Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka1706

dziewczyny pomocy

Polecane posty

Gość jolka1706

czesc jutro ide pierwszy raz w zyciu do ginekologa ,mam 17 lat i strasznie sie boje nie wiem co on tam robi?czy to badanie bardzo boli?.bardzo prosze opiszcie mi jak to wyglada.

jolka nie panikuj to nic nie boli. Wejdziesz do gabinetu powiesz że to twoja pierwsza wizyty a lekarz przeprowadzi z tobą wywiad. zapyta się o cykle miesiączkowe czy chorujesz na coś itp. Potem ciebie zbada weźmie wymaz i po sprawie

Gość jolka1706
jak wyglada to badanie i ten wymaz?

Gość ZUZA L.
Jolu ja chce byc z Toba szczera. Wspominam swoja pierwsza wizyte niezbyt przyjemnie. Niczego sie nie wstydzilam, nic mnie nie bolalo i nic strasznego mi nie zrobiono. Po prostu zwykle badanie. Tylko lekarz byl taki mechaniczny i nieczuly. Bylam prywatnie mialam wrazenie ze liczyl tylko na kase. Od razu chcial wcisnac mi tabletki anty bez zadnych badan ani wywiadu a ja akuratmialam problemy z hormonami. I w ogole nie wpominam go milo. Ale badanie bylo ok. Nic strasznego.

jolka bierze cienką pałeczkę zakończoną wacikiem wsadza płyciutko do cipki i wyciąga. Ja na szczęście wspominam dobrze swoja wizytę

Gość jolka1706
mama mnie umowila do swojego lekarza ,to facet ibardzo sie wstydze . a moze odwolac ta wizyte i zarejestrowac sie do kobiety,

Gość ZUZA L.
Badanie trwa tylko chwile. Siadasz na fotelu ,on zaglada gdzie trzeba (wklada dwa palce) I w tym samym czasie delikatnie naciska na brzuch. To nie boli ale jest troche nieprzyjemne. Trwa tylko sekunde. Nie pozwol mu uzyc wziernika (taki metalowy lub plastikowy rozwierajacy sie przyrzad) jezeli jestes jeszcze dziewica!!!!! Na to bedzie czas w przyszlosci i nie jest to konieczne. Ja mu pozwoloiam i niesty troche uszkodzil mi blone dziewicza. Nic nie bolalo ale krew ciekla po nogach i bylo to troche krepujace. Wymaz trwa chwilke i nic nie boli. Lekarz pobierze troche sluzu i nablonka z pochwy. To nic nie boli. Nic sie nie martw na pewno bedzie dobrze. Pamietaj ze zawsz jak czujesz ze cos jest nie tak mozesz o tym powiedziec. Pytaj sie tez go o wszystko co wydaje ci sie wazne.

ja pierwszy raz poszlam do faceta znaczy poszlam sie generalnie zapisac a ze facet byl to chcialam wiac ale z mama bylam to nie chcialam scen robic:P nie bylo tak zle:) powiedzialam ze pierwszy raz jestem, facet byl bardzo delikatny, pytal o pierwsza miesiaczke i takie tam ale mial minusa bo wypisal tabsy bez badan i nie zbadal piersi wiec do niego juz nie chodze;) nie ma czego wstydzic, na tym fotelu sie lezy praktycznie 5 sekund to badania, chwile i po krzyku:)

Gość ZUZA L.
Kobiety sa podobno gorsze i mniej delikatne. Idz do faceta on cie lepiej zrozumie.

ja bylam raz u babki fajnie sie z nia rozmawialo bo wszystko normalnie mowila ale badanie strasznie bolalo i jakos tak cie przeciagalo:o u faceta to tiru riru, 5 sekund i po krzyku, a tam na tym fotelu to z minute bylam strasznie mi pchala palce do srodka i czulam jakby chciala mnie rozerwac:( wole facetow, nie ma sie co wstydzic, maja dluzsze palce wiec badanie mniej boli;)

chociaz tez nie mozna wrzucac wszystkich do jednego wora bo zdarzaja sie faceci ktorzy badaja kobiety gorzej niz weterynarz krowe:( a i zdarzaja sie babki ktore sa delikatne:) ale ja na taka nie trafilam:P

Gość jolka1706
to palce tez tam wklada? a moge tam isc z mama

Gość jolka1706
przeciez to facet . jego to nie podnieca?

na pewno cos tam sobie mysli jak jakas balbina przyjdzie z ladna cipka:D ale nie siedzisz z cipka przed jego twarza pol godziny tylko 5 sekund;) ja sobie to tak tlumacze:)

Gość jolka1706
wole do kobiety .z kobieta lepiej porozmawiac o tych sprawach.no i pokazywac wszystko

a ja nie bo jak napisalam z ta jedna cos sie zbyt dlugo przeciagalo:o mam nowego gina i niestety musialam na fotelu byc gdzies z 3 czy 4 minuty ale mialam badanie, pozniej usg i jeszcze cytologie wiec troche to zeszlo:)

ale jesli sie bedziesz lepiej z babka czuc to znajdz sobie babke i kazdy bedzie zadowolony:) ja nawet nie probuje szukac bo jakos sie przejechalam na tamtej:P wole facetow:P

Gość jolka1706
dzieki dziewczyny za informacje ,ja ide spac ,niech to juz bedzie za mna

Gość plllllllllllllllllllllllllllll
No to jak było? Napisz, bo ja też się niedługo wybieram i się boję