Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość she85

Pomóżcie ! nierówny kolor twarzy

Polecane posty

Gość she85

Proszę o rady - od ponad roku mam jaśniejszy kolor skóry między ustami a nosem. Wygląda to tragicznie - latem jestem skazana na makijaż, gdyż staram się maskować różnicę w odcieniu skóry podkładami, ale to i tak nie pomaga.... opalanie też nie wyrównało koloru. Najgorzej jest w sezonie letnim, gdy jestem spocona, wtedy makijaż spływa i jaśniejsza skóra nad ustami widoczna jest \"w całej okazałości\" .... nie wiem, co z tym robić. Czy którakolwiek z Pań spotkała się z takim przypadkiem? Proszę o odp.

Gość fghghjkkl
samoopalacz :)

Gość Mam podobny problem
Czy ktoś ma podobne doświadczenie? Jaśniejsze fragmenty mam na wysokości żuchwy, a policzki zdecydowanie ciemniejsze.

Gość natison
dokładnie wiem o czym mówisz.. co prawda z tym problemem zmagam sie od jakis 2 miesięcy ale rzeczywiscie nic nie pomaga.. czasami nawet podkład i puder nie są w stanie sobie z tym poradzić.. jestem w kropce i też nie wiem jak temu zaradzić..

Gość a ja radze
wizytę u dermatologa.

idiotki beda sie zastanawiac co to jest idzcie do dermatologa moze to bielactwo?

Gość Do miszek
idiotką to ty jesteś. Naprawdę? Bielactwo? Nikt nie wpadłby na to. Nie martw się, każdy wie, że powinien wybrać się do lekarza ze swoim problemem, ale chyba nic nie szkodzi na przeszkodzie, by wcześniej zapytać na forum jeżeli jest zaniepokojony. Do autorki- najprawdopodobniej cierpisz na zaburzenia barwnikowe. Miejscami możesz mieć za dużo melaniny czyli przebarwienia lub/i cierpisz na odbarwienia czyli miejsca w skórze pozbawione barwnika. Wpływ na to ma: Promieniowanie UV Stosowanie niektórych leków, m.in. hormonów Kosmetyki z substancjami fotouczulającymi Niektóre metale (np. miedź, żelazo, złoto, srebro) Ciąża Okres menopauzy Zmiany zapalne skóry (np. trądzik) Choroby wątroby Są na to sposoby, dermatolog Ci doradzi.