Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana na maxa

jak można być w 7 miesiącu ciąży i ...

Polecane posty

Jechalam kiedys autobusem prawie 700km drogi i obok mnie siedziala kobieta, ktora miala juz wtedy dorosla corke. Przegadalysmy cala droge i miedzy innymi opowiedziala mi, ze poszla kiedys do ginekologa, bo jakos sie zle czula a ten ja wyslal do szpitala prosto na porodowke ! Wydaje sie niemozliwe i gdyby nie to, ze babka powazna i w doroslym wieku, to pomyslalabym, ze opowiada banialuki. Ona byla wtedy w trudnej sytuacji, zaczynala zycie od zera i zwiazala sie z facetem, ktory byl nieodpowiedzialny i zaden material na meza. Laczyl ich w zasadzie tylko interes. Czasami ktos jej mowil, ze jakby przytyla, ale ona tlumaczyla sobie to obzarstwem...cale zycie bylo jednym wielkim stresem i pewnie swiadomie nie dopuszczala do siebie mysli, ze moglaby byc w ciazy. Najlepsze, ze od tego ginekologa poleciala jeszcze predko do sklepu kupic jakas koszule do szpitala, nowe kapcie i cos do ubrania dla dzieciaczka na wyjscie, bo nie miala absolutnie nic..... :-)))

przecież w 7 miesiaću pojawia sie siara , piersi sa wieksze no i ruchu przecież dziecko kopie i jak mozna pomylić z pierdnięciem :O

Gość wszystko jest mozliwe
no własnie np mnie cyc nie bolał siara dopiero po porodzie dwa dni a waga w 9 mc 58 kg przed ciążą 51 wiec sama tez mogłabym nie wiedziec o ciąży

okokokokokokoko - to byl/a kiedys kobieta ktora z twarzy zrobila sie mezczyzna i faktycznie wyglada na mezczyzne ale macice sobie zostawila:)

wiem wiem, czytałam o tyn :D, ciekawa jestem czy uznali go za mężczyznę i dali milion dolarów. Pierwszy mężczyzna w ciąży ponoć miał dostać taką nagrodę :P.

a mi sie wydaje ze mozliwe. organizm ludzki jest nieznany. a z tym gosicem to czytalam ze nie wyklucza miec wiecej dzieci :)

Gość przecież dziecko
kopie jak diabli, przewraca się w brzuchu, widać jak wyskakuje "gula" na brzuchu, gdy się obraca, więc jak można nie zauważyć przez tyle miesięcy ciąży?

Moja ciocia dowiedziała sie o ciąży właśnie w 7 miesiącu. Brak @ tłumaczyła tym że to juz przekwitanie bo ma 40 lat, a ze jest trochę przy kości to nie było po niej widać ciąży. Tylko dziwi mnie że nie odróżniła ruchów dziecka - ja jestem w 7 m-cu i mnie Niunia tak kopie ze nie można tego przeoczyć.

Gość psssssssssst
Jeśli taka kobieta wypiera ze świadomości ciążę to nie widzi jej objawów. Przynajmniej wmawia sobie, że nie widzi ... Nie wie, bo nie chce wiedzieć.

Gość barbi0212
heh ja wlasnie dzisiaj wybieram sie do lekarza... jestem w ciazy z tego co wyliczylam to w 4 miesiacu... nie wiedzialm wczesniej mimo ze mam juz synka... brak okresu tlumaczylam sobie tym ze zawsze by nie regularny a przez ostatnie trzy miesiace podrozowalam po swiecie i zmienialam klimaty... kolezanka ktora byla ze mna tez nie miala wiecc nie bralam tego sobie do serca... jedna ona dostala po powrocie do polski a ja nie i wtedy juz zrozumialam ze znowu bede miec dzidzie... jestem przerazona bo to juz 4 miesiac a ja nie wiem czy wszystko jest w porzadku... wiec nie rozumiem jak mozna byc w 7 miesiacu i nawet nie podejrzewac... przeciez ruchy dziecka sa tak silne ze czasami nawet bola... wiem co mowie bo z pierwszym dzieckiem w nocy nieraz sie budzialm jak kopalo... wiec albo panienka jest taka glupia albo to jest totalna sciema!!!!!!!!!!!!!

Gość Kamila26/27
ja jestem w 7 miesiacu ciazy i bardzo malo ruchow czuje , wiec widocznie to nie swiadczy o glupocie kogos tylko czasami tak bywa. Mimo to ze malo ruchow czuje, czesto sie martwie ze z dzieckiem jest cos nie tak to na wizycie okzauje sie ze dziecko sie dobrze rozwija. przytyc tez duzo nie przytylam, a wiem ze jestem w ciazy bo to planowana i chciana ciaza, wiec moze zdarza sie ze kobiety nie czuja ruchow i maja prawoo myslec ze to nie jest ciaza tym bardziej jak mialy nieregularne miesiaczki.

Gość ja cos powiem
dziewczyny dlaczego tak sie dziwicie??? ja tam wierze w takie przypadki bo 1) nie u każdego pojawia sie siara, u mnie dopiero po porodzie sie pojawiała 2) są kobiety co maja @ bardzo nieregularnie, czasem całymi miesiacami i nawet na to uwagi nie zwracaja 3) sa takie co maja wkładki założone lub biora tabletki i sa pewne ze w ciazy byc nie mogą 4) sa tez takie kobiety co do 7 miesiaca wogóle nie tyją, serio mam sąsiadke jest prawie w 8 miesiącu a płaska jak decha, nie wiem jak to możliwe ale napewno jest w ciąży. Nic dosłownie po niej nie widać 5) no i jesli chodzi o ruchy to sa kobiety co nie czują, mam osobiście koleżanke która była przy kości zawsze a dziecko było tak ułożone ze ruchów nie czuła żadnych przez cała ciaze, do tego jak sie ma łożysko przodujące to ruchów tez sie nie odczuwa. 6) no i po ostatnie to sa kobiety które nie maja zadnych dolegliwosci typu wymioty itp Wiec jak widac można nie wiedziec i naprawde nie wiem czemu to dla was takie dziwne:)

Gość ......moje skromne zdanie
oj nie tu gdzie trzeba sie wkleiło, sorki:)

Gość Berecia
to głupota serio nie czuc jak dziecko kopie ja jestem w 7 miesiacu chuda jak patyk brzuch malutki ale czuje ruchy i nawet mam tak ze z jednej strony brzuch normalny a z drugiej strony taki wypuchły :))

ja gdyby nie ruchy i brak okresu, też mogłabym nie wiedziec że jestem w ciąży... zero brzucha o to juz prawie 26 tc;] ale faktycznie teraz juz nie da się pomylić ruchow z niczym innym.