Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronik_a

DZIEWCZYNY PROSZE WEJDZCIE I ODP NA PARE PYTAN O TABSACH

Polecane posty

Gość weronik_a

Hej Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy dotyczącej tabsów i mam parę pytań: 1.W jakim wieku zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne? 2.Jaki był wasz wiek kiedy rozpoczęłyście inicjacje seksualną? 3.Kiedy po raz pierwszy udałyście sie do ginekologa?(czy był to pan ginekolog czy pani ginekolog)Co pamiętacie z tej wizyty?(pytania lekarza,odczucia itp) 4.czy mama lub bliska osoba wiedziała że planowałyście lub już byłyście u ginekologa? 5.kto w pełni uświadomił Was jak działaja tabletki antykoncpcyjne? 6.Czy kiedykolwiek zazywałyscie tabletek anty po to by zatrzymać okres z rożnych powodów np.wyjazd na wakacje? 7.jakie były wasze obawy dotyczące brania tabsów?Czy nadal jakies macie?

Gość weronik_a
PROSZE O ODPOWIEDZI JEST TO MI POTRZEBNE I BYLABYM WDZIECZNA GDYBY KTORAS Z pAN POSWIECILA CZAS NA ODPOWIEDZ NA TE PARE PYTAN.bARDZO PROSZE

1. 23, ale leczniczo. 2. W dobie nacisków, by dziewictwo tracić po ukończeniu przedszkola, wyjdę na Matuzalema ;) 3. 22 - babka, wredna :O, od 23 roku - ten sam świetny ginekolog-mężczyzna. 4. Nie pamiętam, ale zawsze byłam samodzielna w kwestiach leczniczych, poza tym byłam na tyle stara, że nie musiałam pytać... 5. Ginekolog (pan). 6. Nie rozumiem - chodzi o zażywanie bez przerwy między opakowaniami? Tak, za zgodą i pod kontrolą ginekologa. 7. 3 kg do przodu. Przez pierwszy okres (ok. rok) nic więcej, ale potem lekarze innych specjalności popsuli mnie i w konsekwencji wielonarządowych uszkodzeń mam uszkodzone krążenie. Interakcje agresywnych leków (morfina, leki p/drgawkowe, antydepresanty, miorelaksanty i inne, głównie opioidy i koanelgetyki) z tabsami powodują obrzęki i problemy żylne, przy czym jakieś 70-90% to efekt innych leków (zależy od tych leków) i pory roku (latem żyły puchną bardziej) - i tu już hormony niewiele zmieniają (obserwacja przy długotrwałej przerwie). Najbardziej obrzękowo z tabsów działał Yasmin/Yasminelle. Po niektórych plamienia, ale to efekt nieodpowiednio tolerowanego hormonu. Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie powyższych informacji w żadnej pracy/opracowaniu statystycznym itd. :)

Gość hd
1. 21 lat 2. 19 lat 3.21 lat po tabsy 4. nie 5. tak 6. nie 7. nie mialam zadnych

Gość tak szczerze
1.17 lat 2.17 lat 3.17 lat (pan) 4.wiedzial tylko chlopak i przyjaciolka 5.gazety i kolezanki 6.nie 7.microgynon-apatia,przygnebienie...po innych lekkie tycie

1. 23 lata 2. 21 lat 3. 23 lat, pani ginekolog, 4. wiedzial chlopak 5. lekarz 6.nie 7. yasmin- dusznosci, spadek wagi, pajaczki na nogach, bralam je tylko rok i wiecej nie mam zamiaru

1. 17 lat 2. 16 lat 3. Pierwszej wizyty nie pamiętam dokładnie, bo byłam mała i mama zaprowadziła mnie do ginekologa - ale nie pamiętam dlaczego. Później sama poszłam w wieku 16 lat. Bardzo nieprzyjemna babka, krzyczała na mnie i sprawiała wrażenie, jakby była na mnie zła że w ogóle jej zawracam głowę :/ badanie bolało mnie bardzo bo była niedelikatna. 4. Tak 5. Ginekolog + Internet 6. Podczas zażywania tabletek raz przesunęłam sobie okres (czyli wzięłam dwa opakowania pod rząd), ale nie brałam tabletek specjalnie w tym celu. 7. Cilest - wzięłam pierwsza tabletkę pierwszego dnia okresu i w efekcie okres trwał 4 tygodnie :O Microgynon - wszystko w porządku - najlepsze jakie brałam Harmonet - okropne kłucie w sercu podczas wysiłku fizycznego

Gość weronik_a
dziekuje za powyzsze odpowiedzi (nie zamierzam zamieszczac ich gdziekolwiek)moze znjda sie jeszcze inne osoby chetne do odpowiedzenia na te pytania?bardzo prosze

Gość mimi32443566587
1.20 2.18 3.20 to byl pan gin. 4.nie 5.tv i podreczniki medyczne a takze internet 6.nie 7.bole piersi , zatrzymywanie wody w organizmie ,humorki- agresywna sie robilam , mialam wiekszy niz zwykle apetyt , przytylam , zalamania nerwowe ale na szczescie juz ich nie biore pa

1.18-19 lat 2.17-18 lat 3.Miałam prawie 19 lat.Wybrałam się w konkretnym celu - po pigułki. Była to kobieta.Bardzodobrze wspominam ten moment gdyż do tej pory jestem tej gin.pacientką. 4.wiedział tylko mój facet i przyjaciółka.Dopiero po długim czasie powiedziałamże dawno mam to za sobą he he 5.ginekolog +gazety+internet 6.tak - raz.Na ,,własną ręke" 7. U mnie wszystko było ok

1.W jakim wieku zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne? 20 2.Jaki był wasz wiek kiedy rozpoczęłyście inicjacje seksualną? 19 3.Kiedy po raz pierwszy udałyście sie do ginekologa?(czy był to pan ginekolog czy pani ginekolog)Co pamiętacie z tej wizyty?(pytania lekarza,odczucia itp) rok po rozpoczęciu współżycia, to była Pani ginekolog. pamiętam że badanie bolało jak cholera :O 4.czy mama lub bliska osoba wiedziała że planowałyście lub już byłyście u ginekologa? mój chłopak wiedział że idę do ginekologa 5.kto w pełni uświadomił Was jak działaja tabletki antykoncpcyjne? koleżanki, internet, ulotka i na końcu pani doktor 6.Czy kiedykolwiek zazywałyscie tabletek anty po to by zatrzymać okres z rożnych powodów np.wyjazd na wakacje? nie, ale planuję w najbliższe wakacje 7.jakie były wasze obawy dotyczące brania tabsów?Czy nadal jakies macie? obawy były duże - że zwiększają ryzyko raka, że się tyje, że ma się humorki i generalnie ingerują w organizm - niszczą wątrobę itp. teraz już nie jestem taka pełna obaw ale boję się że jednak nie działają w stu % tym bardziej że coraz częściej słyszy się że ktoś brał pigułki i zaszedł w ciążę...:O