Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mam pecha

Czy naprawdę łódź jest taka brzydka?

Polecane posty

Gość chyba mam pecha

Nigdy tam nie byłam,a zamierzam tam wyjechać.Naprawdę jest tak źle?Gorzej niż w Piotrkowie?

Gość menfi
ja jestem z Łodzi wielu ludzi uwaza,ze Łodz jest kiepska nie mamy rzeki, zamku, typowego rynku dlatego nie ma nic fajnego wlasnie to sprawia ze miasto jest wyjatkowe, mamy 4km ulice zamiast rynku, skupia sie na niej cale zycie nocne, dziesiatki pubów, sklepów,restuaracji, clubów itd teraz ogródeczki piwne :) wszystko w jednym miejscu jest manufaktura, robiaca wrazenie, wyglada jak kiedys, ogromna fabryka dzis ma nowe zycie :) Łódz ma swoj klimat, piekne kamienice, pałace, mase parków ... tylko trzeba je zobaczyc, wiem tez ze sami Łodzianie nie widza tu nic powalającego, a szkoda, moim zdaniem to braki w edukacji i wynik prac władz w Łodzi, które skutecznie zabijaja wszelkie inicjatywy, ja to miasto kocham :) gdy zaczelam studiowac turystyke poznalam historie miasta, oczarowalo mnie mimo ze mieszkam tu od urodzenia, wielokulturowosc widoczna do dzis :)

Gość chyba mam pecha
Ktoś mi powiedział,że jest szara i pełno tam opuszczonych fabryk,slumsów i meneli.Prawda to?

Gość menfi
zalezy gdzie pojdziesz :) meneli z tego co wiem wszedzie pełno, jasne ze są i na piotrkowskiej bo tam najwiecej ludzi, wyciagaja kase od nich, zbieraja niedopite piwa itd co do szarości to wiekszosc kamienic była jasna :) była... czyli rzeczywiscie jest sporo szarych budynkow, ale w osttanich latach wiele elewacji wyremontowano, sa szare brudne kamienice na widok ktorych sie zasmucisz ale sa i takie ktore bedziesz ogladac z otwartymi ustami :) jak wszedzie w krakowie widzialam piekny rynek, ale widzialam tez brudne bloki, meneli i cpunów :[ POlska, niestety

Gość brunonka
Denerwujące jest to, że o Łodzi wypowiadają się często ludzie, kórzy jej wcale nie znają, przejechali autokarem przez 3 uliczki z kamienicami i odrazu, że Łódź szara,brudna, brzydka. Autorko topiku porównywanie Piotrkowa do Łodzi jest wogóle nie majscu, bo Łódź to wielkie miasto z najdłuższą ulicą w Polsce.

Gość brunonka

Łódz nie jest brzydka. ma swój niepowtarzalny klimat. zachowała charakter a ul. Piotrkowska to jedna z najpiekniejszych ulic w Polsce.

Gość menfi
co do tych fabryk to od sukcesu manufaktury, rewitalizowana jest wiekszosc tych fabryk, w kompleksie na Ksiezy Młynie własnie buduja biurowce w tych wnetrzach, wreszcie sie cos ruszyło :) zapraszam do Łodzi i proponuje nie uprzedzac sie bo przyjedziesz i bedziesz wyszukiwac tych szarych miejsc dla potwierdzenia tego co slyszałaś :) zapraszam w ciagu dnia do manufaktury, wieczorem na Piotrkowska ( ogródek restauracji The mexican) poczujesz klimat :)

Gość Do_dzik
Polecam film “Aleja Gówniarzy” reżysera “Generacji C.K.O.D.” Piotra Szczepańskiego - można po tym trochę inaczej spojrzeć na to miasto. I w ogóle zapraszam...znajdziesz tu klimat.

Gość chyba mam pecha
No przyjadę,nawet będę tam mieszkać przez jakiś czas,najprawdopodobniej w Śródmieściu.Mamnadzieję,ze mi się spodoba,bo np Piotrków mnie odrzuca swoją szarością i mnóstwem bloków :( Dołuje mnie coś takiego. Szkoda tylko,ze nie macie rynku

Gość nie podoba mi sie
:o

menfi i liberal maja racje, ja tez jestem z lodzi i lubie to miasto mimo wiecznych korkow i syfu w centrum na drogach i przystankach;) ale jest ten klimat starego, przedwojennego miasta, ktore kiedys napedzalo koniunkture calemu Panstwu Polskiem bardziej, niz dzisiejsze aglomeracje razem wziete;)

Gość Ludzka Nędza
Łodź jest jak Maria Kaczyńska Katowice są jak Jarek Kaczyński Warszawa jest jak Gronkiewicz Waltz Kraków jak Anna Dymna każde miasto ma niepowtarzalna twarz... :classic_cool:🖐️

Ja też łodzianka, ale jakoś wielką miłością do mojego miasta nie pałam. Nie jest złe, ale... brudne przede wszystkim, teraz cholernie rozkopane i te wszechobecne nietolerancyjne napisy na murach...

Gość to wszystko zalezy
Łódż moze być i piekna i obrzydliwa - zalezy jak na to patrzeć . Co to miasto ratuje i jest piękne? Na pewno gigantyczna ilośc parków - takie parki jak 3 Maja, Poniatowskiego czy wielgachny lesny kompleks jakim sa Łagiweniki to nie w kij dmuchał :) Tego lasu naprawde mozna Łodzi pozazdroscić:D Sa miejsca dziwne , o któych mało sioę mówi - stary Cmentarz ogrodowa, Najwiekszy (!!!) w Europie cmentarz zydowski, o którym nie wiedzą sami mieszkańcy Łodzil, Rudzka Góra z której mozna sobie poogladac panoramę miasta, muzeum kanału(!), muzeum kinematografii z fotoplasykonem , kilka pięknych rezydencji fabrykanckich . No i parę niezłych knajp. To sa plusy. Minusy? Marazm, marazm, marazm - wszystko w Łodzi umiera smiercią naturalną, zadnych oddolnych inicjatyw, jakby miasto zyło nie wiadomo po co, kiepskie zarobki, sporo meneli i robotników. Brak mi w Łodzi inteligencji oprócz studentów, a ci kończa i uciekają. Miasto z potencjałem, które w ogóle go nei wykorzystuje. Na pewno jednak nei powiem , z eŁódź jest brzydka - brzydkie to moze sa Katowice, albo Zgorzelec czy inny Walbrzych

Gość majjjjjja
czy był ktos w usce na wczasach

Gość majjjjjja
naprawde prosze o odpowiedz zalezy mi na tym był ktosc w ustce

Gość chyba mam pecha
Małe zarobki?A ja własnie do pracy zamierzam tam wyjechać,bo słyszałam,że jest dużo. Boje się,że będę sie tam męczyć w jakimś bloku :(

Gość shrfjkmbvnk
a ta Łódź to koło jaiego większego miasta ? bo nie wiem :O

Gość w kurrwe wyjeebiste ciapcie
seta... też z piotrkowa jestes?:classic_cool:

Gość tak to prawda... Łódź jest
wyjątkowo paskudnym,szarym,burym,smutnym miastem:o

Gość ale wy pierdzielicie
A Manufaktura to co ? Czemu tam ciągle są tłumy i trudno samochód zaparkować ? Nikt nikomu nie każe zapuszczać się w slumsy, jakie sa chyba wszędzie - nawet w Warszawie na Pradze Rzeki nie ma - i dobrze, przynajmniej powodzie nie zagrażają :P Komunikacja miejska syfiasta - ale to chyba standard w Polsce

Gość deelllaaaaaaaaaa
Łódz ma plusy i minusy jak kazde miasto .... ale jak kocham to miasto!!:)

Gość buahahah Manufaktura
ma byc atrakcyjna?? To przecież tylko mega skupiso sklepow,wielka komercja i nic wiecej:oCzy mu sie zachwycac?A ze jest tam duzo ludzi? No co...na gownie jest tez duzo much a czy to oznacza,ze gowno jest dobre?:P A to,ze Lodiz nie ma rzeki to jets MINUS,rzeka nie zawsze musi wylewac a moim zdaniem dobrze byloby gdyby ta zasrana Lodz zalalo i zniknela z powierzchni ziemi...

Gość deelllaaaaaaaaaa
buhahaha... twoj komentarz jest niewlasciwy ... pewnie jestes z jakiejs wsi i zazdrosisz Nam ze mieszkamy w jednym znajwiekszych miast Polski:)

Gość a w Łodzi jest raj sexualny
jest pełno agencji towarzyskich - i luksusowych w willach, i tanich w blokach, poza tym na Piotrkowskiej chodzi i przesiaduje w pubach pełno chetnych lasek, jak ktoś chce poruchać to na pewno znajdzie coś dla siebie