Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BADANIAPRENATALNE

ILE KOSZTUJĄ BADANIA PRENATALNE?

Polecane posty

Gość BADANIAPRENATALNE

KOCHANE , KTÓRE Z WAS ROBIŁY TE BADANKA TO POWIDZCIE PROSZE ILE TO KOSZTUJE, CHODZI MI O TEST PAPPA, POTRÓJNY , AMNIOPUNKCJA , KARDOGENEZA ITD, JESTEM W 10 TYGODNIU I CHCIALABYM JE WSZYSTKI POROBIĆ , DLA SWIETEGO SPOKOJU ŻEBYM NIE MUSIAŁA POZNIEJ PLUĆ SOBIE W BRODE ZE CZEGOS NIE DOPILNOWALAM, JAK TO U WAS WYGLADAŁO?

Wg najnowszego cennika :) Gdy istnieją wskazania medyczne, badania prenatalne są przeprowadzone bezpłatnie - refunduje je Narodowy Fundusz Zdrowia. Ceny prywatnego nieinwazyjnego badania prenatalnego od 200-700zł w zależności od techniki badania. Koszt prywatnego inwazyjnego badania prenatalnego około 1500zł

Gość BADANIAPRENATALNE
O MATKO , NO TO CHYBA MNIE NA NIE NIE STAĆ :( MYSLALAM ZE SĄ TAŃSZE:(

Jeśli nie masz wskazań by robic takie badania to nie rób... Kobieto przeciez tym możesz zaszkodzic dziecku... One nie sa calkiem bezpieczne dla dziecka jak USG...

Gość BADANIAPRENATALNE
NIE WIEM CZY MAM WSKAZANIA , JAKIS CZAS TEMU MIALAM CIĄŻE OBUMARŁĄ WIĘC NIE WIEM CZY TO WYSTARCZAJĄCY POWÓD , ZROBIE NAJWYZEJ TYLKO TEST PAPPA I TEN POTRÓJNY

Dlatego też, na tego typu badania powinny decydować się kobiety z grupy podwyższonego ryzyka tzn.: Kobiety, które wcześniej poroniły lub urodziły dziecko z zaburzeniami, Kobiety w rodzinach których (u braci, sióstr, wujków, ciotek, itp.) występowały choroby genetyczne, Ciężarne których wiek przekracza 35 lat, Kobiety których wyniki Nieinwazyjnych Badań Prenatalnych wskazują podwyższone ryzyko choroby dziecka.

Napisalam żeby autorka nie robila jeśli nie ma wskazań bo nie wymienila tylko badań nieinwazyjnych... amnipunkcja i kardogeneza są już inwazyjne...