Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębataas

Wszystkie zęby do kanałowego leczenia

Polecane posty

Gość zębataas

Kolejny ząb do kanałowego leczenia :( w ubiegym miesiącu wyleczyłam ząb. NIestety był nadal wrażliwy na zimno. Poszłam dzisiaj i ookazało się, że trzeba go rozwiercić, zatruć i leczyć kanałowo :( Stomatolożka powiedziała, że mi próchnica od razu atakuje miazgę i konieczne jest kanałowe. Jestem w trakcie innej kanałówki i płacę 300zł. Teraz kojeny i znów 300. Mam jeszcze inne do leczenia i oobawiam sie, że znów będzie kanałowe. Co mi p takich zębach. Będą martwe i tylko będę drżała, żeby się nie rzsypały. Ma tak ktoś z Was, że tak dużo kanałowego

Gość wiii
Ja mam dwa ząbki leczone kanałowo

Gość zębataas
Ile czasu minęło od leczenia

Gość zębataas
MIałaś widoczne ubytki w tych zębach? U mnie jest problem bo ja nie miałam dziur ale jak rozwierciła to okazało się, że miazga zaatakowana i tzreba kanałowo. Boje się o pozostałe zęby :(

Gość wiii
Tego pierwszego już kilka lat, w tym że z pól roku temu miałam poprawianego bo mi się rozleciał, normlanie mi szkliwo odpadło a wypełnienie zostało :o a teraz jakiś miesiąc temu miałam robionego drugiego

Gość wiii
Ja też miałam z zewnątrz super ząbka a w środku....

Gość zębataas
i jak się g uratować - to dobrze a inne zęby też masz leczone? Czy wszystkei zdrowie Jeśli leczone to rozumiem, że nie wszędzie kanałówka była konieczna?

Gość zębataas
* A jak mimo tego , że się rzpadł udało się go uratować - to dobrze Klawiatura mi szwankuje

Gość gffffffffffffffff
jamialam leczony 1 zab kanalowo-z zewnatrz tez bylo ok, ale w srodu nie bardzo....chyba byl tak zniszczony ze srednio czulam bol przy usuwanie nerwa....

Gość zębataas
Moja stomatolożka jest świetna pod względem znieczulania. Jedyny ból ( i to naprawde niewielki) jest przy zastrzykach znieczulających a potem tylko sobie siedzę na fotelu i czekam aż skończy. Nawet przy usuwaniu nerwów nic nieczułam. Przy czyszczeniu zębów, czyszczeniou kanałów też żadnego bólu. Doprwadziłam zęby do strasznego stanu bo miałam uraz po poprzednim dentyście. Niby znieczulała ale zastrzyk bolał a potem leczenie to już w góle katorga. Tak mnie leczyła, że w wieku 26 lat brakuje mi już trzech zębów :((

Gość wiii
Mam inne leczone też ale juz nie kanałowo :)

Gość zębataas
o to jest jakaś nadzieja, że w moim przypadku też tak będzie. Faktem jest, że te mnie bolały a inne do leczenia mnie nie bolą więc może tez bez kanałowego się obejdzie

Gość zębataas
ale to jest zbrodnia - zarabiam 1000zł a za zęba muszę zapłącić 300zł :( I znów butów nie kupię :)

Gość gffffffffffffffff
no kochana, cos za coś...:)

Gość wiii
Ja znalazłam świetnego dentyste który mi leczy na kasę chorych takze płacę tylko 50zł :D a leczy naprawdę milion razy lepiej niż większość tych prywaciarzy...

Gość zębataas
ta moja dentysta też przyjmuje na kase ale zapisy są raz na dwa miesiące przez jeden dzień a kolejki od 4 rano. W takim tempie to nie wiem kiedy wyleczyłabym wszystkie zęby. Jeden na dwa miesiące to 6 przez rok a ja musze wyleczyć wszystkie do końca roku bo chce zacząć starania o dziecko

Gość hmmmmmmmmmmm
To dziwne, że tylko 50 zł.... Leczenie kanałowe zawsze kosztuje, nawet wykonywane na NFZ. Poza przednimi zębami do czwórki. Ja w publicznj przychodni płaciłam po 50 zł za 3 kanały + 80 za wypełnienienie.

Gość wiii
No to dosyć że mam świetnego dentystę to jeszcze taniego :D U mnie w mieście też są takie zapisy na bóg wie ile do przodu, dlatego wzięłam się na sposób i nie jeżdżę do nas do dentysty tylko znalazłam takiego w malutkim wiejskim ośrodku zdrowia, tam jest mało ludzi bo wszyscy jeżdżą do miasta do dentysty i nie ma kolejek, zapisów i tego typu patologii ;) Trzeba sobie jakoś radzić :D

Gość ja mam jednego leczonego
kanałowo i żałuję.Nie zapłaciłam dużo (120zł),ale nacierpiałam sie,a teraz nawet po nocach mi się śni,że mi wypada :O Ciągle się o niego boję,bo już raz sie ukruszył i teraz jedzenie mi tam włazi i mimo,że niby jest wyleczony,to czasem i tak boli :( Mogłam usunąć korzenie i wstawic implant

Gość LUŚKA28
mam 8 zebow leczonych kanalowo i 2 mi brakuje, kanalowki zawsze sa slabsze i ciemnieja z czasem wiec na te na przodzie mam zalozone porcelanowe koronki i teraz nie ma bata nie ukrusza sie i sa jasniutkie

Gość LUŚKA28
sporo mnie te zeby kosztowaly ale na szczescie leczone byly w przeciagu kilku lat wiec nie zbankrutowalam

Gość LUŚKA28
jak czuje ten dziwny gilgoczacy bol w jakims zebie to juz wiem co sie swieci i nie ma co zwlekac z wizyta u dentysty bo raz zwlekalam i spuchlam od ropy

Gość olka7-1991
czy czyszczenie zebów z kamienia i osadu mozna zrobic na kase chorych??

Gość ja mam jednego
wyleczonego kanałowo i żałuję,że nie zrobiłam sobie od razu implantu :O Zrobił się brzydki,ściemniał,kawałek sie już ukruszył i ciągle się boję,że mi całkiem wypadnie,bardzo muszę uważać jak coś jem bo jest z boku i dziura byłaby widoczna.Do tego czasem tak dziwnie boli dziąsło :O Chyba muszę się go pozbyć

Gość mi sie ostatnio
ukruszyl zab ktory wczesniej byl robiony kanalowo, mialam tam dziure, myslalam ze mi plomba wypadla, a okazalo sie ze pod tym co mi wypadlo mam zaawansowana prochnice:/ no i teraz wiekszosc zeba to polmba, a tak w ogole to ma dwa robione kanalowo, a teraz na tego jednego musze strasznie uwazac nie jesc bardzo twardego jedzenia bo moze calkiem wypasc, a mam dopiero 22 lata:/

Gość mi sie ostatnio
w ogole mam bardzo biale zeby a strasznie sie psuja:/ duzo mam juz leczonych, tylko ze dwa kanalowo a reszte normalnie

Gość MiaDelfina
Ja mam 3 zęby leczone kanałowo, mam pytanie: czy po leczeniu kanałowym nie ma problemu z założeniem aparatu?

Gość gość
Ja miałam dwa zęby leczone kanałowo i będę miała aparat. z tym że mam problem bo jeden ząb leczony kanałowo sie ukruszył i wypadło ,mi to wypełnienie górne pod tym są takie czarne dziurki czy można z tym coś jeszcze zrobić czy do wyrwania już?

Gość gość
Ja mam 29 lat i 1/4 zębów po leczeniu kanałowym, niestety :(. Tak strasznie łatwo się psują. Idę do dentysty, wszystkie zęby niby zdrowe, trzy tygodnie później odłamuje mi się nagle pół zęba, idę na wizytę, no i się okazuje, że ząb już tylko do kanałowego. Praktycznie zawsze ten sam scenariusz... Natomiast nie potwierdzam, żeby po kanałowym były słabsze. Ale to pewnie przez to, że u mnie wszystkie zęby i tak są strasznie słabe... Z dentystą jestem zupełnie oswojona, bo od dzieciństwa biegam praktycznie non-stop, tyle że kasy to zżera mnóstwo, nigdy przez to nie mam żadnych oszczędności, co trochę uzbieram, to się okazuje, że znowu kanałowe + drogie wypełnienie albo koronka.

Gość gość
Ja też mam połączone żeby 6 kanalowo ale najgorsze jest to, że kanalowo wytrzymują kilka lat, potem się robi stan zapalny,ząb się łamie i kest do usunięcia. Już 2 zeby wcześniej leczone kanalowo mam wyrwane. I tak się zastanawiam nad implantacji bo moje brzydkie są a leczenie pochłania krocie