Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iskiereczka**

Za miesiąc zaczynam starania Kto ze mną?

Polecane posty

Witam dziewczyny! Ja też za miesiąc będę się starać o dzidzię. Jestem tym podekscytowana, ale staram sie za bardzo o tym nie myśleć, żeby sie nie \"zablokować\". Biorę kwas foliowy i staram się zdrowo odżywiać. Koniec z dietami i szybkim jedzeniem. Mam zamiar kupić też olej z wiesiołka, czytałam że wspomaga produkcje śluzu, co ułatwia zapłodnienie.

Witam dziewczyny! Ja też za miesiąc będę się starać o dzidzię. Jestem tym podekscytowana, ale staram sie za bardzo o tym nie myśleć, żeby sie nie "zablokować". Biorę kwas foliowy i staram się zdrowo odżywiać. Koniec z dietami i szybkim jedzeniem. Mam zamiar kupić też olej z wiesiołka, czytałam że wspomaga produkcje śluzu, co ułatwia zapłodnienie.

Gość kotek w worku
Pierwszy raz słyszę o oleju wiesiołka, tez będę musiała się zaopatrzyć. Czytam Was i widzę, że Wy metafoliny nie bierzecie? A robiłyście jakies badania na przyswajalność kwasu foliowego? Bo podobno w zwykłej postaci to czasem się nie przyswaja

Hej:) bylam wczoraj u tego lekarza..siedzialam w gabinecie godzine..zrobil mi posiew, cytologie,usg piersi i tarczycy,pobral krew na jakies ANA i jeszcze zrobil normalne usg i wykluczyl,ze mam dwurozna macice jak to stwierdzila jedna lekarka ...zostawilam 340zl..wyniki za tydzien..Kazal mi brac bromergon od 5 do 13 dnia cyklu i duphaston od 16 do 25 dc. Mojemu przepisal biosteron na wzmocnienie zolnierzykow i kazal odstawic papierosy na czas starania..Dal mi jeszcze namiary na klinike gdzie robia badania genetyczne i szczegolowe badanie nasienia, ktore kosztuje ok 500zl..ale narazie powiewdzial,zeby tego nie robic i zaryzykowac. Powiedzial jeszcze,ze po 30tc czeka mnie siedzenie w szpitalu nawet 2 razy dziennie, zastrzyki i pod koniec lezenie plackiem... Batist lekarz to zawsze lekarz. Sama mozesz tylko grybac.. Babki przeciez jest znieczulenie:) obawy moge miec ja, bo rodzilam martwego synka i to 3 dni..ale jak rodzi sie zywa dzidzie jest inaczej. Uslyszysz jego placz i zapominasz o bolu:) Moni xyz swietnie,ze do nas dolaczylas:) myslenie podobno jest najgorsze, wiec nie mysl:) tez slyszalam o tym oleju z wiesiolka,ale go nie testowalam, bo przy obu ciazach \"zaskoczylo\" od razu. Oby i za miesiac tak bylo. Kotek ja biore tylko duphaston o kwas foliowy no i bromergon od nastepnego cyklu. Chyba nie ma sensu tak sie faszerowac prochami. W zyciu nie slyszalam o tych badaniach

Witam dziewczyny! JA też się przyłączam do starających ale u mnie to już 4 cykl starań. Myślałam, że będzie tak łatwo jak z pierwszym dzieckiem od razu po odstawieniu tabletek anty ale się pomyliłam. Może po prostu za bardzo chcę tego drugiego dziecka i dlatego to tak. Dziś albo jutro powinnam dostać okres mam nadzieję, że nie dostanę choć już mnie brzuch pobolewa ale najdzieję jeszcze mam. Dziś jedziemy na wakacje i chciała bym się wyluzować aby nie myśleć tak dużo o ciąży. A jesli chodzi o pierwszy poród to wspominam go super ale drugiego też się troszeczkę boję. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Witam :) Ja narazie o tym wogole nie mysle ...Przestalam ...co ma byc to ma byc ...Poczekam do nastepnego miesiaca . Pozdrowienia

A ja mam nadzieje ,ze wszystkie do konca lipca bedziemy juz zafasolkowane:) Avinia 3mam za Ciebie kciukasy:) a jesli sie nie udalo to pamietaj,ze na wakacjach najlatwiej sie zaciaza:D:D wiec do dziela!!:)

Iskiereczko dziękuję mam nadzieję, że już niedługo będę miała drugiego maluszka. Teraz chciałam się pożegnać na 2tyg bo wyjeżdżamy na wakacje. Pozdrawiam.

Ja tez mam nadzieje, że do końca lipca fasolka się zagnieździ :) dla pewności robiłam sobie w weekend testy owulacyjne, żeby potwierdzić, że na pewno mam owulację w konkretnym dniu. Na teście wyszły piękne dwie kreseczki, aż mi sie humor poprawił! Teraz tylko trochę cierpliwości i do roboty :)

Iskiereczka jestesmy w łebie napisze krotko bo kikam z ndta w kom meza. W pon robilam test i wyszly 2 kreseczki ciesze sie bardzo. Pozdrawiam. Napisz co u ciebie

Moni 3mam za Ciebie kciuki:) oby tylko sie udalo:) Avinia to cudownie!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE 🌼 !!!:) no to macie super wakacje:) ja wlasnie czekam na @. Mam nadzieje,ze przyjdzie w miare szybko:) w sobote odbieram wyniki badan i jesli wszystko bedzie dobrze to w nowym cyklu zaczynam sie starac:) tak bym chciala,zeby udalo sie za pierwszym razem..nad moim domem ciagle widze bociany, wiec moze to jakis znak:) pozdrawiam:)

Witajcie. Miesiąc temu wyszłam za mąż ale staramy się z mężem o dzidziusia już od trzech miesięcy... jak do teraz nic. Testy ciągle negatywne, okres sie spóźnia po 2-3 tygodnie. Zaczynam już mieć tego dość. Teraz miałam dni płodne około 8 czerwca - ciekawe co będzie z okresem 25 czerwca... Czy któraś może słyszała czy zawroty głowy moga byc obiawą wczesnej ciąży? Mam z tym ostatnio straszne problemy czuje się cały czas jak na kacu a jestem abstynentką... Może to już coś znaczy?

Dziewczyny ja jednak jestem w ciąży :))) Po 4 latach starań udało się i nam, jestem na podtrzymaniu, dostałam duphaston 3x 1, luteina 2x2 i clexane 1x1 zastrzyki w brzuch. Czuję sie świetnie i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) 30 czerwca mam pierwsze usg. Powodzenia Wam życzę :)

Belucci GRATULACJE !!!!!!!!:):):) widzę,że ten topik zaczyna się robić szczęśliwy:) oby i dla mnie taki był.. romanesca owszem, to może być objaw ciąży:) ale chyba przewagę ma bolący brzuszek jak na @

narazie brzuch nie boli i mam nadzieje że nie będzie. może jutro zrobie kolejny test - może za wcześnie - ale ... chce już wiedzieć :)

Gość Batistt
Witajcie :) Gratuluje wam dziewczyny z calego serrca ... U mnie po niby tzw obliczenia bo trudno obliczyc mam teraz dni plodne wiec trzeba sie brac do pracy ....Mam nadzieje ze tym razem sie uda ...Choc mam wielki stres ...Bo za 29 dni nasze wesele :) I narazie o niczym innym nie myslimy ...Ale ciesze sie jeszcze raz ze wam sie udalo i 3mam kciuki za inne osoby starajace. POzdrowienia

Gość Kochane dziewuszki
Strasznie fajnie czyta się o Waszych staraniach, a najbardziej o tym jeśli komuś się uda. Widziałam jak rodzi się dziecko i mimo, że to osobiście mnie nie dotyczyło to przeszedł przeze mnie taki niesamowity dreszcz emocji aż pojawiły mi się łzy w oczach. Cudowne uczucie, że oto pojawił się nowy człowiek...

Gość Kochane dziewuszki
A co boli Cię to, że ktoś może być z tego powodu szczęśliwy? Przynajmniej dzieci tych mam będą przez nich kochane, nie jak w Twoim przypadku mama myślała pipką a nie głową pojawiłeś się na świecie bez zadnego echa i jesteś zakompleksiony.

widze że te dziecko ma problem - bo my myślimy o naszych dzieciach że je urodzimy a on biedny z kapusty dlatego taki głupi. Hahah

popieram, takim osobom trzeba współczuc :) ... a tymczasem ide na poczte, zamowilam na allegro 10 testów ciążowych ;) trzeba w tym tygodniu jeden wypróbować... Moja mama chyba też się przyłączy i mnie wyprzedzi - uz miesiąc nie ma okresu ale test negatywny. Ale bedzie wstyd jak mnie uprzedzi ;(

Gość mama smoka
romanesca daj linka stronki gdzie te 10 testów zamawiasz ;-) A mama to może przekwita a nie w ciaży? ;-)

testy sa super bo już nie pierwszy raz zamówiłam i za 1zł za 1szt !!! bo maja krótki termin ważności, ale jeśli ktoś lubi sprawdzać co tydzień czy \"już\" to przynajmniej nie przepłaca :) a co do mamy- wiem ze ma spiralke ale poczekamy zobaczymy :)

witam ja staranka juz rozpoczelam i czekam na efekty... planuje wyjazd zeby nieco sie odstresowac i termin @ wypada wlasnie podczas tego wyjazdu...w przyszlym tygodniuy okaze sie czy udalo sie czy znowu nie... pozdrawiam!

Gość mama smoka
no ramonesca 13 sztuk nie przesadziłaś? ;-)

5szt dla mnie, 5szt dla kuzynki, 3szt dla mamy - za to jeden koszt przesyłki ;-) ale niestety dzięki staraniom i pośpiechu poczty polskiej dzisiaj jeszcze testy nie przyszły, ja sie chyba wściekne do poniedziałku ;-)