Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca dziewczyna

Problemy z hormonami ?

Polecane posty

Gość pytajaca dziewczyna

Hej mam pewien problem i zastanawiam sie czy to moga byc problemy z hormonami (moze kto mial podobne)? Otoz od pewnego czasu mniej wiecej od roku zauwazylam ze mam bardziej widoczne i dluzsze wlosy szczegolnie na rekach, okolice bikini (linia bikini sie "przesuwa" i pojawil mi sie wasik. Mniej wiecej tez od roku miesiaczka z 28/29 dni skrocila sie do 24/25. Od kilku lat mam problemy rowniez z tradzikiem (nie takim na cala twarz), pojawiaja mi sie na brodzie duze i bolace podskorne pryszcze. Ostatnio "przeniosly sie" w okolice nosa ale one sa raczej drobne i czasami wyskakuja na policzkach i czole (rzadko). Mam 24 lata.

Gość pytajaca dziewczyna
A i jeszcze jedno bardziej sie poce, po wyjsciu z domu juz za 5min jestem cala mokra zwykle antyperspiranty nie pomagaja.

Gość załamanaaanna
mam to samo. idz do lekarza

Gość pytajaca dziewczyna
A Ty bylas?? I co Ci powiedzial lekarz i przepisal??

Gość załamanaaanna
przepisał diane35 na obnizenie testosteronu

Gość pytajaca dziewczyna
i pomogla?? Bo najbardziej zalezy mi na tym zeby wlosy nie byly takie dlugie i widoczne no i ten tradzik

Gość upupupupupu

Gość upupupu

Gość asdasdas
idź do dobrego lekarza, zrób badania. To może być początek PCO. Zareaguj póki jeszcze możesz i nie daj sobie wpakować Diane to lek starej generacji... Pomaga ale rozwala inne rzeczy. Powodzenia

Gość erasmuska
JAK TO CO MAM BRAĆ JAK NIE DIANE?

Gość Diane35....
nie zmniejszy owłosienia, może opóźniać odrost włosków tych depilowanych i mogą być one słabsze i jaśniejsze. Do Autorki: radziłabym poszukać dobrego ginekologa- endokrynologa, on zleci zrobienie szeregu badań, które rozwieją Twoje wątpliwości. Osobiście kończę moją przygodę z tabletkami typu Diane i innymi, zbyt wiele skutków ubocznych(jeśli chodzi o mój organizm). Pozdrawiam!

Gość pytajaca dziewczyna
Dzieki za odpowiedzi :)

Gość uppppppppppp

Dziewczyny na miłość boska nie bierzcie Diane 35, to lek z przed 15 lat, teraz się go nie używa ma bardzo dużą dawkę hormonów, rozwalicie sobie inne hormony, Ja to brałam 18 ;lat temu, też na trądzik i owłosienie, do dziś się leczę, bo Diane35 rozchwiało mi pozostałe hormony, nie wierzcie lekarzom którzy przepisują leki starej generacji takie jak: Diane35, Rulid, Danazol, to są stare leki z ogromną ilością hormonów. Jeżeli chcecie całe życie cierpieć to proszę bardzo. Ja nie ufam lekarzom którzy znów próbują mi wcisnąć te świństwa. Teraz mam zespół endo,PCO, tarczyca mi się ruszyła, problemy z nadnerczami, początek miażdżycy, straszne żylaki na nogach, to leczenie to jest jak koło bez wyjścia, cały czas leki, leki, badania, badania, leki i tak bez przerwy.