Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peaceeee

coś o hippisach

Polecane posty

Gość peaceeee

mam impreze na temat hippisów, błagam powiedźcie mi w co sie ubrać i jak zachowywać, tzn jakieś zwroty itp

Gość
zwrotów to ja nie znam :P a jesteś dziewczyną jak sądzę? ;) na pewno spodnie dzwony, koraliki, rzemyki, na nogi sandały, w ogóle buty skórzane, mogą być trzewiki, półbuty, glany. ubranie ogólnie kolorowe

Gość
ale tylko prawdziwe :D kwiatki, np stokrotki można sobie przepleść przez pierścionki :> na szyję korale, wisiory, jeśli spódnica to długa, falbaniasta. wszelkie indyjskie ciuszki

Gość
ale glany też mogą być, w zasadzie prawdziwy hippis nie patrzy czy coś jest "hippisowskie", chociaż oczywiście liczą się wzory, rodzaj materiału itd.

Gość i weź jointa
;)

Gość peaceeee
ok, to jaki strój to już wiem, ale co z zachowaniem? jak mam sie zachowywać, co mówić, co robić?? i własnie jakie piosenki znacie? ja znam tylko kwiaty we włosach:P

Gość
zależy czy polskie, czy zagraniczne ;) hymnem hippisów jest "San Francisco", oprócz tego "California Dreaming", "White Rabbit", oczywiście muzyka z "Hair" z polskich trudno coś znaleźć, ale może z lat 70 typu Breakout ("Gdybyś kochał hej")

Gość
desiree83 -------> o właaaaaaśnie :D

Gość peaceeee
dzięki Wam wielkie, ale dajcie coś o zachowaniu...plis:)

Gość no i Jimi Hendrix

Gość no i Jimi Hendrix
a co do zachowanie to nie ma chyba nic specjalnego co musisz robić,najlepiej być sobą no i zachowywac się naturalnie spokojnie,mieć pokojowe,pozytywne nastawienie do ludzi(wiadomo hippisi,miłość,pokój itp.):)

Gość no powinnas udawac ze palisz
marihuanę, byc lekko przymulona w sposob przyjazny do swiata, na kompletnym luzie, ale spokojnie, bez krzykow, mowic,ze kochasz ludzi, i make peace not war, czyli byc pokojowo nastawiona, mozesz zdjec buty np. mozesz miec gitare, na szyi pacyfę

Gość no powinnas udawac ze palisz
acha, make love not war raczej udawac ze zakladasz komune