiwisekcje.. swiat jest pelen zlych ludzi.czy wiecie,ze hodowla zwierzat przyczynila sie do wzrostu emisji dwutlenku wegla? zapraszam do obejrzenia filmu: http://video.google.pl/videoplay?docid=-7105458742770657802&hl=en

Gość popieram z calych sil
zazdroszcze konsekwencji i wytrwalosci... Ja bym nie umiala :(

a raczej z calego serca, bo sily to mi akurat brakuje ;)

z tymi kosmetykami to najwiekszy klopot... wszystkie ktore nie maja znaczka ze nie testowane na zwierzetach byly na 100% testowane?;/

nawet te ze znaczkiem mogą być testowane. ze znaczkiem chodzi o cały produkt a nie jego składniki. spis firm w 100% 'bezpiecznych; jest na stronie Pety. Z kosmetykami z drogerii, supermarketów trzeba sie pożegnać. Teraz we wszystkim jest cierpienie zwierząt i trzebaby być milionerem by się do tego nie przykładać. Buty ktore nie są ze skóry nie wystarczą, również niektóre barwniki, guma, materiały, są w nich składniki pochodzenia zwierzęcego. U nas w PL to chyab tylko w wegańskich sklepach, których jest bardzo mało, właściwie chyba tylko sklepy internetowe, można bezpiecznie kupować. Chociaż kto ich tam wie....

Gość nina blue
a ja do wszystkich ktorrzy buy chcieli ale np. jedza mieso bo gdzies tam wyczytalam ze nie beda gotowaly dwoch obiedow ja mogla bym nawet cztery ugotowc ale miesa nie tkne pozdrawiam wszyskich

Gość nina blue
poganka czy twoje dziecko od urodzenia jest wege?? ja tez mam dziecko jednak ono od czasu do czasu je mieso nie jest to moja inicjatywa tylko meza ktory tez je coprawda bardzo malo ale je ;-(

nina blue ---> A ja bym chciala i nawet probowalam i nie mialabym nic przeciwko gotowaniu 2 obiadow (lubie gotowac) ale padam bez miesa. Po jakims czasie nie potrafie funkcjonowac i tyle... Podobno dieta zalezy od gryupy krwii. Ja akurat nei wiem jaka mam. Ale byc moze moja gryuupa krwii wyklucza wegetarianizm :(

Gość nina blue
mnie najbardziej denerwuja reklamy w tv szczesliwa rodzinka i co oczywiscie kawal miesa przed nimi jak by tylko przy miesie czlowiek byl radosny

Gość nina blue
no tak sa ludzie ktorzy nie potrafia powstymac sie id niejedzenia miesa to chyba tez zalezy z jakiego powodu sie tego miesa nie je czy tylko dla samego nie jedzenia czy inne powody np. religia wiesz mysle tak ze ludzie ktorzy nie moga sie powstrzymac powinni sprobowac jesc nizsze gatunki np. ryby probowalas np. zastapic mieso ryba??

Ryby jem i mieso tez jem. Znaczy czesciej ryby. I nie jestem jakas specjalna amatorka mies. Bo nie jem czesto. Ale po jakims czasie jak nie jem, to sie czuje jakbym z sil opadla, po nie wiadomo jakim wysilku fizycznym polaczonym z drastyczna dieta. Naprawde... Dwa razy probowalam rzucic i sie tak czulam, wiec to chyba nie przypadek...

jezeli nie jadlabym miesa to tylko i wylacznie w powodu zwierzat, nie religii, mody, czy innego widzimisie.

Gość nina blue
tak oczywiscie ze z powodu zwierzat ale stawianie religii i mody w jednym szeregu nie popieram mysle ze nie jedzenie z powodow religijnych moze byc bardziej ,,gleboke ,, ;-)

Gość nina blue
momo wszystko ja uwazm ze nie nalezy sie do tego zmuszac i zmuszac innych ja np. nie namawiam meza to musi byc swiadomy wybor kazdego indywidualnie