Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia-22-pocztylionka

Poczta Polska

Polecane posty

witam chcialabym zapytac wszystkich co sadza na temat uslug poczty polskiej moze sie ktos zrazil albo wrecz przeciwnie,ma mile doswiadczenia.prosze o komentarze

podnosze

Gość em 12345
ja kiedyś sprzedawałam perfumy na allegro i jeśli nie zapłaciłam za polecony a jedynie priorytet ZAWSZE przesyłki te ginęły!!! A nieraz jak przychodziła mi paczka z niemiec była zdewastowana!!!!!!!!!!

Gość em 12345
dodam,że jedne perfumy to czasem koszt nawet 300zł! :(

Gość nie powtarzaj sie.....
"kobieta ja" - skoncz :o wcale im sie nie dziwie, ze strajkuja :o pierrdolony kraj😠

z tymi pzesylkami to jest roznie:) zazwyczaj przychodza na czas,poprostu wiele ludzu ludzi czekajacych na paczke,gdy ja dostanie nie sprawdza daty i godziny na datowniku, co jest najwazniejsze gdyz nadawcy czesto oszukuja i mowia o wczesniejszym terminie wyslania,a potem robia sie z tego problemy, ludzie mowia ze paczka jest opozniona a na datowniku jasno i wyraznie jest ktorego dnia i o ktorej godzinie zostala nadana. trzeba tez pamietac, o terminach jakie poczta gwarantuje na dostarczenie przesylki.

nigdy nie ma tak ze priorytet idzie 1 dzien, to nawet czasami nierealne!!!! od momentu wyslania listu poleconego ekonomicznego na 3 dzien roboczy powinien dojsc,a polecony priorytet na 2 dzien roboczy. przesylki gina to prawda,ale wtedy sklada sie reklamacje. listy zagraniczne, gdy sa zdewastowane, pisze sie wtedy wyjasnienia, i obciaza poczte polska za uszkodzenia.

Gość ALLEGRO = INTERNETOWY BAZAR
:o "nadawcy czesto oszukuja i mowia o wczesniejszym terminie wyslania,a potem robia sie z tego problemy, ludzie mowia ze paczka jest opozniona a na datowniku jasno i wyraznie jest ktorego dnia i o ktorej godzinie zostala nadana." zgadza sie sprzadajcy czesto oszukuja a idioci bez mozgu nabieraja sie

Gość em 12345
akurat ja byłam uczciwym sprzedawcą. I chciałam, aby klienci byli zadowoleni, więc zawsze wysyłałam paczke na następny dzień roboczy po wpłacie na konto. Niestety jak przesyłki zaczeły ginąć tylko straciłam mnóstwo pieniędzy

Gość em 12345
jakiś czas temu oglądałam w telewizji,że na jakiejś wiejskiej poczcie znaleziono w magazynie mnóstwo kartek, paczek i listów, zniszczonych oczywiście, z ok. 5 ostatnich lat.

kobieta ja,skoro tak bardzo jestes niezadowolona z uslug poczty sa rowniez inne firmy,ktore zajmuja sie doreczaniem korespondencji.wystarczy poszukac w internecie

Gość em 12345
tez myslałam o innych firmach,ale są baaaardzo drogie.

Gość no to teraz ja
Poczta jest beznadziejna,dlatego staram sie korzystac z uslug firm kurierskich. Krew mnie zalewa ze ten syf jest finansowany z moich podatkow

na 20 przesylek z UK do Polski dotarlo 5 z czego 3 mialy rozdarte opakowanie. Skarga zostala zlozona, ale pocztowcy powiedzieli, ze nie mozna listonoszowi udowodnic kradziezy. Co zrobilam? Kupilam w sklepie ze smiesznymi rzeczami sztuczne gowno i wyslalm paczka do Polski z karteczka dla listonosza-zlodzieja w srodku : "wez to zjedz zlodzieju" :) od tamtej pory przesylki przychodza zawsze, ale moim sasiadom dalej ginie :)

firmy kurierskie sa drogie,ale jesli ktos mowi ze poczta to syf to powinien skorzystac z ich uslug.a nie narzekac ze poczta to gowno

Gość no to teraz ja
Totez korzystam, co nie zmienia faktu ze Poczta jest finansowana rowniez z moich podatkow wiec jak najbardziej mam prawo sie wypowiadac na temat pracy ludzi, ktorzy dostaja wyplate takze dzieki mnie.

Gość nie powtarzaj sie........
kobieta ja "ta, firmy kurierskie ktore kasuja najmniej dyche od dostarczenia paczki. dziekuje, ale przeznaczeniem poczty jest dostaczanie przesylek, wiec to nie ja bede szukac nowych form otrzymywania ich, tylko niech poczta zacznie spelniac swoje obietnice." wez mnie nie denerwuj :o menopauze przechodzisz czy co?! :o a InPost to co?! to tak jak Poczta Polska, wiec nie narzekaj glupia babo tylko przezuc sie na cos innego jak sie nie podoba:o🖐️

Gość pam pa ram pam
Śmiech mnie ogarnął jak usłyszałam o ich strajku. Jak ktoś słusznie napisał - ZAWSZE przesyłka jest opóźniona, zdarzały mi listy polecone zostawione w ogólnodostępnej skrzynce w akademiku. Partaczą swoją pracę i nie mają wstydu domagać się wyższych wynagrodzeń. Kiedy mogę korzystam z metod alternatywnych. Nie mogę się doczekać kiedy PP splajtuje.

kobieta ja "a sie bede powtarzac, ile bede chciala. strajkuja, BO CO?! dlaczego strajkuja? no wyjasnij mi" dlatego, ze nie dostaja odpowiedniego wynagrodzenia :o i nie rzucaj sie tak idiotko:o🖐️

do mnie zawsze dochodza paczki i nigdy nie zdarzylo sie tak zeby zaginela priorytet jest juz u mnie na drugi dzien 🖐️

poczta polska nigdy nie splajtuje,to wiecej niz pewne

do:niunia-22-pocztylionka - jak to niemożliwe - Anglia jest większa od Polski i tu list 1 (jak nasz priorytet) jest na następny dzień. Ustawione jest wszystko realnie - listy wybierane są w moim mieście najpóźniej o 17.30

paczki z polski do polski dochadza, paczki z UK nie. Przynajmniej do moich sasiadow i do niedawna do mnie. Jak listonosz zobaczy miejsce nadania, paczka znika. Listonosz-magik, doprawdy. I to w Warszawie.

Gość no to teraz ja
Wystarczyloby gdybysmy przestali placic na Poczte a splajtowalaby bardzo szybko. A jesli chodzi o strajk to nie ma przeciez przymusu pracy na poczcie, jesli komus nie odpowiadaja warunki to wystarczy zlozyc wypowiedzenie.

Gość kobieta ja
japierdole, co za kretyni.

Gość nosz k...
priorytet powinien isc 1 dzien, GORA 2 dni, a cholerna poczta ma sobie zastrzezone, ze opoznienie priorytetu moze wynosic 4 dni!!! co za chooje, ZAWSZE spozniaja sie z przesylka. jesli cos zostalo wyslane w poniedzialek okolo 15 to dochodzi w piatek o 15!!! zenua normalnie. poczta polska to jedno wielkie GOWNO. i nie wazne czy wyslesz priorytet czy polecony+priorytet czy norlany zwykly list, I TAK DOJDZIE W TYM SAMYM CZASIE, bo poczta ma na to nasrane, kasuje tylko wiecej za znaczki!! a sie bede powtarzac, ile bede chciala. strajkuja, BO CO?! dlaczego strajkuja? no wyjasnij mi, jesli widzisz w mojej postawie jakies powody do ich strajkowania! z poczta mam tylko tyle wspolnego, ze od czasu do czasu cos zamawiam, a czekanie na to dluzy sie w nieskonczonosc, chociaz jest to priorytet!!! jedyne czego chce od nich to dotrzymywanie zobowiazan, a jak na razie tego nie robia! i oczywiscie sprawdzam termin wyslania, bez tego nie moglabym miec zadnych roszczen. co do czasu w jaki priorytet powinien dojsc, na poczcie pytalam sie i otrzymalam odpowiedz, ze od 1 do 2 dni. poczta powinna sie zmienic, a nie czekac, az mniej ludzi zacznie korzystac z ich uslug, a podatkow bedzie placic tyle samo! nie powtarzaj sie........, jak nie masz zadnych racjonalnych argumentow, tylko wyzwiskami sie potrafisz poslugiwac, a do tego nie czytasz co pisze, to daruj sobie odpowiedzi.

Gość i jeszcze to
sama sie nie rzucaj, jesli chca odpowiednie wynagrodzenie, to niech najpierw sobie na nie zasluza. a priorytet nie wazne, z ktorego konca kraju dochodzi, powinien dochodzic 1-2 dni, a nie 4 (bo ty z pewnoscia zamiawiasz z miasta oddalonego o gora 100 km, wtedy sie nie dziwie, ze dochodzi na nastepny dzien od wyslania).

a myslisz ze nie pracują??? jakby nie pracowali nie dostalabys rachunku za telefon, listu, poleconego,przekazu pocztowego... jak ktos nie wie jak ludzie pracuja na poczcie lepiej sie nie dzywac...