Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola_100

CZY KUPUJECIE NA ALLEGRO UBRANKA?

Polecane posty

Gość ola_100

Zastanawiam sie czy to jest dobry pomysl.Macie jakies niemile doswiadczenie czy raczej jest w porzadku?

Gość ja mam problem z zaznaczaniem-
juz nie kupuje-wole szmatexy

Gość kajtka
Ostatnio się przekonałam i kupuję Ale najczęściej nowe rzeczy ewentualnie używane ale firmowe,żeby mieć pewność jakości i że nie jest to rzecz rozlazła Na razie jestem zadowolona

Gość KasiaJ
Ja mam 2,5 letnia corke dla ktorej zanim sie urodzila kupowalam w 95% na allegro (zestawy ciuchow, zabawki itp itd) teraz jestem w ciazy i bede robic tak samo, bo jest to dla mnnie o wiele wygodniejsze i jest najwiekszy wybor:) do ciucholandow tez chodze ale wygodniej kupowac w domowym zaciszu. Wpadek nie mialam a kupowalam wszystko - dla zieci, tak samo meble i sprzety do domu itp itd...

Nie, bo za drogo wychodzi. Lepiej znaleźć hurtownię lub przejść się po promocjach. A nawet bez promocji czasem taniej wychodzi. Body z długim za 9,90 w C&A. Dwupak body z krótkim z Biedronki za 6,90zł. 3-pak body z długim z Lidla za 18zł - ze wszystkimi atestami, tymi OekoTex... Ogólnie do C&A warto zaglądać. Kiedyś kupiłam z promocji 2-pak body z ZARY za 9,90zł. 2-pak spodni dresowych w C&A za 12zł... Kurtkę zimową za 25 zł w C&A... No dużo można wymieniać. Jak tylko masz możliwość to nie kupuj na allegro. Ja nawet na wózku zaoszczędziłam 200zł kupując go w pobliskiej hurtowni prowadzącej sklepik ze sprzedażą detaliczną. A na allegro kiedyś kupiłam płaszczyk nowy z metką to mi przyszło: badziewie z metką jakiegoś angielskiego hospicjum :o. To już nie te czasy, gdy się na allegro wszystko opłacało łykać ;)

czasem jak coś mi wpadnie w oko to tak - ale raczej ubranka niespotykane w moich sklepach np ostatnio upolowałam kurteczke Harley Davidson dla 2 latka :D ale po cenach to allegro dla mnie przestało się opłacać np. ceny z H&M nowych ubranek są kosmiczne - prowizja...

a ja co wpadnę do CA to nie mogę dostać tego co chcę w rozm na małego - mam jakiegoś pecha do tego sklepu :(

Sporadycznie! jednak wole tradyjne zakupy w sklepie :) moge podotykać,zobaczyć jak dziecko w namym ciuszku wygląda a i za przesyłke nie płace :D Do tej pory kupiłam kurtke,2 czapki oraz skareptki i jestem bardzozadowolona.Teraz czekam na przesyłke skarepetek już kurde 3 tygodnie,wpłaciłam kase a szanowna Pani milczy.

Gość ola_100
Principolo moja kolezanka kupila skarpetki na Allegro i jest zadowolona-szybka transakcja i dobre jakosciowo

Gość ola_100
Gość ola_100
zawsze kupowalam w sklepie ale kilka razy widzialam reklame Allegro w telewizji i tak sobie zaczelam ogladac.W sumie tyle ludzi z tego kozysta...:-)

Ja kupiłam wypas skarpetki w C&A 5 par za 11,90zł. Bez promocji. Tyle to się u niektórych sprzedawców za przesyłkę płaci. ;)

Gość bebe c.
Blondyno jaka prowizja od ubranek H&M na allegro?Wiesz jak wyglada handel ubrankami H&M i C&A na allegro? Te osoby kupuja normalnie w sklepie,dokładają 50% ceny i sprzedają.H&M nie ma żadnej hurtowni dla drobniaków,nigdzie.Powiem ci ze mnie to szokuje,ze ludzie sa tak naiwni. H&M powinien sie tym zainterwsowac,bo to im psuje dobre imie w sumie,zawyzone ceny,metki z zamazynymi czarnym flamastrem cenami,masakra.A jeszcze duza ilosc sprzedawcow-spekulantow to super sprzedawcy:D:D:D

Witam,radze nie kupowac od kogos kto ma w ofercie całe stosy,mase rozmiarow,bo to na 100% lumpeksy(a do tego super sprzedawce).A perełki mozna czasem takie fajne trafic,ze czaszka sie dymi:D:D:D

Gość ola_100
powiem wam dziewczyny ze mnie troche zdziwily ceny z H&M-w porownaniu z innymi sa niskie

bebe - o taką prowizje właśnie mi chodziło :D kurteczka którą ja widziałam w H&M na wiosne - biało-błękitna z kieszonką na przodzie w sklepie kosztowała równo 99zł a na allegro sprzedawali ją za 149zł + przesyłka!

Gość ola_100
czesto te ubranka maja normalne firmowe metki-to chyba nie sa oszukane?

O tak!Posłuchajcie,mieszkam pod Poznaniem,kilka H&M mam pod nosem,ale nie chciało mi sie ruszac z domu.Kupiłam kapelusik na allegro,no dosyc tanio ...24.99. Jestem za dwa tygodnie w H&M a te kapelusiki po 14,99,czyli "prowizja" juz do 100% dochodzi...;-)

Gość bebe c.
ola jak to niskie na allegro?daj przykład,to Ci napisze cene w H&M//Princpolo takie "zarabianie" jest fair? szukanie naiwnych?kupowanie w deatalu i dodawanie "sztucznej" marzy?

Gość ola_100
bebe c -szukam ale pamietam gdzie to bylo-taka koszulka dla chlopczyka...chyba po 15zl nie wiem czym sie kierowac kupujac.Dalam wyzej kilka linkow zebyscie powiedzialy co o tych rzeczach myslicie. Jak wchodze na jakas str allegro to glownie kieruje sie na poczatku zdjeciami.Bo duzo jest tych samych rzecz z ta sama cena wiec patrze na zdjecia

Eh, no to w sumie (chyba) nie jest przestępstwo. Przecież nikt nie zmusza do kupowania ciuchów H&M na allegro. Sprzedawcy liczą na "naiwniaków", a jest takich chyba sporo bo sprzedawców od H&M jak mrówków.

Nie mówie że fer.Mi osobiście się takie cos nie podoba.Ale ze jesteśmy dorosłymi ludźmy każdy robi jak uważa.Widocznie ludzie godzą sie na takie ceny inaczej nie było by tyle ,,mrówek" jak koleżanka to określiła :)

Gość bebe c.
no wiesz chemical jesli robią to na czarno to raczej ,skarbowe.A na biało ?to co?ksieguja detaliczne faktury ze sklepow??:D:D

Gość dollylolly
Polecam skarpetki bez sciagaczy (link pierwszy). Moj syn takie nosi,tej samej firmy (w innych kolorach oczywiscie). Naprawde sa dobrej jakosci i nie "wpijaja" sie w nozke.

Nie mam pojęcia jak jest z tymi fakturami, nigdy nie prowadziłam takiej działalności ;) Ale my piszemy chyba o marży sięgającej 100% - a jej wysokości chyba nic nie reguluje ;)

Gość ola_100
dollylolly wiec myslisz ze moge kupic te skarpetki? Bo ta str z motylem tez wyglada dobrze...

Gość kajtka
To jak piszecie o przebitkach cen,to ktoś ma pecha jak przepłaci ;-) ale weźcie pod uwagę,że: 1. nie każdy mieszka w dużym mieście,gdzie są H&My, C&A itd, a jechać do miasta sepcjalnie po 3 czy 5 ciuszków,to się nie kalkuluje i taniej kupić nie schodząc z domowego fotela 2. produkcja odzieży do H&M czy C&A odbywa się raczej poza Polską (H&M to marka szwedzka, a C&A chyba austriacka), więc jeżeli jakiś allegrowy sprzedawca kupuje odzież na handel w sklepach za granicą -nawet w detalu- to cena może być lepsza niż w Polsce 3. wartokupować markowe rzeczy używane - szczególnie na malutkie dzieci,które zakładają ubranka kilka razy i wyrastają (ale tu lepiej szukać u sprzedających ubranka po swoich dzieciach a nie przenoszone 10 razy z lumpexu)

ola 100-------->mam te bodziaki i skarpetki z Twoich linków faktycznie jakościowo rzeczy bardzo dobrej jakości, zdaje się robione w Madrycie, więc nie żadna chińszczyzna:-) zakupy robiłam całkiem niedawno, więc pamiętam ile mnie to kosztowało i tak: skarpetki -2 funty bodziaki-była na nie promocja kosztowały 3 funty, a tak normalnie to chodzą po 5 funtów czyli jak widać każdy chce zarobić i zarabia na tym niemało....no, ale w przeliczeniu na złotóki i tak cena sprzedaży jest konkurencyjna, ale jak doliczysz do tego koszt przesyłki to już nie jest to żadna rewelacja. ja na allegro upatrzyłam sobie śpiochy-kupię od razu w większej ilości u jednego sprzedawcy pozdrawiam🌻

niby tak ale.. Ja np jak na wiosne mam kupić małemu kurteczke, choć 2 pary spodenek i 2 koszulki to canowo bardziej mi się opłaca skoczyć autem 120km w jedną i 120km w drugą stronę... a jak dodam jeszcze buciki to razem z paliwem wyjdzie mi taniej jak na allegro i taniej jakbym miała kupić to samo tylko nie H&M w moim mieście.. np. kombinezon - o ile pamiętam w H&M ok 90zł na allegro - ok 130zł a w moim mieśćie jedyne 160zł...