Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaconiewiey

Mam pytanie -dla tych co w UK dlugo

Polecane posty

Gość takajednaconiewiey

Mam pytanko. Jestem rozwodka z 3 maluchów i nie dawno dostalam mieszkanie z Urzedu jak to w zyciu mam faceta ktory wynajmuje pokoj zupelnie gdzie indziej ,ja mam status samotnej matki gdyz rozne dofinansowania z tego tytulu dostaje gdyz nie dalam bym rady pracowac 40 godzin. I moje pytanie moj facet u nas spi ,zawozi do sklepu ,pomaga, Nie siedzi caly dzien. Czy to jest prawidlowe ,czy ktos sie moze doczepic , nie pomaga mi finansowo bo ma swoje oplaty itd. pozdrawiam.

z tego co slyszalam to zaden facet nie moze u Ciebie mieszkac, jesli mieszkanie jest tylko na Ciebi i dzieci. moze sie zdarzyc ze "ktos uczynny" powiadomi council i zrobia Ci nalot. wtedy lepiej zeby nie znalezli dowodow pomieszkiwania osob trzecich, np ciuchow, perfum czy meskich zyletek :) aczkolwiek council nie moze Ci zrobic nalotu przed 8 czy 7 rano oraz po 18 lub 20 i w weekendy (nie jestem pewna na 100%). tak samo jest w przypadku tych ktorzy nie placa abonamentu telewizyjnego :) ich rowniez nie moga nachodzic w okreslonych godzinach. mysle ze najlepiej jak zadzwonisz do councilu i sie dowiesz

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
No a co jej zrobiá ,jak on placi swoj tax,czynsz,parking itd? zrobia nalot ? a potem co wiezienie ?

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ale to nie rozumiem on ma swoj pokoj wszystko sobie placi u niej jest na noc i za to maja ja wyrzucic z chalupy? to bez sensu .

witam:-) Jeżeli facet ma pokój i może udowodnić,że go tam wynajmuje-płaci wszelkie opłaty-to nie mają się do czego przyczepić. Ale jak to w życiu różnie bywa-są tacy co doniosą,że on sypia u Ciebie i domysły są różne. Najlepiej-im otoczenie o Tobie mniej wie,tym lepiej śpi:-) Pozdrawiam

Gość nikt nie moze
u Ciebie mieszkac ! Przeciez w aplikacji masz wyraznie podac wszystkie zmiany jakie zachodza w Twojej sytuacji majatkowej i rodzinnej. Musisz zglosic kazda osobe,ktora z Toba mieszka i nie ma znaczenia czy to facet czy kolezanka,czy jestescie rodzina czy nie. Ich zarobki sa sumowane z Twoimi i rosnie Twoj dochod. Jezeli Ci udowodnia.ze ktos mieszka u Ciebie, to zabiora Ci wszystkie banafity i bedziesz musiala zwrocic juz wyplacone . Mam nadzieje,ze nie sprawdzaja za bardzo,bo mam podobna sytuacje do Twojej :)