Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielgrzymmmmmm

pielgrzymkaaaaaaaaaaa

Polecane posty

Gość pielgrzymmmmmm

nigdy nie byłam na pielgrzymce , zastanawiam sie czy isc w czasie wakacji na co trzeba byc przygotowanym , co najbardziej dokucza podczas drogi, piszcie swoje doswiadczenia

Gość alojzetta
chcesz isc na pielgrzymke piesza? Musisz byc przygotowana na niewygody, dlugie chodzenie, spanie w roznych warunkach, czesto nie bedzie za bardzo jak sie umyc. poza tym jest fajnie.

Gość alexisss
ja bylam juz 3 razy i wtym roku obowiazkowo ide:) to jest tak ze jak raz pojdziesz to juz chodzisz co rok:) jest genialna atmosfera, bardzo sympatyczni ludzie, czasem jest ciezko ale z reguly nikt sie nie poddaje;) bardzo polecam! spisz w namiocie tudziez w stodole - jest fajnie naprawde:) stodoła to juz w ogole odlot:D nie moge sie doczekac sierpnia

Gość alojzetta
Ja bylam raz, ale kolejny raz juz nie chcialam isc.

Gość alexisss
glen b najpiekniejsza rzecz jaką w zyciu przezylam tozobaczenie Jasnej Gory po wielu dniach maszerowania. coś wspaniałego:)

Gość pielgrzymmmmmm
No tak, ale jak się sra w drodze ? No i co z seksem ? podobno na pielgrzymkach można sobie kogoś poderwac i pociupciac w stodole

Gość pielgrzymmmmmm
moze nalezy odpowiednio sie przygotowac do drogi co proponowalibyscie wziac

Ja szłam jeden dzień. Potem tydzień nie mogłam się ruszać... Mam za słabe stawy niestety... Ale było fajnie :)

Gość pielgrzymmmmmm
ciupciaj sobie sam

Gość pielgrzymmmmmm
w co najlepiej sie zaopatrzyc na droge

Gość w telewizor
Mundial przecież jest!!!

Gość alojzetta
wsiasc dobre wygodne buty, to podstawa. oprocz tego bluzki i swetry na kazda pogode, z drugiej strony jednak nie przeciazajac plecaka bo z tym bedzie trzeba potem maszerowac. wez tez jakis spiwor i prowiant na droge. Ja swej pielgrzymki nie zaluje, drugi raz jednak juz nie chcialam isc ze wzgledu na te niewygody. ja jednak jak nie mam gdzie sie umyc i porzadnie wyspac to reszta traci dla mnie sens.

Gość pielgrzymmmmmm
podejrzewam ze chcialbys byc moim tragarzem i niesc ten telewizor:)

Gość pielgrzymmmmmm
a tak dokladnie to gdzie mozna umyc sie w czasie drogi ile kilometrów trzeba przejsc w ciagu dnia

Gość alojzetta
a tak dokladnie to gdzie mozna umyc sie w czasie drogi --- w czasie drogi raczej nie ma za bardzo gdzie sie umyc. wieczorami jak sie nocuje w jakis wsiach to czasem gospodarze sa na tyle mili ze pozwalaja skorzystac z ich lazienek.

Ale najgorzej jest chyba w pobliżu Częstochowy, bo tam pielgrzymki z całej Polski się schodzą, więc pewnie ludzie mają już trochę dosyć... Na początku chyba łatwiej jakąś kwaterę znaleźć. Chociaż i tak jest trudniej, niż kilka lat temu...

Gość pielgrzymmmmmm
czyli przed wyruszeniem warto zorientowac sie o zaplanowanych noclegach i umowic sobie kwatere

Nie wiem, czy uda Ci się coś "umówić". Ale warto sprawdzić, gdzie są noclegi, bo zawsze może znajdzie się akurat tam ktoś znajomy, znajomy znajomego, który Cię poleci, albo daleka rodzinka. Wprawdzie ja mam za sobą jeden etap pielgrzymki, jak już napisałam, ale moja kumpela chodzi często i swojego czasu załatwiłam jej po drodze trzy noclegi :) Właśnie przez znajomych. Nawiązała z nimi kontakt i potem co roku tam właśnie mieszkała. Dlatego warto próbować :)

Gość you cant play on broken string
A w jakim wieku są przeważnie ludzie na pielgrzymkach? Czy jest dużo osób w wieku 16 - 20 lat? I ile godzin się w sumie idzie dziennie i co z obiadami? :D

Gość oliwiaaaq
byłam na pielgrzymce 3 razy pierwsza- wrażenia nie do opisania płacz, chęć zmiany życia. itp. wspolne zabawy, ogniska, tance 4 raz dojechałam później juz nie szłam. w jednym dniu- płaciliśmy właścicielce mieszkania za wodę- po 5zł.