Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demi22

CZY MOZNA JUZ KUPOWAC UBRANKA DLA DZIECKA? POCZATKE 4 MIESIACA CIAZY

Polecane posty

Jejku, trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło. A może spróbuj np w Tarnowie albo Sączu zdawać egzamin, tam mają szybsze terminy. Uważaj na siebie i mam nadzieję, że humor trochę się polepszy, już niewiele nam zostało.

Gość egzaminy w Tarnowie albo Saczu
czeka sie ok. 1-1,5 miesiaca

GIENIA, wyraznie napisalam ze w to nie wierze, czytaj dokladnie zamiast wyzywac mnie od glupich

Gość demi22
ja to chyba zara kupie cos na allegro:-)

SZKRABY WY MOJE ;) DZieki za rady, ale to nie chodzi o czekanie, tylko o to ze nie jest to takie latwe zdac, i naprawde czekajac mozna zapomniec. Mnie ten kurs z dodatkowymi jazdami kosztowal juz ponad 2 tysiace, wiec nie moge odpuscic.I to mnie boli najbardziej. ze stracilam tyle kasy i nadal nie mam prawka ;(

Gość demi22
spoko ja zdalam za 5 razem dopiero!!!!!!!!!!!!

Kurde no ja zdałam za drugim, mąż za 3 :). Ja też wywaliłam multum kasy na dodatkowe jazdy itd. Nie zapomnisz, tego się nie zapomina, tak jak jazdy na rowerze, czy pływania, trzeba sobie tylko przypomnieć :).

Gość demi22
kurde skoror chce kupic te ubranka wiec czemu nie amm odwagi ich kupic!!!!! siedze teraz na allegro i juz wiem co chcem ale nie dam rady nacisnac kupuj teraz,no co jest??? jakas blokada w tej glowie siedzi?

hmm.. co do zapominania to chyba zalezy od stopnia zaawansowania kursanta. Jak mialam przerwe miesieczna jak bralam slub, to po powrocie za kolko chcialam jechac ze..wstecznego ;) Zakrecic kierownica w prawo nie umnialam. Obciach na maxa, a do tego byla to ostatnia bezplatna bo 30 godzina. Coz, musialam wykupowac kolejne i dopiero w styczniu dostalam kartke aby sie zapisac na egzamin, czeka sie w kraku ze 2-3 miechy. I nie zdaje! bo ludzie po kilkanascie razy podchodza. Ja teraz zrobie przerwe to tak jak inni bede musiala zdawac teorie jeszcze raz bo wazna jest tylko pol roku, a to zleci jak sie ceka na kolejne egzaminy i ich nie zdaje. Boze, co ci egzaminatorzy wyprawiaja..to rozboj w bialy dzien.

Kup. Co się przejmujesz, naprawdę nie od tego zależy zdrowie twojego dzieciątka. Kurde no, a jak tu zdawać jak całą jazdę stoi się w korku na nowohuckiej.

Kiedyś były takie głupie zabobony. Wszystko przez niewiedzę i marny stan medycyny. Było dużo powikłań przy porodach i w czasie ciąży a ludzie musieli sobie to jakoś tłumaczyć. Działało to dokładnie tak samo jak mitologia u starożytnych. Ludzie musieli tłumaczyc sobie świat w jakiś zrozumiały dla nich sposób. Ja zaczęłam kupować ubranka jaik tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży. Już nawet zanim zaszłam w ciążę miałam kilka rzeczy, które kiedyś spodobały mi się w sklepach. Podobnie śmieszy mnie sprawa z wieszaniem tych czerwonych wstążeczek przy wózeczkach. Takie matki lęcą do kościoła na chrzciny dziecka na zabój a potem chlas i czerwoną wstążeczkę wieszają. Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek. Jeśli ktoś jest wierzący to powinien wiedzieć, że Kościół Katolicki zabrania wiary w zabobony i jest to duży grzech.... Przepraszam, że odeszłam od tematu ale tak jakoś mi się skojarzyło...

Gość do no kurde
no kurde spróbuj iść do kierownika WORD i poprosić o wcześniejszy termin ze wzgledu na sytuację. Może się uda i nie będziesz musiała powtarzać testów. Moja znajoma tak robiła i zdała :) Ciężarnej się nie odmawia, bo jak mówią zabobony myszy wszystko zjedzą :)

Wredna Kaśka, zgadzam się z tym co piszesz, przed chwilą napisałam to samo, ale jednak zostało to pominięte. A co do drugiej części, to w 100% masz rację.

Gość demi22
WLASNIE ZROBILAM ZAKUPTY NA 109 ZL A CO!!!!

Gość demi22
DZIEKUJE:-) I PRZEL;AMUJMY DZIEWCZYNY DAWNE STEORETYPY BO TYLKO NAM ONE SZKODA,

a tajkie pytanko do mam które mają min 2 dzieci. mialyscie moze tak ze w 1 ciazy to wszystko kupowałyscie duzo wczesniej i wogole sprawialo wam to duzo frajdy... a w 2 ciazy to juz wam sie zwyczajnie nie chcialo? Ja tak mam. mam loiste zrobioną co musze dokupic bo duzo mam po malej i nie moge sie zebrac... nie wiem o co chodzi ale wchodze do sklepu biore cos i przed kasą odklądam bo stwierdzam "jest jeszcze duzo czasu"... nie wiem co mnie powstrzymuje . kupilam 3 rzeczy i nie moge reszty bo mnie coś hamuje ... mam nadzieje ze w licu sie za to wezme :)

nie rozumiem pytania? a nibyy dlaczego nie mozna? kupuj to spokojnie podzielisz wydatki zwiazane z dzieckiem , jak przyjdzie ci wszystko kupic w 9 miesiacu to ile na raz bedziesz musiala wydac, teraz to moze to moze na jakas promocje trafisz i zawsze cos... kazdy grosz sie liczy. o kupowaniu dziecku rzeczy po urodzeniu nawet nie pisze, bo wtedy jest tyle obowiazkow na glowie ze nie ma czasu na wybieranie wozka, pajacow itd...

Ja na razie nie kupuję bo uważam że trochę wcześnie jest ale przyłapałam moją mamę :) W szafie leżą już spiochy, śliniaki ,butelki, smoczki i inne rzeczy jeszcze nie rozpakowane :)

Gość mamajasia30
Dziewczyny co wy z tymi zabobonami?...jasne są pewne sprawdzone fakty. Ja kupowałam od 4 miesiaca, bo wczesniej to z ciaza roznie bywa wiec zeby sie nie napalac z tym kupnem to spokojnie czekalam na te juz bezpieczniejsze miesiace kiedy ciaza juz sobie okrzepnie i rozwija sie bezpiecznie. WIadomo, zawsze jest jakies ryzyko ale lekarze mowia ze 3 pierwsze miesiace waza sie wlasciwie losy utrzymania ciazy a jak sie tak wszystko przygotuje to potem bardziej bolesnie odczuwa sie strate gdyby cos nie poszlo tak. Nie zgadzam sie z opiniami, ze poczekaj do porodu... My bylismy sami z mezem, jak mialabym kupowac wyprawke po porodzie??!! NIerealne. Ubranka kupiłam w sklepie internetowymwww.mamitati.pl lozeczko w bobasie akcesoria w ikei bo maja fajne kolorowe rzeczy dla maluchow. Cieszcie sie kupowaniem ubranek w czasie trwania ciazy, nie czekajcie do rozwiazania

ja kompletowaalm caą wyprwke od momentu kiedy sie dowiedziałam o ciazy :) i do 7 mc miałam wszytko

dawno nie slyszałam tak debilnego przesądu, żeby nic nie kupowac dziecku przed porodem :/ a w co mam je ubrac po urodzeniu? owinąć w recznik i z pozszywanym kroczem biec do sklepu po ubranka?.... :D teraz na porodówkach wiszą takie rozpiski co trzeba wziąść ze sobą do szpitala idąc rodzić - ile kaftaników, śpiochów, pieluch itp. A wyobrazcie sobie taką laskę ktora przyszła rodzic i nic nie wzieła bo jest przesądna...

Gość paulla2709
witam , hym wlasnie poczytalam o tym ze sie nie powinno kupowac ciuszkow w czasze ciazy, no tal ale w czym np. ubierzemy dziecko bedac w szpitalu, i przex porodem nie bd mialy czasu na latanie po sklepach i szukania czy kwatanika czy pajacykow, jak czytalam torba powinna byc spakowana3 tyg przed porodem , wiec nie rozumiem , co stoi na przeszkodzie,?