Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o majn gott

Koleżanka poradziła mi solarium w 30 t.c.!

Polecane posty

Dziękuje!!! Urodził się z takimi i wcale się nie wytarły. Rośnie szybko i juz zaczyna mnie terroryzować a ma tylko trzy miesiące rozrabiaka Mały. Kocham tego mojego Szkraba!!!

Miło się klika Dziewczyny ale muszę już zmykać, bo zbliża się pora karmienia. Pozdrawiam!!!

Gość matko i córko
Mi się też marzy syneczek, ale niestety musimy odłożyć nasze staranka na rok 2009 :( Pozdrawiam.

W takim razie życzę powodzenia i dużo wiary w siebie!!! Ja straciłam dwie ciąże w tym jedną bliżniaczą a teraz mam takie cudowne Malenstwo. Nie wolno się poddać ani zadręczać tylko spokojnie podchodzić do sprawy i DZIAŁAĆ. Pozdrawiam!!!

tylko tak na marginesie - teks zaczerpniety ze stron PAMPERSA: "Od ekspertów. Jeśli do tej pory często opalałaś się w solarium, powinnaś dobrze przemyśleć dalsze sesje podczas ciąży. „Co najmniej jedno badanie wykazało, że nadmierna ekspozycja na promienie UV w okresie ciąży może spowodować u przyszłej matki niedobór kwasu foliowego”, mówi dr Elaine Zwelling. Kwas foliowy jest kluczową substancją odżywczą zapobiegającą uszkodzeniom rdzenia kręgowego u płodu. Istnieją inne potencjalnie szkodliwe skutki korzystania z solarium w czasie ciąży".

Gość kosmetyczkaaaaaaaaa
solarium nie wolno do 3 miesiaca, potem można raz w tygodniu, wódka, piwo, coca cola, słodycze w nadmiarze, papierosy, grzybica,stres, nie zdrowe odżywianie, USG 3D(które ma o wiele wieksze promieniwania,) jest szkodliwsze w 100000 razy od solarium, które swoim opalaniem dociera co najwyżej do 2 warstwy skóry własciwej , potem skóra składa się z trzech warstw (licząc od zewnątrz): naskórek (epidermis) - warstwa zewnętrzna pełniąca funkcję ochronną i rozrodczą, która posiada barwnik - melaninę, nadającą włosom i skórze barwę; naskórek dzieli się na 4 lub 5 warstw w zależności od grubości. Są to (od dołu): warstwa podstawna (łac. stratum basale) warstwa kolczysta (łac. stratum spinosum) warstwa ziarnista (łac. stratum granulosum) warstwa jasna (łac. stratum lucidum) - tylko w miejscach gdzie skóra jest gruba - na podeszwach stóp, zwłaszcza na piętach i wewnętrznej stronie dłoni warstwa rogowa (łac. stratum corneum), która dzieli się na warstwę zbitą (łac. stratum compactum) i warstwę rogowaciejącą (łac. stratum disjunctum) skóra właściwa (łac. cutis vera) - warstwa środkowa, zawiera receptory, naczynia krwionośne, nerwy oraz gruczoły, np. potowe, jest to warstwa odżywcza i wspierająca (ma od 1 do 3 mm grubości) tkanka podskórna (łac. hypodermis, tela subcutanea) - warstwa najgłębsza, zbudowana z tkanki łącznej właściwej luźnej; zawiera komórki tłuszczowe, izoluje przed nagłymi zmianami temperatury.

Gość Co ty bredzisz
USG 3d? Jakie promieniowanie. Przecież usg to ultrasonograf czyli fale dzwiękowe a nie promieniowanie.

Gość czego ty wymagasz od niej
?:O przecież to tylko KOSMETYCZKA:O

Gość kosmetyczneeeeeeeee
jestescie staroswiedzke stare rury.....o czym tu z wami gadać, ja natomiast pracuje na zachodzie, tam tego niema co tu zerdzewiałe kwoki:) zdróweczka dla waszych dzidzi:) dla was nie koniecznie:D

Gość Co ty bredzisz
Widać na "zachodzie" wiedzą i uczą o nieszkodliwości solary, ale za to fizyki i zasad działania ultrasonografu ani trochę. Biedny ten naród.

Gość czego ty wymagasz od niej
lepiej być staroświeCkim niż tak niedouczonym jak ty:O czy ty w ogóle znasz znaczenie pojęcia "staroświecki"?:O