Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sztuczne mleko

sztuczne mleko dla niemowlęcia

Polecane posty

Gość sztuczne mleko

jakie polecacie sztuczne mleko dla 2 miesięcznego niemowlęcia ? i w jakich ilościach mu podawać?tyle ile chce czy w jest jakaś norma?

Dla każdego dziecka może być zupełnie co innego dobre. U mnie po Nan synek isę nie najadał, non stop był głodny. Bebiko sprawiało że miał wymioty. Najlepiej sprawdziła się Humana a później z nestle juniorki.

A co do dawki mleka to robiłam wg zalecenia na opakowaniu. Ale jeśli było jemu za mało to następnym robiłam więcej . Trzeba było uczyć się na własnych błędach :)

Gość sztuczne mleko
no właśnie , zaczęłam podawać od wczoraj bebiko a dzisiaj mały przy odbijaniu troche jakby wymiotował, a co jaki czas podawać mu?

moja jadła ( i je do dzis, tylko inny nr) NAN ha:)) ale tak naprawde, to musisz sama sie przekonac, co twoje dziecko zaakceptuje

Gość sztuczne mleko
no właśnie nie wiem jakie byłoby na lepsze?po bebiku mocno ulewa,i chyba się nie najada bo w kółko jest głodny i potrafi wypić nawet 120 ml.a za jakieś 15-20 min.jest już głodny i strasznie mi popłakuje , już mi ręce opadają , żeby 2 miesięczne dziecko mało spało , ciągle było głodne i na okrągło marudziło.sama już nie wiem , czy to od tego mleka ,podaje mu od wczoraj ale jak karmiłam go piersią to było dokładnie tak samo:prawie nie spał,ciągle był głodny i w kółko marudził jak nie wiem co.:(:(:(:(

Gość sztuczne mleko
tajoto,a dlaczego twoja mała pije NAN HA ???jeśli możesz to proszę odpowiedz.

moze mu cycka brakuje, chce sie poprzytulac, to raczej malo prawdopodobne zeby po zjedzeniu 120 ml dziecko bylo za 20 min glodne - moja tez ciagle plakala - lekarka polecila mi dawac jej wode do picia oraz wprowadzic smoczek tak samo bylo przy karmieniu piersia i potem butla, ja oczywiscie tez ciagle myslalam ze ona jest glodna i troche ja przekarmilam

Skoro za 20 minut znów jest głodny to zrób 150-180 ml. To że płacze to nie znaczy że jest akurat głodny –może potrzebuje czułości i Twojej bliskości, jest teraz ciepło na dworze więc na takim dziecku też to się odbija, może boli jego brzuszek itd.

Gość sztuczne mleko
tylko jak karmiłam go piersią to było to samo, :(:(

no ja miałam tak samo, karmiłam tylko 1,5 miesiaca bo zaczelam dokarmiac sztucznym - myslałam ze ten płacz z głodu moja corka po prostu uwielbiała ssac i lezec na rekach jesli chodzi o mleko to podawałam NAN 1 HA - takie polecila mi lekarka i na sztucznym mleku przepajaj wodą (ewentualnie herbatkami) jesli chodzi o porcje to na opakowaniu sa zazwyczaj i tak zawyzone dawki - moja w wieku 2 miesiecy potrafila wypic 270 ml w koncu doprowadzilam do tego, ze w miesiac podwoila swoja wage i lekarka mnie ochrzanila