Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ignacyk

Moja dziewczyna ma bulimie!!??

Polecane posty

Gość Ignacyk

Cześć, zajrzałem tu na to forum bo mam problem...konkretnie nie ja a moja dziewczyna, tzn tak mi sie wydaje a osttanbie wydarzenia tylko mnie w tym utweirdziły:(. Kilka razy jak bywaliśmy na imorezie zauważyłem że zdarzało jej sie wymiotować, tłumaczyła to ze chce zwrócić alkohol zeby sie nie opić. ALe martwie sie bo widze że je dużo, czasami jak gdzies yjdziemy to nawey więcej ode mnie a nie tyje...I zwykle wedy musi sie zbierać do domu bo a to ją coś zaczęło boleć, a to ma nauke... Ostatnio wszedłem do łazienki po tym jak wyszła im mam wrazenie ze czułem zapach wymiotów... Jak zacząłem coś do niej o tym mówić zaczęła sie strasznie denerwować i "atakować" jakimiś odzwykami. Znam ją na tyle że wiem ze kiedy tak sie zachowuje tzn ze ma coś na sumieniu. Nie iwem co zrobić, znaczy jak ją przekonać żeby coś z tym zorbiła, wreszcie czy powinienem powiedzieć jej rodzicom jeśli sama tego nie zrobi? Ma 18 lat...

myśle ze powinieneś poinformowac jej rodziców o Twoich przypuszczeniach. będa ci wdzieczni. ona na poczatku pewnie isę obrazi, ale kiedy zrozumie swój błąd to będzie ok. to jest choroba. trzeba ja leczyc

Gość mis pryszczatek
bulimia jest niebezpieczna i fizycznie i psychicznie szkoda każdej dziewczyny, która się w to pakuje mysle, że jesli twoje podejrzenia sa słuszne - powinieneś pogadać z jej rodzicami, ot żeby tylko się przyglądneli czy masz słuszność poobserwujcie wspólnie Twoją dziewczynę i obyście się mylili

Gość Stenia...
ehh chyba tak zrobie choćby miała ze mną zerwać. Będzie mi trudno jak sie obrazi bo traktuje ją jak na moje 20 lat poważnie ale w związku z tym tez sie cholernie martwie...:/

Gość Stenia...
Co za stenia...to nick mojej siostry chyba, sorki

Gość Ignacyk
Macie jakiś sposób na siostre która dowala Wam sie do kompa a proppo?

Gość dka
prowokacja?

Gość szybka odpowiedź
z tego co się orientuję to bulimia jest raczej chorobą psychiczną, więc może umów się z psychiatrą, może on Ci podpowie jak powinieneś się zachować.

Gość Ignacyk
Prowokacja to do mnie? JEśli tak to nie...wierzcie albo nie wierzcie...zostawiłem laptopa w salonie i byłem w kiblu...moja siorka czesto zamiast swojego kompa włączać pisze z mojego...a zauważyliście że wpisany pseudonim zostaje...a ja że niewiedziałem ze go ktoś zmenił więc tam nie patrzyłem i napsiałem odpowiedż...I wtedy jak ją zoabczyłem to sie okazało że nick jest "Stenia":P

Gość Ignacyk
Tak ale jakby jadła jak normalni ludzie to chyba i tak by była zgrabna?? Pisze Ci cieciu że ona czasem je więcej ode mnie...:/

Gość Ignacyk
Jest tylu ludzi którzy nie wymiotują a i tak są zgrabni...albo przynajmniej normalni:/

porozmawiaj z nia lub tak jak ktos wyzej radzil z psychiatrą.niech ci ktos pomoze ja z tego wyciągnąc,szkoda dziewczyny,ale pamiętaj ciezka droga przed wami

Gość Ignacyk
Hm..chciałem głównie poradzić sie czy powiedziec jej rodzicom czy nie...dzięki. To będzie trudna rozmowa, bo cięzko bezie sie odważyć...Cały czas mam nadzeje że sie myle, co by było bardzo dobre ale wiem tez że jeśli sie myle to będe spalony i przed nią i przed jej rodzicami...:(

ja bym radziła porozmawiac najpierw z nia,moze poobserwuj ja jeszcze kilka dni upewnij sie do swoich podejrzen i wtedy z nia pogadaj,a dobiero puzniej z jej rodzicami,i powiadom ja o tym ze z nimi tez masz zamiar o tym porozmawiac.a moze namówisz ja zeby najpierw szła do lekarza,mozesz isc z nia bedzie miała w tobie ppodporę.