Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_ania

mały geniusz wokalu

Polecane posty

Gość zaniepokojona_ania
Cleopatra Stratan - Najmłodsza gwiazda na świecie Anna Motreanu (zredagowany przez: Agata Szałkiewicz, Magda Głowala-Habel) Słowa kluczowe: Cleopatra Stratan, muzyka 2008-03-30 23:58:10 Latem 2006 cała Rumunia oszalała na punkcie tej debiutującej piosenkarki, a jej pierwszy singiel "Ghiţă” wdrapał sie na szczyty list przebojów. Był to całkiem niezły wynik, jak na 3-letnią dziewczynkę... Ojciec Cleopatry, Pavel Startan, jest mołdawsko - rumuńskim piosenkarzem rockowym. Urodzony w 1970 roku, za czasów gdy Mołdawia należała jeszcze do Związku Radzieckiego, swój pierwszy komercyjny sukces odniósł w 2002 albumem „Amintiri din copilărie" („Memories of Childhood"). Z racji swojego rumuńskiego pochodzenia i zdecydowanie lepszych perspektyw z punktu widzenia rozwoju muzycznego, wraz z rodziną przeniósł się do Rumunii. Dawny Siedmiogród przyjął Stratana z otwartymi ramionami, a piosenkarz szybko urósł do rangi gwiazdy. Nikt wtedy nie przypuszczał, że nowonarodzona córeczka Pavla w krótkim czasie znacząco przerośnie go popularnością. Wszystko zaczęło się od pewnego dnia w studiu nagraniowym, kiedy to Pavel nagrywał nowy materiał do swojego drugiego albumu. 2,5- letnia Cleopatra towarzyszyła tacie podczas pracy. W pewnej chwili, zupełnie spontanicznie chwyciała mikrofon i zaczeła śpiewać wraz z ojcem. Mimo zaskoczenia, ekipa nie zatrzymała pracy i pozwoliła dokończyć nagranie osobliwemu duetowi. Dziewczynka zaśpiewała utwór czysto, a jej dziecięcy, delikatny głosik dodał świeżego uroku piosence. Tak, opisując w skrócie powstał utwór „Mama", który potem Cleopatra nagrała w wersji solowej. Cleopatra w ramach czystej zabawy zaczęła nagrywać kolejne piosenki. Pavel nie mogąc przewidzieć jak długo córeczka będzie miała zapał do śpiewania, nie planował żadnych kroków związanych z wydaniem płyty. Dopiero po pewnym czasie, gdy okazało się, że Cleopatra nagrała aż 12 kawałków, wytwórnia postanowiła wydać je w formie albumu. Tak oto narodziła sie najmłodsza komercyjna gwiazda na świecie, gdyż w momencie podpisywania kontraktu, dziewczynka miała mniej niz trzy lata.

Gość Anna Bella
Normalna dziewczynka:) Dzieci mojej przyjaciółki i..spiewają tak samo. Rytmiczne, czysto, melodyjnie. zapytajcie nauczycielek muzyki..wiele takich dzieci jest. Tylko one, jak i ich rodzice nie wpadli na to, że celem ich życia będzie śpiew. Raczje kształcą dzieci na lekarzy, inżynierów, handlowców, prawników... To samo z rysunkiem...Ile osób super rysuje.. ale jakoś ma to gdzieś...aż szkoda;) Rodzice tej dziewczynki wiedzieli jak "zarobić" kasę na niczym- spiewanie dziecka:) Nie naśladowałabym ich jako rodzic:)

Hmmm... Geniuszem to ona nie jest... Dziecko, które umie mówić, potrafi też zaśpiewać. Tyle tylko, że małe dzieci mają bardzo niewielką skalę głosu. Ale tutaj rozstrzału na 3 oktawy nie da się zauważyć, melodyjki opierają się na jednej oktawie, czyli zupełnie mieście się to w skali głosu przeciętnego dziecka. A że śpiewa czysto?? Cóż, słuch muzyczny się ma, albo się go nie ma. Ona ma, więc śpiewa czysto. Dla mnie żadna rewelacja ani rewolucja. Po prostu miała dobrego tatusia, który ją wylansował.

Gość khgh
jest super :))

Gość zaniepokojona_ania
ja też uwielbiam spiewać :D "Jestem szalona":) tak spiewam na cały głos w kazda sobote podczas grupowej adoracji mojego nadwyrężonego odbytu na remizyjnej zabawie w Cycach Małych:classic_cool:

Gość Anna Bella
Dziecko, które umie mówić, potrafi też zaśpiewać. Tyle tylko, że małe dzieci mają bardzo niewielką skalę głosu. --- a ja powiem coś od siebie... dzieci z reguły śpiewają czysto..rytmicznie..ale jak mają 4-5 i więcej lat już nie śpiewają! wstydzą się! Albo olewają... I nic ich nie zmusi:) No i co? talent zmarnowany... ale to jest nagminne nawet mówienie Tak ładnie śpiewasz,żaśpiewaj a mały: Nie!:P

Gość Anna Bella
Ja np.gdy robie wypasiona impreze w domu, tzn. zbieram moich ziomow z Kola Rozancowego i sie razem modlimy, a na koniec spiewamy glosno piesni koscielne (w sezonie takze koledy), przygrywajac sobie na elektrycznych cymbalkach i grzebieniu.;-)

==> Anna Bella chodziło mi o coś innego. O zwykłe fakty. To, że dziecko nie chce to już inna sprawa. I nie jest tak, że talent zmarnowany, bo dziecko nie chce. Talent ma naprawdę niewiele osób, czasami w tak młodym wieku można to powiedzieć, ale najczęściej wychodzi to dopiero później. Są dzieci wybitne, ale to bardzo rzadkie przypadki. A ta dziewczynka jest najzupełniej w świecie przeciętna. I tyle.