Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

* Płomyk nadziei *

pytanie mam...

Polecane posty

może mi ktos powiedziec jak to jest. Kościół niby zakazuje palenia papierosów, picia alkoholu, albo nadmiernego jedzenia, ale w biblii nic o tym nie jest zapisane.. To tylko wymysł kościoła - instytucji.. Czy jak najem sie jak za przeproszeniem swinia, to mam grzech? Dla mnie to nie ma sensu..

Gość famfamfam
przecież jest 7 grzechów głównych...nieograniczenie w jedzeniu i piciu, wiec to jest grzech

Gość fruber
do famfamfam ona przeciez pisze - "w Biblii". A 7 grzechow w biblii nie ma - to nauka czysto koscielna

Gość ejbisi
Kościołowi wzieło się dużo durnych pomysłów... np. celibat księży wziął się stąd ze w takim średniowieczu księża byli niekiedy cholernie bogaci a jak sie nie mogli żenić i mieć dzieci - przynajmniej oficjalnie - to po ich śmierci cały spadek wracał na łono Kościoła :D

Gość elekroda
taka jest religia, jak wam sie cos nie podoba to ją zmieńcie albo łamcie przykazania

Gość ejbisi
Mi się nie podobalo więc zmieniłam :D Ale to nie takie proste bo jak masz chrzest i chcesz się wypisać z Kościoła to trzeba się o to bardzo starać.

bardzo mi przeszkadzaja własnie te durne przykazania kościoła.. A i jeszcze jak msza trwa jakąś godzine to wychodze w połowie bo juz rady nie daje, gdyby msz trwała krótko to mysle ze wiecej osób by chodziło do kościoła, albo gdyby nie tak bardzo materialne podejście księży do świata - no śmiech na sali. dlatego zdecydowałam że będe sie modlić, wielbić Boga w duchu, po cichu, a nie na pokaz, żeby pokazać ze ze mnie taka katoliczka.. Chodzenie do kościoła na pokaz to powinien być uznany za grzech ciężki..

że niby gdybym teoretycznie, chciała sie wypisac z kościoła to jeszcze będą problemy z tym?? HAHAHAHA!!! - tylko tak mozna to skomentować, bo już za późno na płacz, mozna sie juz tylko śmiać hahha

Gość drogie dziecko znasz przykazan
ia?? nie zabijaj odnosi sie takze do Twojego zycia. a paląc i pijac zabijasz siebie(mowi o naduzywaniu)