Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hermenegilda_komm

Temat - Kirene.

Polecane posty

z tym, że jeśli rozmówca zartu nie zrozumie, uwierzy w niego, to co się dzieje z prawda?

Gość prawdaz
Prawda jest niezalezna od blednego pojmowania przez rozmowce, zartoblizej formy wyrazania Prawdy.

Gość Psedłonim
Kirene, a co powiesz na to, jeśli zeznam, iż wcale nie żartowałem?

Gość Psedłonim
W żadnej, Kirene. Powszechnie wiadomo, że ja jestem smutas. :-)

to żartowałeś czy nie żartowałeś, kiedy umawiałeś isę ze mna na obiad? bo chyba się pogubiłam :(

Gość prawdaz
Pytanie powinno brzmiec " czy umowilismy sie na obiad" a pewnie chodzi bardziej "czy obiad dojdzie do skutku" :P

Gość Psedłonim
:-) Ja także się nieco pogubiłem, Kirene. Ty o obiedzie, a ja jeszcze jestem przed pierwszym śniadaniem.

Gość Psedłonim
Ale ja jadam śniadania dość regularnie. Nie wcześniej jednak, Kirene, niż przed szesnastą. :-)

Gość Psedłonim
A jak się zdarzy, Kirene. :-)

Gość Psedłonim
I następnych dni, Kirene. Ja znikam do poniedziałku. :-) Pozdrawiam.

Gość quick *****
Już wtorek.

Gość Sonata księżycowa
Istotnie, Kirene. I co z tego wynika?

dzień dobry :) z czego wynika? Z tego, że niezdrowo się odżywiasz, czy z tego, że wtorek?

Gość Sonata księżycowa
Chyba masz rację. Zostałem zmuszony do znacznej redukcji ilości soli, co spowodowało, iż mój organizm doznał szoku. Sądzę, że ten solny eksperyment niczym dobrym się nie skończy, ale sama rozumiesz, Kirene, że kiedy kobieta się uprze, nic się nie da zrobić. :-)

Gość Sonata księżycowa
Oczywiście, Kirene. Mogę. Ale nie o to przecież chodzi. Czy Ty byłabyś zachwycona, gdyby najbliższa Ci osoba w jakiś sposób Cię oszukiwała?

trzebaby zacząć od powodów , dla których ograniczono Tobie ilość soli...

Gość SOnata księż

Gość SOnata księż
:-) Złudne przekonanie, że za dużo solę. Co to znaczy, że za dużo? Potrzebuję soli, więc solę i tyle. No nic. Mogę się jeszcze jakiś czas zabawiać w roli królika doświadczalnego.

Zakładajc, że dla odmiany rozmawiamy poważnie... Przecież to Twoja sprawa, ile solisz, prawda? Chyba, że gotujesz i dla drugiej osoby potrawa robi się niejadalna z powodu przesolenia.

Gość Psedłonim
Dla drugiej osoby gotuję dość regularnie i staram się solić w jej gust. Za to druga osoba usiłuje wmówić mi, że solę za dużo. Za nic się zdają, Kirene, tłumaczenia, że sól jest szlachetnym minerałem. Że ogromna większość organizmów na ziemi żyje w słonej wodzie, że sól jest używana w Bibli. w charakterze pozytywnego odniesienia. I co? I nic. Ja za dużo solę...

Będe się upierać, przecież to TWOJA sprawa, nie jej. Wybacz, ale mój skolowany rozumek nie jest w stanie pojąć, jak można się wtrącać do cudzych upodobań kulinarnych (oczywiście pomijam sytuacje, kiedy dieta jest koniecznością ze względu na poważną chorobę).

Gość Psedłonim
Oj, Kirene! Jakbyś nie wiedziała, jak nieracjonalnie może zachowywać się zakochana kobieta. Logiki w tym nie znajdziesz za grosz. Podejrzewam, że Ty tego ciągotki także masz w sobie. Powiedz szczerze, czy tolerowałabyś u swojego boku mężczyznę niechluja i łachmaniarza?

Nieprzestrzeganie elemntarnych zasad higieny odbija się na otoczeniu w dość nieprzyjemny sposób, prawda? Tak samo alkoholizm, agresja i parę innych rzeczy. Ale to, co je, co czyta, jakie filmy lubi oglądać, czy woli koszulki polo czy T-shirty...ja się nie wtrącam i oczekuję tego samego.

Gość Psedłonim
E tam, Kirene, dobrze wiesz, że nie jest tak, jak piszesz, kiedy się mieszka pod jednym dachem z drugim człowiekiem. :-)