Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna__28

pierwsza wizyta w ciąży

Polecane posty

Gość martyna__28

Witam Bardzo Was proszę o opinie..05.06.08 miałam dostać okres i nie dostałam,zrobiłam od tego czasu 4 testy i wsyztskie pozytywne,że jestem w ciąży;);)z czego się ciesze.Martwie się tylko tym, że dzis byłam zarejestrować sie do lekarki,do której chciałabym chodzic całą ciąże i poinformowano mnie,że mam przyjsc na koniec czerwca i mnie zarejestrują na połowe lub koniec lipca.....że teraz za wcześnie....że nic nie bedzię widac itp. ale to jeszcze długi okres czasu........jak było w Waszym przypadku,zastanaiwam sie czy nie isc prywatnie teraz,żeby tylko stwierdził lekarz ciażę itp. a ponzniej zapisac się do niej,co radzicie,w którym tygodniu była Wasza pierwsza wizyta??

Gość moja byla w 3 miesiacu
bo zanim sie zorientowalam, zanim zarejestrowalam... to tak wyszlo ;)

a ktory to tydzien? najlepiej kolo 8 tygodnia isc do lekarza wczesniej moze jeszcze nic nie byc widac i sie zestresujesz tylko.

Teraz rzeczywiście troche za wczesnie. koniec czerwca początek lipca to dobry termin

Gość martyna__28
ostatni okres miałam 5 maja,dokładnie nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia;);)wiec chyba musze liczyć tygodnie od ostatniej miesiączki?

ja poszłam dokładnie w dniu w którym kończyłam 7 tydzień. pięknie było widać dzidzię i słyszałam serduszko. z tym że ja zaszłam w ciążę w pierwszych dniach cyklu, także dzidzia miała wtedy 6,5 tygodnia.

Zanim wybrałam sie do lekarza to okres spóźniał mi się przeszło 2 tygodnie.W czasie wizyty okazało się ze jestem w 4/5 tygodniu ciąży. Czekając do końca lipca bym zwariowała :D

na twoim mijscu poszłabym prywatnie potwierdzić ciążę. ale też nie za wcześnie. policz sobie te 7-8 tygodni od ostatniej miesiączki i idź. o ile to się nie pokryje z wytycznymi z przychodni :)

Gość pełne 8 tygodni
wypada u Ciebie 29 czerwca i wtedy już wszystko powinno być widać:)

Gość martyna__28
dziękuje za wypowiedzi, zwariuje chyba do tego czasu,bo ja ciągle nie wierze ze to napewno ciąża chciałbym to usłyszeć od lekarza;);)ale musze poczekać;);)

Gość ślubowałam w 2007 roku
DZIEWCZYNY A jezeli ja mam dostac okres za jakies 3 dni. Powiedzmy ze do zapłodnienia doszło- w owulację. To kiedy powinnam iśc się zapisac? Oczywiśie jak nie dostanę okresu to będę zakłądała ze jestem w ciązy i zechcę iśc do lekarza. Czy powinnam udac się jak do 5 dni nie dostanę okresu? Tylkoze jak pójdę tak po 5 ciu dniach o terminu okresu i rejestratorka powie- ze wizyta bedzie w sierpniu to co wtedy? cekac do sierpnia? chyba nie moze mi tak powiedizec?

Slubowałam..... ---- Niestety może powiedzieć wszystko Dlatego ja wole chodzić prywatnie idę kiedy chcę bez zbędnego proszenia

chyba masz racje. Jezeli mnie do lekarza nie wpuszczą to do tego samego z pocałowaniem w tyłek prywanie mnie wpuszczą - w innym gabinecie.(bo on ma swoje praktyki w 3 miejscach). Wazne by początki sprawdzał, karte załozył, usg wykonał. Potem chyba juz co miesiąc?

jak nie dostaniesz okresu to zrób test. jak wyjdzie pozytywny to możesz zapisać się do lekarza. najlepiej idź ok 5 tyg od ostatniej miesiączki wtedy nie poinni cię odesłać, tylko od razu zapisać na wizytę za3 tygodnie. a jak nie to idź prywatnie :)

jeszcze cos mnie nurtuje. Byc moje dowiem sie o tym w odpowiednim czasie.No ale zapytam. jezeli dostanę skurczy i mąz mnie zawiezie na izbe przyjęc, to mają obowiązek mnie przyjąć na salę porodową? Tylkoze jak ja chcę miec poród rodzinny i chcę miec swój pokój to boję się ze niestety powiedzą mi" nie ma własnie miejsc, idzie pani na sale z pozostalymi". Chcę byc sama.Nie moge opłacic z góry na dany dzień pokoju bo nie wiem kiedy tam trafię. Jak wy to widzicie? I oczywiście chcę mniec znieczulenie i tez opłaca sie na izbie juz czy po fakcie?

tego nie wiem. ale spokojnie najlepiej będzie w odpowiednim czasie popytać o to w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.

czyli do lekarza powinnam isc jak przez dwa tygodnie nie dostanę okresu? testów nie bede robiła. Teraz mija jakies 12 dni od zapłodnienia tzn od owulacji. Czekam na okres i jezeli za 3 dni nie dostanę to jesze 2 tyg poczeka radziicie? nie stani sie nic złego ze tak póżno?

Gość martyna__28
a jeszcze mam jedną wątpliwość,słyszałyście coś może o tym,że nie wolno robić za często usg w ciąży?np. jak pójde prywatnie pod koniec czerwca i lekarz mi zrobi usg to później jak już pójdę na nfz to też moge mieć zrobione usg,jak sie uda na połowę lipca i to minie tylko 2 tygodnie między wizytami

napewno sie zapytamn, ale myslalam ze ktos moze wie. poprostu chciałabym rodzic w pokoju i zalezy mi na tym a nie na sali z kobietami.

a co ma się stać??? ciąża nie jest chorobą! lekarz i tak nic wcześniej nie zobaczy, a więc nic nie będzie mógł zrobić. musisz założyć ze jak nie ma okresu to jesteś w ciąży, że wszystko z maleństwem jest dobrze. bierz kwas foliowy, zdrowo się odżywiaj, nie pal jeśli to robisz, oszczędzaj się. ale naprawdę wcześniej nie ma sensu :)

martyna- racja Dlatego wynik z usg zawsze nos przy sobie i informuj kazdego lekarza kiedy miałas usg.

co do usg. wg mojej lekarki nie stanowi ono żadnego zagrożenia. jeżeli jest ciąża zagrożona i usg musi być często wykonywane to jest ono robione nawet co kilka dni i nic się nie dzieje. nie jest eż powiedziane że państwowo lekarz zrobi ci takie badanie. możesz mu pokazać wynik poprzedniego i już :) ja mam usg robione co wizytę i jest ok :) raz też była przerwa tylko 2 tygodniowa.

dbam o siebie, nigdy nie paliłam, nie piję. Ale wczoraj cos podniosłam cięzkiego i bałam sie ze poronię. Myslisz ze juz w tym czasie mozna poronic jak cos cięzkiego przesunę, poniose? Ja wogóle nie mam objawów ciązy.czuję sie jak normalna niezapłodniona kobieta:) za 3 dni okres i rano mierze tempke i tylko patrze czy spada:) Nie spada narazie.

nie martw się tak tym wszystkim!!! ja jak zaszłam w ciążę byłam w trakcie przeprowadzki. nosiłam ciężkie pudła z 4 piętra, skręcałam meble, podnosiłam 40 kg paczki (nie sama oczywiście), nie spałam po nocach, myłam okna, wieszałam firanki i inne takie rzeczy. a teraz jestem w 4 miesiącu i wszystko jest super.

Gość martyna__28
;);)ja dopiero jak jestem w ciąży dowiedziałam się o sobie,że jestem straszna panikara...też mam schizy, że cokolwiek zrobię to poronię,ale mam nadzieje szybko mi przejdzie;);)

ja tez mam schizy. Tragedia, Ide i wyobrazam sobie ze juz jestem w ciązy a pewnie nie jestem:0

a może by tak przestać o tym myśleć? może by tak zająć się normalnym życiem? dziecko jak ma przyjść to i tak przyjdzie. my wcale o nim nie myśleliśmy wtedy. mieliśmy zacząć starania od sierpnia tego roku :P a tu patrz w sierpniu to ja z wielkim brzucholkiem będę chodzić :P najważniejsze to nie dać się zwariować :)

fajnie masz- juz jest ciąza, a u mnie czekanie na okres. te 3 dni będą zwiastunem zmian..albo i nie.