Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słoneczko 20

Jakich kremów z filtrem używacie? Które kremy polecacie?

Polecane posty

Gość Słoneczko 20

Witam:) Ja ostatnio kupilam mleczko dla dzieci z bardzo wysoka ochrona przeciwsloneczna SPF 50+ firmy Avene. Niedawno przechodzilam zabieg laserowy i aby uchronic sie przed nawrtotem przebarwien potrzebny mi tak wysoki filtr. Uzywala ktoras z was tego mleczka?:> A moze cos innego polecacie?:> Tego specyfiku bede uzywac tylko do niektorych czesci ciala, w miejscach, na ktorych mialam zabieg. Do reszty ciala planuje kupic nizszy filtr. Moze jakies propozycje?:> Slyszalam wiele pochwal na temat firmy Avene, stad moj wybor. Jakie jeszcze firmy polecacie?:>

Gość Słoneczko 20
Wpisywac sie kobitki, wpisywac:)

Gość giullietta
ja od kilku lat używam codziennie emulsji (największej możliwej) 50+ z La Rose Posay zamiennie z Vichy emulsja 50+, oba kosmetyki do twarzy, są jak mleczko, od razu się wchłaniają i od razu mogę nakładać makijaż (podkład), są naprawdę wydajne i rzeczywiście chronią. Też miałam przebarwienie na czole od słońca usuwane laserem i od tego czasu obojętnie czy lato czy zima, słońce czy pochmurno smaruję twarz tą emulsja. Już mi to w nawyk weszło :)

Gość Słoneczko 20
giullietta dziekuje za odpowiedz:) A mam jeszcze pytanie : czy po tym zabiegu nie zostaly Ci jakies slady/blizny?? Ja zabieg mialam niedawno, skora jeszcze sie goi. Tzn strupki juz mi odpadly, ale pod strupkami zostala taka rozowa, troche brzydka skora... Troche sie tym martwie, obawiam sie,ze zostana mi blizny... Ty tez tak mialas? I po jakim czasie Ci to zeszlo?:> Ps. ja zabieg mialam na plecach i dekolcie. Czekam na odpowiedz:)

Gość giullietta
hmmmm ja miałam chyba jakiś inny zabieg laserem, bo po moim skóra nawet nie była zaczerwieniona ani podrażniona, po prostu po zabiegu mogłabym nałożyć makijaż. Nie wiem jak konkretnie opisać ci zabieg, ale pani kosmetyczka "pstrykała" tak jakby było spięcie laserem którego końcówka przyłożona była do skóry twarzy miejsce za miejscem, nie słyszałam o laserze który działa tak jak opisałaś, ale nie znam się i za bardzo w to nie zagłębiałam się. Ten zabieg który miałam jest przeprowadzany tylko jesienią i zimą kiedy słońce nie jest tak mocne. Miałam robione czoło, i miejsca pod oczami, reszta to takie pojedyncze na twarzy jak coś znalazła. Natomiast strupki a potem różowa skórę to miałam po peelingu azjatyckim po którym wyglądałam jak żywy trup i dwa tygodnie siedziałam w domu, wyglądałam jakbym z poważnymi obrażeniami uciekła z pożaru. Po tym peelingu 2 tygodnie skóra ładna (jak się w końcu zagoiła) a potem wszystko wróciło stąd też zrobiłam laser :)

Gość start siwa

Gość start siwa
ja uzywam krem eris nawilzaja co przeciwrotnikowy spf 5 a na cialo ziaja filt 20/

Gość Słoneczko 20
giullietta ja mialam zabieg robiony laserem do usuwania tatuazy. Byl dosyc agresywny, bo plecy wygladaly na poczatku koszmarnie i tak bolalo,ze przez kilka dni nie moglam nawet spac na plecach. Teraz juz jest dobrze, strupki odpadly, nic nie boli , tylko martwia mnie troche te slady, czy to zejdzie... No i ja nie mialam zabiegu u kosmetyczki, ale w centrum medycyny estetycznej, zabieg wykonywal lekarz. Pewnie dlatego,ze mialam na plecach to nie bylo problemu, aby wykonywac go w czerwcu. Chodze w koszulkach z zakrytymi plecami po prostu:) Ale juz nie moge sie doczekac, az odslonie nowa, ladna skore bez piegow:) Mam nadzieje,ze mleczko, ktore kupilam zapewni mi dostateczna ochrone i,ze piegi nie powroca... Dziekuje bardzo za wszystkie wpisy:) Pozdrawiam:)

Gość giullietta
Słoneczko 20 - a ile płaciłaś za ten zabieg?

Gość Słoneczko 20
Mialam dwa zabiegi, pierwszy nic nie dal, piegi po nim zeszly, wlasciwie chyba nie byl robiony laserem. A drugim byl robiony laserem do usuwania tatuazy i po nim wszystkie piegi zeszly. Za pierwszy zabieg zaplacilam 300zl, a za drugi 200zl. A Ty ile zaplacilas??:> Prosze o kolejne wpisy, czekam:)

Gość kostkarubika
Ja zawsze i wszedzie polecam filtry Avene, szczegolnie krem do twarzy 50+ - swietna konsystencja, zero bialych smug, brak alkoholu w skladzie.

Gość Słoneczko 20
Mialam dwa zabiegi, pierwszy nic nie dal, piegi po nim nie zeszly, wlasciwie chyba nie byl robiony laserem. A drugi byl robiony laserem do usuwania tatuazy i po nim wszystkie piegi zeszly. Za pierwszy zabieg zaplacilam 300zl, a za drugi 200zl. A Ty ile zaplacilas??:> Widzialam,ze wyzej opusilam jeden wyraz, dlatego teraz jeszcze raz sie wpisalam, ale juz poprawiona wersje:)

Właśnie dziewczyny gdzie takie zabiegi za taką cenę? U kosmetyczki czy dermatologa? CZy to zabieg konkretnie na usunięcie przebarwień? mam na czole dośc spore przebariwenie i niby go nie widać, ale mi przeszkadza, drugie mi sie zrobiło na policzku. Wychodzą mocniej jak wyjdę na słońce. Ja nie wiedziałam, ze są takie zabiegi usuwające przebarwienia. Filtry stosuję 50+ z La Roche Posay, jest super. Miałam próbkę BIodermy, ale nie pasuje mi. Mam jeszcze SVR ale wypróbuję ją jak bede szła na plażę :)

Gość fabetka
Mam pytanie w sprawie laserowego usuwania piegów, mam piegi na rękach i dekolcie nie jakieś pojedyńcze sztuki tylko napawdę dużo, chciałam zapytać osobę która miała usuwane piegi z pleców czy było ich dużo i czy cena zależy od ilości piegów czy jest stała?

ja mam problem z kremem z filtrem do twarzy. Używałam La Roche Posay chyba koło 50, nie lubiłam go, był taki strasznie tłusty. Nie lubię czuć kremu na buzi.

Marzenna spróbuj Biodermę, idz po próbkę do apteki. Bioderma nie jest tak tłusta jak LRP. Avene tak samo. Własnie wróciłam z wakacji i mimo stosowania 50 mam nowe przebarwienia na twarzy. Dermatolog się ździwił i polecił tylko kremy wybielające z biodermy.

Gość annitka
mam piegi na dekolcie i plecach, chcialam je usunąć, ale nie wiem ile zabieg laserowy kosztuje- czy jest to uzależnione od ilości piegów czy cena jest stała??? czy piegi, a właściwie plamki, bo zlewają sie w duże plamki- da sie usunąć przez laser?? prosze o dopowiedź :)

Gość a wtrace sie
a ja sie w tym roku wkurzylam, w sumie przez caly rok uzywam wysokich filtrow z iwostinu, ale pare dni temu postanowilam sobie kupic z tej samej serii krem nawilzajacy z filtrem ...tylko 20:( ale moze przynajmniej nie bede sie tak swiecic , lepic i nie bedzie ze mnie hmmmm jakby krem splywal z twarzy:) a ze w tym roku malo przebywam na sloneczku ...... 50 zostawiam sobie na zimniejsze dni

Gość gość
Po pierwsze nieprawda, że starcza na cały dzień, każdy filtr trzeba reaplikować co kilka godzin (a jak producent twierdzi inaczej to zwyczajnie kłamie). Po drugie toto jest strasznie drogie, apteczne filtry LRP czy Vichy są tańsze i mają lepsze składy, i niektóre też wchłaniają się do matu. Po 3 na czele składu alkohol, więc ryzyko podrażnienia oczu no i możliwe zwiększone przenikanie składników filtrów przez skórę.

Gość marc3llina
"możliwe zwiększone przenikanie składników filtrów przez skórę" mmm wątpię, a uwierz mi znam się na tym, bowiem pracuję w laboratorium badającym przenikanie składników przez skórę. Transport przez skórny jest bardzo trudny... I trzeba mocno pracować aby doprowadzić cząsteczki aby mogły przeniknąć przez skórę- np zamykając je w nanokapsułkach. Filtr P20 naprawdę jest bardzo dobry, bo utrzymuje się 10h, ma lekką konsystencję- szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Dedykowany jest głównie sportowcom, bo naprawdę zapewnia najlepszą ochronę przed promieniowaniem.

Gość gość
up