Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbdghjnrt

chyba zgłupieję!!

Polecane posty

Gość fgbdghjnrt

ludzie nie mówi się PERFUMA tylko perfumy wszyscy mówią perfuma, piszą perfuma nawet moja szefowa mówi perfuma, ale głupio mi jej zwrócić uwagę więc tu piszę brrrrrrrrrrrrrr

Gość hłe hłe hłe
perfuma :D dobre heheheh ja tak nigdy nie mówiłam i nie mówię

To jedno z trzech słów, na które reaguję najbardziej alergicznie :) Nie mogę, jak ktoś mówi PERFUMA, ewentualnie PERFUM... Poza tym trafia mnie, gdy słyszę/widzę DEKOLD albo OBCZAS.

Gość kotoloto
a mnie jak słysze: rok CZASU, miesiąc CZASU :O przecież rok jest już określeniem czasu więc na kiego ten czas:O

Gość Kotecek hehe
Jeszcze lepsiejszy jest ''ślusiarz '' druszlak i kiedy moja koleżanka mówi że idzie ''bez '' przejście dla pieszych zamiast przez buhahahaha :):):)

Gość Najgorsze to chyba
umią!!!!!!!!!!!!!!!! O losie no tragedia jak to słyszę.\ Jakie nieuki są w tyj Polsce to szok ;-)

Język to indywidualna sprawa, zwłaszcza kiedy chodzi o naleciałości gwarowe jest to powód do dumy a nie wstydu. Ja np. specjalnie mowię: w dwutysięcznym pierwszym (nie będę tu rozwijać tej teorii). Do poprawności językowej staram się podchodzić świadomie a nie odklepując jak pacierz regułki ze słownika (które przecież się ciągle zmieniają i nie zdziwcie się jak w następnym słowniku PWN będzie dopuszczalny rok dwutysięczny pierwszy, a kupywać to nawet już jest, chociaż kiedys językoznawcy grzmieli jakie to nieprawidłowo.)

Gość a o co chodzi
z tym dwutysięcznym pierwszym bo nie kapuję.

Gość xxxxyyyyyyyyyz
albo ta pupa zamiast ten puf !!!! wszyscy mówią pufa no przyznajcie się jak mówicie?

Gość xxxxyyyyyyyyyz
pufa miało być :)

Gość kawalerka_
a mnie denerwuje jak ludzie mowia z mamom z tatom, w sensie ze na -om koncza slowa ktore powinny sie konczyc na ą, albo pora zamiast por----->salatka z pory zamiast z pora

Gość kawalerka_
a najbardziej mnie denerwuje 'upioke' ciasto zamiast upieke, albo zaplacilam dwa zloty zamiast zlote......

Gość giniaminia
O nie! Najgorsze jest "lubiała"/"lubiał". Ludzie kochani mówi się "lubić"!!

Gość nanananananananan
A u mnie znajomi mówią :"sprzyda" np to mi się sprzyda A ciotka mówi dźwi No i ruła jeszcze jest zamiast rury O poszłem to już chyba nie wspomnę bo to rzeź!

Gość nanananananananan
aaa jeszcze "jade z tatem"

Gość janosika8909
a moja kolezanka zawsze mowi..ręcami np.. ręcami wybrudził mi bluzke........ TRAGEDIA...nie cierpie tego...bbbuuuu

Gość nanananananananan
aaa ciotka moja jeździ do senatorium a moja mama "na przedpokoju" np zostawiłam na przedpokoju

Gość hahahhahahha
a mój tato mówi ze co miesiąc 15 OBCIĄGAJĄ mu kredyt z konta hahahhahahhahahahhahahaha

Gość kawalerka_
hahahhahahha a mój tato mówi ze co miesiąc 15 OBCIĄGAJĄ mu kredyt z konta hahahhahahhahahahhahahaha NAJLEPSZE !!!! :) :) :)

Gość hahahhahahha
TAK BYŁO NAPRAWDE...SIEDZIALAM Z OJCEM I MAMĄ W BANKU JAK KOBIETA WYPEŁNIAŁA PAPIERY ODNOSNIE KREDYTU I JUZ WSZYSTKO BYŁO GOTOWE GDY MÓJ TATO PO CHWILI MYSLENIA ZWROCIŁ SIE Z ZAPYTANIEM DO PANI W BANKU....TO KIEDY BEDZIECIE MI OBCIĄGAC?...TYLKO ZAPOMNIAŁ DODAC KREDYT....BYŁA CHWILA CISZY PO CZYM WSZYSCY OPRÓCZ TATY WYBUCHNELI SMIECHEM MINEŁO JUZ 2 LATA A JA DO DZIS SIE Z TEGO SMIEJE :)

Gość Joela
Ubierz sweter-ubiera sie choinke a sweter zakłada

Gość nanananananananan
a mnie wkurza jak kktoś mówi starczy dla mnie starczy to jest uwiąd lepsze jest " wystarczy "