Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezapominajka23

JAK O SIEBIE DBACIE NA CODZIEN?

Polecane posty

dbacie czy nie dbacie? To może ja napisze - jeśli chodzi o twarz zawsze specjalne kosmetyki do mycia twarzy, później tonic obowiązkowo i krem - 2-3 x w tyg peeling twarzy - 1 raz na tydzień algi plus serum np kolagenowe, peptydowe, kawior w kapsułkach w zależności od potrzeby ciało -3x w tyg peeling cukrowy lub z soli morskiej z oliwka, regularna depilacja, dziennie balsam ujędrniający do ciała - raz na miesiąc pedicure -mam żelowe paznokcie wiec raz na 3tyg korekta ale wygląd ich zawsze naturalny, bezowy, czasem francuski manicure -włosy -myje od 3do4 x na tydz w zależności d potrzeby, zawsze maska po każdym myciu bo są farbowane wiec muszę -zęby oczywiście o myciu nie będę pisać bo to normalne, ale ostatnio kupiłam takie nakładki Biała Perla super działają polecam ogólnie staram sie pic dużo wody, koktajli owocowych, jeść tez surowe warzywa i owoce. Jak coś mi sie jeszcze przypomni napisze. A W y?

Gość tu nikt o siebie nie dba

Hmmm ... Twarz - codziennie myję żelem oczyszczającym, koniecznie tonik matujący, krem tonujący ... makijaż - tusz pogrubiający, błyszczyk i odrobinka pudru matującego Aha ... 2 razy w tyg robię peeling twarzy i nakładam maseczkę z zieloną herbatą Ciało - codziennie wieczorem stosuję balsam mocno nawilżający, raz w tygodniu staram się spędzić kilka minut w solarium, żeby nie być jak \"córka młynarza\". Paznokcie mam naturalne i tylko maluję je beżowym lakierem (u rąk i nóg) Włosy - co miesiąc podcinam suche końcówki, a co 3-4 miesiące robię lekkie pasemka. Myję włosy co 3 dni i po każdym myciu nakładam odżywkę na noc. Jeśli chodzi o aktywność fizyczną to raczej nie ćwiczę ... Za to spędzam dużo czasu z moją córeczką na spacerach po lesie czy gonie ją jak mi ucieka :) Staram się nie jeść zbyt tłusto i bardzo ograniczam słodycze.

u mnie z aktywnością tez jest ciężko bo jak w pracy to do 17 a po to muszę obiadek ugotować, posprzątać itd i już mi sie nie chce a jak mam wolne to zazwyczaj jadę do domu albo staram sie trochę o siebie zadbać jak dziś np teraz robie pedicure, jestem z zawodu kosmetologiem wiec ogólny wygląd to moja wizytówka tak ze staram sie :-)

Gość dziwne to dbanie
Mycie siebie lub włosów nie nazywa się dbaniem, tylko higieną osobistą. Podobnie jest z makijażem- makijaż to upiększanie siebie, a nie dbanie. Gdyby tak nie było, to osoby, które się nie malują w ogóle trzeba by nazwać niedbaluchami, a przecież mają np. piękną skórę( dobrze nawilżoną) czy włosy. Dbanie o siebie to zabiegi na ciało, gimnastyk a czy tez wszelki ruch i stosowanie kosmetyków do różnych części ciała. Myślicie podobnie?

Gość aaannnnnka
twarz- wieczorem żel do mycia,mleczko,tonik ,krem 1 x w tygodniu peeling i maseczka 1 x w tygodniu henna brwi + depilacja 1 x miesiac henna rzęs włosy - myje codziennie -szampon + odźywka 1 iąc farbowanie + maseczka ciało - jak mam czas to masuję podczas kąpieli specjalna rekawicą,na peeling jakoś nie mam natchnienia juz wieczorem,ale zawsze obowiązkowo dobry nawilzający balsam depilacja regularnie - pachy,nogi,bikini stopy - pedicure 1 x na 2 tygodnie,codziennie wieczorem krem dłonie 1 x tygodniu manicure

Gość aaannnnnka
dieta bogata w warzywa i owoce codziennie rano płatki pszenne z mlekiem i tylko razowe pieczywo sport- brak,ewentualnie spacery a tak ogólenie to jem normalnie :-) zapomniałam - solarium pare minut 2 x w tygodniu a włosy podcinam 1 x kilka miesięcy :-)