Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmietnik w buzi

usuwanie zęba - katowice

Polecane posty

Gość śmietnik w buzi

Mam smietnik z buzi. Efekt panicznego strachu po denstystce-sadystce. Na moje nieszczescie ten dziurawy smietnik nie bolal praktycznie :o W koncu postanowilam to zmienic, trafilam do bardzos ymaptycznej Pani stomatolog, ktora wbudza moje zaufanie na tyle, ze nie dostaje histerii :) Problem w tym, ze mam 2 zeby do usuniecia a wlasciwie zab i resztke inngeo. W jednym przypakdu najprawdopodobniej bedzie dlutowanie potrzebne :o Niestety ta Pani się tym nie zajmuje i potrzebuje dentysty-chirurga. Sprawa dośc pilna bo ta reszta po zlamaniu boli tak, ze musze lykac pylarginum jak cukierki, bo inaczej umarlabym :( Zna ktos dobrego dentyste-chirurga, najlepiej w Katowicach, ostatecznieniedaleko Katwowic. Milo, gdyby mial umowe z NFZ :) Dobrego tzn takiego ktory sprawi, ze nie zwieje z fotela :P

Gość Lubię jogurt
Ale wyrywanie zęba obecnie to żaden problem i ból. Miałam kilka tygodni temu wyrywany jeden. Lekarza nie wybierałam poszłam do pierwszego lepszego. Daje ci zastrzyk w dziąsło najbardziej bolesne w całym zabiegu ale nie bardziej jak zwykłe szczepienie. Wyrywania nic nie czujesz. Bardzo bałam się bólu po minięciu znieczulenie ale go nie było. Nie wiem czy tak wszyscy maja czy zależnie od organizmu. Nie ma co wybierać tylko iść i sie nie bać.

Gość śmietnik w buzi
No ale problem w tym, ze ten pokruszony zab to pzostalosc po denstycre sadystce - do tego zeba robila dwa podejscia, za akzdym razem ma max. dawce znieczulenia (mowila, ze juz wiecej mi dac nie moze...twarzy nie czulam a zab bolal tak, ze myslalam, ze umre). Na zalozenie plomby (mialam wlozona trutke) juz sie nie odwazylam :o Poza tym ona mi powiedziala, ze mam znalezc chirurga do tego zeba. Polecila mi babke, niestety dzis juz miala zamkniete a w piatki nie przyjmuje :( Musialabym czekac do poniedzialku...a chyba umre.

Gość śmietnik w buzi
Wiem, ze sama sobie krzywde wieksza zrobilam, ale juz po fakcie :( Bylabym wdzieczna za namiary na dobrego chirurga ;)

Gość echirurgga
Chirurga Ci nie doradzę , ale mogę cie pocieszyć , że w dzisiejszych czasaach usunięcie (i leczenie) zębów to nic strasznego. Teraz są b.dobre znieczulenia ,po któórych nic nie boli. Dla bardziej strachliwych można nawet znieczulić błonę śluzową przed ukłuciem , że nawet tego się nie czuje

Gość śmietnik w buzi
Ale ja tegi zeba nie robiłam 10 lat temu a 1,5 roku temu. Obecna dentystka byla w szoku i stwierdzila, ze jej sie nigdy w zyciu taka sytuacja nie zdarzyla (ale niczego nie wyklucza)...natomiats tamta (mloda) powiedziala, ze niektorzy ma znieczulenie nie reaguja :o

Gość gość
jak to nie reagują???

Gość gość
w Katowicach znam jeden dobry gabinet stomatologiczny http://top-dent.katowice.pl/ który znajduje się przy ul. Wojewódzka 50/5. Tam możesz iść na usuwanie zęba i na profesjonalne leczenie.

Gość gość
Nawet ze znieczuleniem nie byłam w stanie znieść uczucia usuwanego zęba, ale odkąd znajoma poleciła mi BoaDent to trochę zmieniłam podejście. Dostałam solidną dawkę znieczulenia i zęba nie ma.

Gość gość
Wiele dobrego s łyszałam o przychodni Duomedica (tu masz ich stronę – duomedica.pl) . Z leczeniem kanałowym na pewno bez problemu sobie poradzą. Jak bardzo się boisz bólu zawsze możesz poprosić o silniejsze znieczulenie (choć w moim przypadku nigdy nie było takiej konieczności). Personel jest tam miły i pomocny.

Gość gość
Doktor Hassan Steif z Prodenta Clinic w Katowicach dobrze usuwa zęby. Szybko, sprawnie i bez strachu.

Gość gość
Ja zeby usuwam tylko u chirurga teraz - wole wyspecjalizowanego lekarza bo w stomatologii też sa specjalizacje przecież. I sprawdzam sobie jak trafiam do kogoś innego czy daną specjalizacje ukonczył. Tak z kazdym lekarzem robie sprawdzając w rejestrze lekarzy każdego http://www.oil.org.pl/xml/oil/oil68/rejlek/hurtd

Gość gość
Najwięcej pozytywnych opinii słyszałem o Panu dr Dłuciku jeżeli chodzi o usuwanie zęba. I rzeczywiście - firma godna polecenia. Żona miała po usunięciu w innym zakładzie problem z tak zwanym suchodołem po usunięciu ósemki. Rana nie chciała się goić, ból codziennie nie ustawał. Pojechaliśmy do doktora Dłucika, który zalecił kurację antybiotykową oraz zabiegi ozonoterapii. Po kilku dniach wszystko zaczęło się ładnie goić. Od tej pory jeżeli dentysta i chirurg to tylko tam.