Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia2254

wpadki nastolatek

Polecane posty

co do dupodajek :) jestem z facetem ponad rok jak juz pisalam powyzej i byl to pierwszy facet z ktorym poszlam do lozka. Gdybym teraz zaliczyla wpadke to tez bylabym nieodpowiedzialna dupodajka? nie wydaje mi sie :)

oj jestem potworem dokladnie niemam zamiaru wprowadzac poprawnej interpunkcji i ortografi skoro pisze na klawiaturze Moze jestem leniwa ale mi sie nie chce :)

widocznie jestem potworem nie ma do powiedzenia nic mądrego więc żeby zostać zauważonym czepia się innych - mniej znaczących rzeczy ... :) Czarnulka nie przejmuj się - będzie dobrze :) Poza tym wiek właściwej inicjacji seksualnej nie jest ściśle określony, zależy od człowieka i sytuacji. Oczywiście nie uważam by 12 -13 latki były w jakikolwiek sposób na to przygotowane ale powyżej 16 lat to chyba już nie jest takie rażące, tym bardziej 18 latki :) Nie należy oceniać innych tylko na podstawie własnych teorii.

8Ada9 Wlasnie ciagle do tego daze ze wiadomo sex w mlodym wieku nie nalezy popierac ale jesli juz sie zdarzy ta niechciana wpadka to czy warto potepiac te dziewczyny doprowadzic do tego ze nie beda miec zaufania nawet do wlasnej matki Przyslowiowo szczela sobie w leb?? Beda ukrywac ciaze i naraza przez to swojego dzidziusia tylko dlatego ze beda sie baly opini spoleczenastwa Nalezy" walczyc" z tak wczesnym macierzynstwem ale nie takimi metodami potepienia , oceniania poniewaz to moze oprzyniesc tylko tragiczne skutki!

Dokladnie to bardzo indywidualna sprawa Mam nadzieje ze znajdzie sie wiecej osob nastawionych przyjaznie i bardziej obiektywnych:)

jestem tego samego zdania. Nic nam to nie da jezeli bedziemy potepiac takie dziewczyny, trudno stalo sie trzeba im jakos pomoc.. bo tu nie chodzi juz tylko o te malolaty ale takze o dziecko ktore w sobie nosza.

A pozatym jesli chodzi o moja pisownie i mature to jestem potworem jakbys nie wiedziala/wiedzial to u nas w sali mozna bylo korzystac z słownika ortograficznego, słownika poprawnej polszczyzny ale to taki szczegol

tak jak na kazdej :P po co sie tlumaczysz? jak go tak bardzo draznia te bledy to niech tu nie wchodzi i nie czyta twoich postow :)

Gość marrio
to tak jest jak sie nieuwarz heeh ma dzieczyna dziecko i nic na to nieporadz a pozatym to caly czas tak bedzie :)

Gość Pomarancz
Ja uważam że zachodzenie w ciąże w takim wieku nie jest odpowiednim pomysłem.Jednak jeżeli już to się wydarzy to nie można potępiać takiej dziewczyny bo to tylko pogorszy sprawę i to poważnie,trzeba jej pomoc a nie gnębić,w takiej sytuacji taka osóbka potrzebuje bardzo dużego wsparcia szczególnie ze strony rodziny i nazywanie dupodajka itp. jest moim zdaniem nie na miejscu najlepiej zachować to dla siebie.A więc dziewczyny jeżeli już zdarzy się \"wpadka\" to jak najszybciej powiedzcie o tym rodzica,ukrywanie ciąży do niczego nie prowadzi w końcu i tak trzeba się przyznać.Mam nadzieje że chociaż jestem facetem to zaakceptujecie moją wypowiedz.

Gość galllll_antonim
Dziewczyny nie ma są sie kłocic .Kazda i tak bedzie bronic swojego zdania. Swoją drogą dziewczyna która ma 14 lat bardzo się rózni od tej ktora ma lat 17.(oczywiscie nie zawsze) Nie można wszytskich wkladac do tego samego worka, bo są dziewczyny które mają lat 17 i są bardziej odpowiedzialne od tych ktore maja n.p lat 27 .Wszystko zalezy od wychowania , charakteru. Dziewczyna która wpadnie w młodym wieku już nie powinna się przejmowac bo stało się i nic tego nie zmieni. Tymbardziej nie powinno patrzec się na opinie innych BO ONI WAM NA CHLEB NIE DADZA , mogą sobie mowic co chcą co z tego.

Gość DO CZARNULKI
DOBRE ZE MASZ TAK WSPANIALE I POZYTYWNE PODEJSCIE DO ZYCIA . TYLKO NIE WIEM JAKIM CUDEM SKONCZYLAS MATURE BO W TWOICH WYPOWIEDZIACH AZ ROI SIE OD BYKOW ORTOGRAFICZNYCH !

Gość Anialisa
Potworku, a czemu się czepiasz, skoro sam nie potrafisz napisać poprawnie KONDOM???

Gość nedfff
a ja usunęłabym. Owszem dziecko to szczęście ale jak rodzice są w odpowiednim wieku i jak moga mu zapewni normalne warunki do zycia. A nie 14-17 lat i bieda aż piszczy.

Gość musiaaaaa
tez tak bym zrobila

Gość Pomarancz
Usunięcie dziecka to coś okropnego co z tego że nie urodzi,jak zabije swoje dziecko dla takiej mamy to jest cios.Ten kto wypisuje takie rzeczy powinien się wstydzić i zastanowić,dużo lepszym rozwiązaniem jest oddanie dziecka do adopcji. Pozdrawiam wszystkie młode Mamy.

Gość Miska1527
Jak Można Urodzić Dziecko i Samym Być Dzieckiem ? Przecież Dziewczyna Mając 15 Lat Jest Jeszcze Dzieckiem No Nie Jest Dzieckiem ale Kobietą Też Nie Jest Prawda ? Miałam Taki Przypadek Moja Koleżanka Poznała Chłopaka i '' wpadła '' Była w 6 miesiącu Ciąży Chłopak Ją Rzucił No Nie stety On Znalazł Sobie inną Ona Sie Załamała ;( Lecz Nie Dawno Urodziła Dziewczynke '' Oliwie '' Jest Bardzo Piękna i Cieszy Sie że Ma sQarba !! Rodzice Jej Bardzo Pomagają

Gość gdfff
od kiedy to od poznania chłopaka się zalicza wpadki. Po prostu napisz, koleżanka dała tyłka w tak młodym wieku zamiast się uczyc

Gość sandra609ss
ja mam 17 lat i za tydzień mam termin porodu ... i jakoś żyje ... fakt wpadka ... ale nie usunęłabym chociaż i tak już nie mogłam bo o ciąży dowiedziałam się o wiele później i o aborcji nie było mowy :) ale teraz się ciesze mam wsparcie w rodzinie i to jest najważniejsze ;]

Gość nie zdradza
było w ciąże nie zachodzić,w tym wieku odbiło ci.moim zdaniem to nastolatki są coraz głupsze.mi by się to nigdy nie zdarzyło.a więc następnym razem zanim zrobisz coś to pomyśl kretynko.Myślisz,że dasz rade dzieckiem się zająć,szczerze wątpię.a pewnie chłopak cię zostawił jak zawsze w takim wypadku.moja ciocia jest lekarzem i mówi,że teraz jest więcej nastolatek w ciąży niż dorosłych kobiet,a więc było dzieciaku myśleć najpierw a nie się teraz wyżalasz i pytasz co masz zrobić szczerze współczuje temu dziecku.a jak będzie starsze to co mu powiesz,że się uodził przypadkowo.

Gość mmmrał
napalona. chłopcy piszcie gg 5225159

Gość Tajemnicza Dama
Usunęłabym, albo oddała facetowi - w końcu, to on je zrobił :O :P

Gość klaudussiiaa
Moim zdanie takie nastoletnie damy to takie dziwki. Puszczają się w wieku 14-17 lat i co ? Przychodzą do rodziców z płaczem i mówią że są w ciąży. A co tacy rodzice mają zrobić? No wtedy to jednak oni ,a nie te małolaty muszą stanąć na wysokości zadania . Muszą kupować pampersy, ubranka, zabawki i wszystko po kolei . Bo taka młoda dama nie skończyła szkoły, nie ma pracy . A uwierzcie mi , że chłopaki bardzo rzadko zostają przy dziewczynach gdy się dowiadują że są w ciąży z nimi. Ty Czarnulka! Tak gadasz bo Tobie się akurat udało, że masz męża i od ciebie nie odszedł, a pomyśl ile dziewczyn jest w takiej sytuacji, że są same bo chłopak je zostawił i wyzwał od najgorszych, albo takie dziewczyny, które nie mają żadnego wsparcia od rodziny ?

Gość katarzna1278
JESTEM POTWOREM....czepiasz się błędów a nie wiesz że zakłada się kondomy a nie kondony

Gość ala ma kotaa
Cieszyłabym się , na pewno nie rozpaczała :) 16 lat miałam kiedy poznałam miłość swojego życia, więc ta wpadka w wieku 17 lat byłaby do przeżycia chociaż nie powiem namieszałaby i skomplikowała plany :) Pewnie nie byłoby mi dane cieszyć się nią na "spokojnie" tak jak teraz no ale cóż lepiej szybciej wyrosnąć i stawić czoła przeciwnością losu niż zrobić coś głupiego albo nie robić nic. Dziwie się tym wyzwiskom jakie tu padaja i to piszą dojrzałe osoby ? Wpadki były i zawsze będą. Takim osobą trzeba pomóc a nie gnębić. Nie jedna nastolatka stworzy lepszy dom niż dojrzała trzydziestka szukająca na siłę miłości i pragnąca dziecka bo zegar biologiczny tyka. Na szczeście wpadki nie zaliczyłam, teraz jestem prawie rok po ślubie i noszę w sobie owoc naszej miłości, nasz największy skarb :)