Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yalamana

Czemu podrywaja mnie obcokrajowcy a w Polsce nikt?

Polecane posty

Gość nie nie
bo tam są inni faceci...

Gość yalamana
jestem blondynka ale szczupla nie tlusta inni? tzn jacy?

Gość trtr
Niestety będąc za granicą unaoczniłam sobie przepaść jaka dzieli mężczyzn z Polski i tzw zachodu. Mężczyźni o zachodniej mentalności mają po prostu więcej pewności siebie i luzu! To pozwala im na swobodniejsze zachowania. U nas kobietę podrywa zwykle desperat lub facet wstawiony, wspierany przez koleżków, i są to podrywy na poziomie szkolnego ciągnięcia za włosy, tudzież obleśnego cwaniaczkowania. :S

yalamana, mam dobra przyjaciolka, polka, kiedy mieszkala w Francji byla ciagle podrywana, a tu w Polsce jest od 2 lata, od kiedy wrocila, i NIKT jej nie podrywa. Sam nie wiem dlaczego. Mysle ze polacy maja bardzo stereotypowy wzror "kobiety ktore SIE podrywa", i "kobiety ktore SIE NIE podrywa" :) - Polacy sa potulny niewolnicy masowego myslenia, wystarcze zobaczyc ile osob glosowalo na Kaczory :) Ja na przyklad, poniewaz podrywam wg MOJEJ GUSTY, nie raz okazalo ze podrywalem: - dziewczyne ktore sa w wielkim miejsce od 2-3 lata i jestem PIERWSZY ze ja podrywam - dziewice okolo i po 30ce Widoczne sa kobiety ktorych uroda jest ZERO dla polakow (albo po prostu polacy wybieraja pewien "typ" kobieta z ktora mysla ze bedzie powodzenie), ale ktore MI SIE podobaja... Widoczne gusty polakow i gusty cudzoziemcow nie sa zbiezny :)

DZIEKI "trtr" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FANTASTYCZNIE OPISALASZ O CO CHODZI! :) > Mężczyźni o zachodniej mentalności mają po prostu więcej pewności > siebie i luzu! To pozwala im na swobodniejsze zachowania. > U nas kobietę podrywa zwykle desperat lub facet wstawiony, > wspierany przez koleżków, i są to podrywy na poziomie szkolnego > ciągnięcia za włosy, tudzież obleśnego cwaniaczkowania. 100% racja! Sam nie rozumialem dlaczego na moj TOPIC -http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3757435 - wiele kobiet traktowal mnie jako kosmita tylko dlatego ze "zaczepiam kobiety na ulicy" :) Polak MA ODWAGA zaczepiac kobiete tylko - na studia, kiedy juz lody sa wlamany bo sa razem w grupie - w pracy, bo i tak ktos im przedstawia, wiec odwaga nie trzeba - jesli TRZECI czlowiek przedstawia Marysia Darkowi - jesli pijany Raz bylem na impra w akademiku, a widzialem jak koles-polak pil OD SAMEGO POCZATKU 2-3 wodki zeby miec odwagi zaczepiac dziewczyne!!!! zenada!!!!!!!!!!!!! Nie potrzebuje "wspomagacze alkoholowe" zeby miec odwaga zaczepiac kobiete ktora mi sie podoba. Po co nazywac to "odwaga"? Chce robic co zlego? Chce ja okrasc, zabic? NIE. Wiec po co mam sie wstydzic?

Gość trtr
Dziewice około i po trzydziestce? A na ile takich trafiłeś?

Gość yalamana
to zalosne:( dobiles mnie ...pozostaje mi uciekac zpowrotem albo szykowac sie na samotnosc w polsce:(:(:(

Gość trtr
Obawiam sie że to kwestia poczucia własnej wartości. Odrzucenie miłej propozycji przez kobietę, mężczyzna-Polak chyba traktuje zbyt osobiście.

Gość trtr
Trzeba się zamienić rolami... :D Ja wolę Polaków więc musiałam poderwać sama (nie znalazł się dla mnie taki samotny europejczyk choć kwalifikowałabym się jeśli chodzi o pewien typ ;>).

Gość yalamana
trtr --> jaki typ? jesli moge zapytac:) ja nie umiem podrywac...

Gość dla mnie to najglupszy pomysl
przeciez w turcji jak przejdzie blondynka w mini :D:d to padaja na kolana...raz przedemna padl chlop ..doslownie pod nogi :| ida i mowia "sex machine" :D:D kazda jedzie zeby sie tam dowartosciowac chyba

Gość litijana
nie przejmuj się, ja też tak miałam całe lata, za granicą tabuny wielbicieli a w Polsce nikt. Nie jestem brzydka, może to zależy od mentalności, odwagi.. W końcu poznałam kogoś przez Internet i jesteśmy razem, ale wcześniej.. Całe liceum nikt a byłam jedną z najładniejszych dziewczyn w szkole, na studiach miałam tabuny kumpli imprezy, ale też nikt nie podrywał. Sądzę, że polskim facetom się w głowach poprzewracało bo jednak w porównaniu z zagranicznymi dziewczynami nawet przeciętna Polka jest dużo ładniejsza. Tutaj każdy polak chciałby pamelę anderson.., ale sam o siebie nie zadba, o wygląd itp, może też nieśmiałość i lenistwo, żeby iść n podryw polski facet najpierw się musi niestety upić, taka prawda

dla "yalamana" > to zalosne dobiles mnie ...pozostaje mi uciekac zpowrotem > albo szykowac sie na samotnosc w polsce wiesz, JA MIESZKAM W POLSCE :) i jestem do wziecia :) dla "trtr" > Dziewice około i po trzydziestce? A na ile takich trafiłeś? na ile trafilem? w ciagu pare lata pobytu w Polsce na KILKADZIESIAT. Nie, co ja gadam, napewno wiecej niz 100... Teraz sprawdzam to bardzo szybko, pytam od samego poczatku znajomosci, a jesli sie dowiem ze tak, zegnam :) Ale ogolna ilosc poznane osob tez jest wysoka.. Fakt jest ze te kobiety (seksualnie opoznione) mi sie "kleja" bo poznajac mnie, widza ze jestem "porzadny". Wiec one robia rownanie (bledne!!!!) ze porzadny=aseksualny. Jestem porzadny i UWIELBIAM SEKSU :) dziewice, WON! :) > Obawiam sie że to kwestia poczucia własnej wartości. > Odrzucenie miłej propozycji przez kobietę, > mężczyzna-Polak chyba traktuje zbyt osobiście. mi tez boli, jesli probuje ktos zaczepiac, kulturalnie, sympaticznie, a kobieta mi traktuje jako gowno.. ale trudno.. w zyciu sa przyjemnosci i bolesci, a jesli zeby poznac kobiete mojego zycia, mam zaczepiac duuuuuuuuuuuzo inne przedtem, i byc zle traktowany, to trudno. Moge powiedziac ze "robilem to dla niej", dla tej ktora bedzie "ostatnia zaczepiana" :)

Gość yalamana
przykre to jest ze w polsce sa tacy faceci:( a czemu nie lubisz dziewic?:):):)

Gość trtr
(No proszę... A myślałam że byłam takim ewenementem z tym moim czekaniem do grubo po dwudziestce. A seks uwielbiałam i uwielbiam więc stanowię zaprzeczenie teorii przedmówcy o dziewicach.)

Gość yalamana
ja dosc pozno stracilam dziewictwo tez faceci sie mnie bali z tego powodu ...ale jak zaczelam hmmm...moj chlopak ( juz ex) byl w szoku:):):)

Gość trtr
"trtr --> jaki typ? jesli moge zapytac ja nie umiem podrywac..." Yalamana, no ja miałam na myśli siebie. Wg mnie wyglądam normalnie a nawet ładnie ale noszę się sportowo lub klasycznie, rzadko z dekoltami czy mini, nie robię sobie niczego zwracającego uwagę na głowie (włosy mam brązowe, makijaż lekki), nie zachowuję wyzywająco. Dla facetów w Polsce jestem więc niewidzialna (lub dociera do mnie że jakoby zbyt wyniosła (???)). A za granicą mam branie". A co do owej zamiany ról. Ja też nie umiałabym tak po prostu poderwać faceta. Poza tym miałby wówczas fałszywe pojęcie o mnie, które musiałabym zmieniać. Ale interesującego, wolnego znajomego można pod jakimś pretekstem zaprosić na piwo, czyż nie? Niestety, najpierw chyba trzeba mieć szczęście do zawarcia znajomości. Oczywiście są z pewnością inne sposoby ale ja nie jestem w nich biegła. Uśmiechanie się do faceta i inne sztuczki nigdy w moim wykonaniu nie zadziałały.

dla "yalamana" > a czemu nie lubisz dziewic? Yalamana, napisalem jasne ze chodzi o ZESTARZALE dziewice. Jesli masz 20 lat i jestes dziewica to ok. A jesli kobieta ma 28-30 lat i jest dziewica, to jej temperament jest ZERO. Jedyne kobiet w Polsce ktore bedac dziewicami okolo i po 30ce moga miec jakies ciekawy temperament to ZAKONNICE. To dlatego ze "one nie MOGLY". A te inne, "mogli i nie robili", i to ma znaczenie. Dodaje ze KAZDA OSOBA, ma mniemanie ze: - jest INTELIGENTNA - ma TEMPERAMENT Poniewaz kazdy jest "miara swiata", kazdy mysly ze: - Czlowiek inteligentny znaczy czlowiek TAK JAK JA. - Czlowiek z temperamentem znaczy czlowiek TAK JAK JA. Trafilem na dziewice po 30ce, trafilem na wdowe po 30ce ktore ograniczyli seks z mezem do SAMEGO STOSUNKU bo reszte "nie wolno", trafilem na 30paro letnie ktore ostatni raz mieli seks.. 10 LATA TEMU! Te wszystkie kobiety same o sobie mowia "mam temperament, seks uwielbiam" :) Dlaczego w mojej zapoznanie kobiety, kieruje sie pytaniami ktore maja OBJEKTYWNE odpowiedzi, a nie tylko "deklaracje i przymiotnikow" :)

a moze dlatego ze polki sa po prostu ladne i jak na polske to ty jestes przecietna, a za granica piekna :) rozumiecie? ;)

Gość yalamana
Turquoise --> tak rozumiem:) europejczyk ---> 23 skonczone, prawie 24...:) dosc pozno

Gość trtr
mój mi wczoraj powiedział że jest zdumiony że tyle wyczekałam, sądząc po tym jakie mam potrzeby i jak to lubię Odpowiedziałam najprościej i zgodnie z prawdą: nie mogłabym kochać się z kimś do kogo nie mam zaufania i szacunku. A ilu spotyka się w życiu ludzi którym można powierzyć swoje uczucia i całą intymność?

Gość to prawda...
Na zachodzie czesto podrywaja i maja wiecej luzu. Dlatego, ze do takich spraw maja wiekszy dystans i rwa na potege. Nie ta, to inna, byle bzyknac. A Turcy przoduja, szczegolnie jak blondyne zobacza.

Gość co wy..
a rumuni i bulgarzy?

Gość tak jest zagranicą
Polki są ładne ale tych ładnych jest mało . Natomiast zagranicą być może pieknych jest też mało ale więcej jest tych prawie pięknych.

Gość trtr
W sumie co do tej urody to niewykluczone. Na przykład co do mnie, to za granicą moja sylwetka i wzrost wyróżniają mnie, w Polsce już nie. :D A jeszcze co do dziewic. Mylisz, się, europejczyku, w swojej teorii o temperamencie ale nie mam jak ci tego udowodnić skoro na słowo nie wierzysz.

Gość to prawda...
Ale nie zrozumcie mnie zle, ze ja tu bronie polskich facetow jakos. Pisze generalnie o mentalnosci, bo u nich to normalne i dla kobiet. One podchodza do sprawy podobnie i wychodza z inicjatywa o wiele czesciej od np. polskich kobiet, czesto niemal otwarcie proponujac seks od razu. Zwyczajnie u nich to normalne, ze jak ktos sie podoba to sie podchodzi i probuje, a odmowy, ktore sie czesto tez zdarzaja, traktowane sa z wiekszym dystansem. Pewnie dlatego zreszta, ze czesciej probuja i nie raz juz to przechodzili.

Gość trtr
"Zwyczajnie u nich to normalne, ze jak ktos sie podoba to sie podchodzi i probuje, a odmowy, ktore sie czesto tez zdarzaja, traktowane sa z wiekszym dystansem. Pewnie dlatego zreszta, ze czesciej probuja i nie raz juz to przechodzili." No właśnie tak mi się zdaje i to miałam na myśli pisząc o ich luzie i pewności siebie (odmowa nie jest traktowana osobiście).

Gość to prawda...
Analogicznie, w Polsce zdarzylo mi sie tylko raz zeby otwarcie podrywala mnie dziewczyna na ulicy. Ot tak, po prostu. A byla ze Stanow. Polka tak naturalnie, zwyczajnie nigdy nie okazuje zainteresowania. Zawsze jest jakis element gry, prowokacja, zeby to facet wykazal sie inicjatywa, nawet jak obydwie strony doskonale wiedza, ze to Ona te gre prowadzi. To jest zupelnie inna mentalnosc.