Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia-22-pocztylionka

Poczta Polska

Polecane posty

Gość i jeszcze to
wiem, ze pracuja. moze powinni zatrudnic wiecej pracownikow, aby paczki byly dostarczane w terminie? gdy wszystko chodziloby plynnie, moze wtedy mieliby prawo domagac sie wyzszych pensji? bo na razie ludzie przewaznie sa niezadowoleni z ich pracy...

Gość denat pochmurny
"a myslisz ze nie pracują??? jakby nie pracowali nie dostalabys rachunku za telefon, listu, poleconego,przekazu pocztowego... jak ktos nie wie jak ludzie pracuja na poczcie lepiej sie nie dzywac..." bo to sa stare i glupie lampucery dlatego tego nie rozumieja:o:o

Jak słysze o PP to mi sie niedobrze robi 😡 Zaginione przesyłki, listy priorytetowe idące ponad (!) tydzień, przekaz pieniężny szedł ostatnio w obrębie jednego miasta do mnie tez niemal tydzień.Paranoja jakaś. I jeszcze strajk za strajkiem i żadanie podwyżek! Ciekawe za co pytam? W dupie maja klientów i pracują na \"odwal sie\" - taka prawda. Chcą podwyzek, to niech najpierw zaczną uczciwie i sumiennie pracowac. A jak nie, to zawsze mozna prace zmienic

Gość nie wszedzie tak jest
nie wszedzie tak jest :o chyba tylko u was pracuja takie nieroby i stare, spasione dewoty wpier...jace pączki :o laguna skad jestes?

to prawda nie wszedzie tak jest. nie mozna generalizowac... wszystko zalezy od czlowieka, ja w swoim urzedzie nie spotkalam sie z tlustymi babami jedzacymi paczki, zazwyczaj pomagaja klientom w miare mozliwosci, mam wieksze doswiadczenie z zapleczem pocztowym i wiem ze staramy sie jak najlepiej zeby klient byl zadowolony, gdy przyjdzie np po poludniu i chce odebrac list polecony, bo listonosz w tym samym dniu zostawil awizo, pozwalamy odebrac list chociaz przepisowo powinien odebrac go jutro na okienku, to samo z paczkami, gdy ktos dzwoni i paczka jest akurat na magazynie nie musi czekac do nastepnego dnia zeby poczta ja dostarczyla tylko moze przyjechAac po nia. oczywiscie jest to niezgodne z regulaminem ale staramy sie byc pomocni dla klienta

Z Krakowa. Jak mieszkałam w centrum jeszcze to o dziwo wszystko jakos tak lepiej funkcjonowało, teraz mieszkam na obrzezach miasta i to, co sie wyprawia na poczcie to tragedia, pomijam ze mimo mojej obecnosci w domu do skrzynki dostaje awiza zeby przesyłke odebrac na poczcie bo mnie podobno nikt nie zastał. To nie zemsta listonosza :P, bo sasiedzi maja podobnie eh... Teraz czekam na przesyłke i jesli nie dojdzie to nie wiem co zrobie 😡

Aha, zeby nie było. Panie w okienkach sa na naszej osiedlowej poczcie bardzo miłe :D

Gość fcs
tez mam niemiłe doświadczenia z poczta polską.Szczególnie jeśli chce coś wysłać z UK do Polski:(

Gość denat pochmurny
"...pomijam ze mimo mojej obecnosci w domu do skrzynki dostaje awiza zeby przesyłke odebrac na poczcie bo mnie podobno nikt nie zastał." ja tez tak czasami dostaje bo np. place za paczke priorytetowa na Allegro a skrrr...yny oszusci wysylaja duza rzecz jako list polecony bo chca na tym zarobic:o zazwyczaj litonosz jezdzi na rowerze wiec pomysl jakby listonosz mial do rozw. 30 takich "listow poleconych" musialby miec chyba przyczepe :D dlatego zostawiaja awizo, mysl kobieto:o a zas paczki rozwoza u mnie kurierzy

dokladnie tak jest, listonosz nie zabierze sie z takimi pakunkami, a oprocz listow poleconych ma jeszcze zwykle listy, czesto sa to relkamy makro lub klub dla ciebie- co jest bardzo ciezkie a do tego przekazy i pieniadze... musi myslec o wszystkim...

Gość pam pa ram pam
Ludzie, mamy XXI wiek, są samochody, internet, faksy, telefony komórkowe. Nie wiem, jak ludzie pracują na poczcie, ale świetnie wiem jakie są efekty - opłakane.

Gość GdybyNieJa
nie niestety, jest tak jak jest, możemy się przyzwyczaić i nadal korzystać z usług poczty albo przerzucić się na konkurencję - paczkomaty. wystarczy poczytać forum pracowników poczty - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2118 to co sami piszą o swojej pracy jest naprawdę żenujące, wstyd pracować w takich warunkach i za takie pieniądze