Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patka

jak dlugo wczesniej trzeba rezerwowac sale

Polecane posty

slub planujemy na jesieni 2010, o ile sie nie rozmyslimy, bo zareczyn nie bylo jeszcze :) kiedy musielibysmy zaklepac sobie jakas sale na przyjecie, dodam ze to byloby na jakies 30 osob. Krakow i okolice. Myslicie, ze rok wczesniej starczy sie nad tym zastanawiac i cos sie znajdzie? Nas bardziej interesuje jakis zajazd czy cos, na przyjecie a nie na duze wesele. Dajcie znac. Bo widze, ze tutaj pelne zaanagazowanie, a ja pytam tylko z ciekawosci :)

Zależy od miesiąca - na popularne trzeba ok. rok - półtora wczesniej, na te mniej oblegane znajdziesz miejsce i 6-8 miesięcy przed. Najbardziej oblężone sa: maj, czerwiec, sierpien i wrzesien.

tak,tak,ja na przyszly czrwiec rezerwowalam juz na poczatku tego maja,a i tak byl tylko 13-ty do dyspozycji.wiec tak jak belletyn mowi,rok-1,5

ja na sierpnień zarezerwowalam dokladnie rok wczesniej. ale byly problemy bo nie tka gdzie chcialam no i w ogole...ale to tez zalezy ile osob i gdzie. im wiecej osob tym trudniej cos znalezc, z 30 to wszedzie sie znajdzie miejsce

Wbrew pozorom jak ma się niezbyt dużo gości to też może być problem, ja szukałam sali na około 70-80 osób. I miałam problemy. Dlatego, że w wiekszości miejsc i tak kazali mi płacić tak jakby na weselu było 100 osób, bo im się nie opłacało zarobić te 2000-3000zł mniej przez to, że miałam mniej osób. Ale wydaje mi się, że jak szuka się sali na 30 osób to już trochę innej gabarytowo i nie powinno być takich problemów.

dziekuje za odpowiedzi, wiec nie musze sie z niczym spieszyc :) a jesli chcialabym zrobic przyjecie w jakiejs restauracji przykladowo, to ile mniej wiecej wczesniej? Restauracje tez sa tak oblegane? :)

...pamiętaj,że rezerwując salę weselną na dzień,miesiąc,rok,płacisz zaliczkę,którą tracisz w przypadku rezygnacji/a jest to spora sumka/z imprezy,chyba że znajdziesz kogoś na swoje miejsce..Lepiej inwestuj w swoje uczucia,aby nie odpłynęły...w dal:)

Ja rezerwowałam salę ponad rok wcześniej (ślub mam w maju 09) i już wtedy miałam do wyboru wyłącznie dwie daty - jedną na początku kwietnia, a drugą pod koniec maja...a zaznaczam, ze wesele mam w wygwizdowie... Warto więc z 1,5 roku wcześniej się tym zająć (tym bardziej, że wyż szybko nie minie)

Ja moją salę rezerwowałam ponad 1,5 roku wcześniej. Ale zależało mi żeby ślub był w czerwcu. Problemy były... ale tak jak pisałam wcześniej bo uważano, że mamy za mało gości i że za mało na nas zarobią.

ja rezerwowalam sale na pazdziernik 2009 w grudniu zeszlego roku i mialam tylko dwie daty do wyboru!wiec llepiej wczesniej nad tym pomyslec